Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin využil hlouposti politiků USA a EU

Když satelity Washingtonu, tedy země EU zavedly hospodářské sankce proti Putinově Rusku, neuvědomily si skutečné důsledky svého činu, kdy se Putin rozhodl, zbavit se konkurence levných dotovaných potravin ze zemí EU.

Ve skutečnosti si myslím, že Washington to tušil, když hospodářské sankce proti Rusku zemím EU nařídil. Tedy, že USA tyto sankce nijak nepocítí, ale oslabí tím jak Putina, tak země EU, protože oslabeným zemím se lépe diktuje.

Nevím, jak moc politikové ze zemí EU počítali, že Putin těchto sankcí využije k protisankcím, které výrazně poškodí evropské zemědělce.

Rusko totiž nedokázalo konkurovat záplavě levných potravin ze zemí EU, protože tyto potraviny byly dotované a Putin tehdy musel respektovat zákony volného obchodu, pokud chtěl se zeměmi EU obchodovat. Toto se rázem změnilo, když přišly ze Západu nesmyslné sankce, jejichž nesmyslnost odsoudila řada politiků a hlavně náš prezident Miloš Zeman.

Důsledky ruských protisankcí byly takové, že francouzští zemědělci mléko lili do kanálů a potraviny, které se Západ pokoušel do Ruska prodat přes Bělorusko a Turecko, Putin nařídil zničit. Po sestřelení ruského vojenského letounu v Sýrii Tureckem navíc Putin nařídil zákaz dovozu jakýkoliv potravin i z Turecka.

Ruští zemědělci měli problém s nízkými cenami zahraniční konkurence, protože oni sami dotace nedostávali a měli nízkou produktivitu práce hlavně z důvodu nedostatečné mechanizace.

Po zavedení zákazu dovozu potravin ze zemí EU Putin ruským zemědělcům zaručil odbyt jejich produktů, pokud si vezmou úvěry na splácení moderní zemědělské techniky. Též začal přidělovat půdu těm, kteří ji budou obdělávat.

A výsledky se dostavily.

Cituji: „Od chvíle, kdy byl v srpnu 2014 zaveden zákaz dovozu potravin z EU, se produkce hovězího a brambor zvýšila o 25%, vepřového o 18%, sýrů a tvarohu o 15%, drůbežího masa o 11% a másla o 6%. Ruská sklizeň zeleniny v r. 2015 byla také rekordní a celkový výstup vzrostl o 3%.
Hloupé americké sankce a ekonomická válka proti Rusku přináší přesný opak toho, co globalističtí obhájci volného obchodu požadují. Nutí to Rusko, moudře, upouštět od agrobyznysem navržených dohod WTO.“

Rusko má také mimořádnou přirozenou výhodu, aby se stalo nejdůležitějším světovým producentem a také vývozcem vysoce kvalitních organických a ne GMO potravin.
Má totiž nejbohatší úrodnou zemědělskou půdu ve světě. Během studené války ekonomická omezení nařizovala, že výrobky chemického průmyslu je třeba věnovat na potřeby obrany, tak nebyla úrodná ruská půda vystavena po desítky let ničení chemickými hnojivy nebo postřikováním plodin tolik, jako na Západě. Nyní se to stává požehnáním, kdy zemědělci z USA a EU zápasí s destruktivními účinky chemikálií ve své půdě.

V letech 2011 až 2013, Rusko vyváželo v průměru 23 milionů tun obilí ročně. Rusko, Ukrajina a Kazachstán dohromady prodávaly do zahraničí 57 milionů tun. Tyto tři země dodávaly 19% z celkových vývozů obilovin během onoho období, a na vývozu pšenice se podílely 21%, čímž  sesadily Spojené státy jako největšího světového vývozce pšenice.
Nyní, kdy Ukrajina je de facto zkrachovalým státem, díky puči, na kterém se rozhodujícím způsobem podílelo americké ministerstvo zahraničí, nabývá ruské zemědělství světového strategického významu, co se týká vysoce kvalitních potravin a obilovin.

Za ignorování ze strany západních médií, jako většina zpráv o pozitivním vývoji v Rusku, přednesl prezident Vladimir Putin 3. prosince svůj každoroční projev k Federálnímu shromáždění. V něm oznámil, že národním cílem Ruska se stane dosažení potravinové soběstačnosti během čtyř let – do roku 2020.

Prezident Putin řekl shromážděným poslancům ve svém prosincovém projevu, ve zprávě o stavu země: ,,Věřím, že bychom si měli stanovit národní cíl – plné pokrytí vnitřního trhu potravinami domácí produkce do roku 2020"

A já, jako obyčejný občan se nestačím divit, kam až dokázala zajít hloupost zahraničních i našich politiků, když posvětili nelegitimní puč na Ukrajině (který byl navíc v rozporu s ukrajinskou ústavou i ukrajinskými zákony) a obrátili svoji zlobu proti Putinovi, který se pouze snažil zabránit  likvidací a zotročení obyvatel Krymu a Donbasu.  

Zdroj: http://www.novarepublika.cz/2016/05/rusko-provadi-organickou-revoluci.html 
 

Autor: Jaromír Petřík | pátek 20.5.2016 13:23 | karma článku: 39,03 | přečteno: 1706x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Prezident Miloš Zeman o „oduznání“ Kosova

Uznání Kosova je velkou morální kaňkou naší země, které prosadil snad nejhorší ministr naší vlády za celou naši historii Karel Schwarzenberg společně s tehdejším předsedou vlády Mirkem Topolánkem.

12.9.2019 v 10:05 | Karma: 45,56 | Přečteno: 2588x | Politika

Jaromír Petřík

Dopadne státní zástupce Šaroch stejně jako Petr Lessy, nebo Alena Vitásková?

Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš se mohou doslova zbláznit z toho, že státní zástupce Šaroch doporučil zrušit obžalobu na Andreje Babiše.

4.9.2019 v 13:07 | Karma: 41,54 | Přečteno: 2430x | Politika

Jaromír Petřík

Jaký je rozdíl mezi Janem Silovským a bratry Mašíny?

Janu Silovskému bylo zamítnuto podmínečné propuštění z vězení za to, že chtěl bojovat v řadách Islámského státu. Naproti tomu se stupňuje kampaň za glorifikaci bratrů Mašínů, kteří spáchali činy, které se za terorismus dají uznat.

29.8.2019 v 10:11 | Karma: 39,75 | Přečteno: 1753x | Politika

Jaromír Petřík

Bojovník s „dezinformacemi“ o Zemanovi, Putinovi a Rusku Jakub Kalenský

Dezinformační weby by měly být označeny podobně jako cigarety, říká „expert“ na dezinformace Jakub Kalenský.

20.8.2019 v 21:28 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1448x | Politika

Jaromír Petřík

Za lži a dehonestaci SSSR se v ČR uděluje vyznamenání

Mediální scénou nyní hýbe případ Sosnarová, které na základě jejích výmyslů o věznění v sovětském Gulagu bylo uděleno vyznamenání. Přesto, že se později prokázalo, že lhala, vyznamenání jí zůstalo.

18.7.2019 v 7:10 | Karma: 37,67 | Přečteno: 1706x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik