Odpůrci Putina, Trumpa a Zemana jako šiřitelé proruské propagandy

26. 01. 2017 13:11:33
O proruské propagandě slyšíme z našich i světových médií neustále. A přitom není dne, abychom neslyšeli v mainstreamových médiích něco hanlivého na adresu Putina, Trumpa a Zemana.

Já bych předpokládal, že pokud nějaká proruská propaganda existuje, tak by měla mít přístup k většině občanů západního světa. Ale ať si pustíme naši ČT, nebo jakákoliv jiná mainstreamová média, tak všude slyšíme o ohrožení západního světa Putinovým Ruskem, o tom jak Rusové ovlivnili americké volby, o Trumpovi jen samý negativismus a naopak politickou superhvězdou je Hillary Clintonová. O Miloši Zemanovi slyšíme a čteme, jaký je rusofil, jak se podbízí Putinovi a Číně. A navíc u Trumpa a Zemana, jací jsou to sprosťáci.

Tedy vidíme a slyšíme pouze protiruskou, protitrumpovskou a protizemanovskou propagandu a nic jiného.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1692997-sef-nato-rusko-ohrozuje-evropu-odpoved-musi-byt-tvrda

http://tn.nova.cz/clanek/cia-rusove-ovlivnili-americke-volby-chteli-aby-vyhral-trump.html

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/voto-latino/r~b8e3b9128ade11e68afb002590604f2e/?redirected=1485422945

https://nazory.aktualne.cz/komentare/zeman-v-cine-opet-zradil-ceskou-demokracii-a-evropskou-unii/r~0538c7c4521b11e5974b0025900fea04/

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/sprosty-zeman-se-snazi-priblizit-lidem-vulgaritami-co-vy-na-to.html

Svoje tvrzení jsem snad doložil dostatečně, aby mne oponenti nenapadali za to, že si něco vymýšlím.

Jaká jsou tedy fakta?

Putin dle západního mainstreamu ohrožuje kdekoho, ale skutečná fakta jsou taková, že země NATO bezdůvodně vojensky napadly Srbsko, Irák a Libyi. Tedy typický příklad, kdy „vrah o morálce káže“.

Putin údajně zmanipuloval americké volby ve prospěch Trumpa, ale cožpak jezdil po amerických státech a kázal americkým voličům, že mají volit Trumpa a ne Hillary Clintonovou?

Další totální lež a výmysl na adresu Putina.

Miloš Zeman zase údajně zradil českou demokracii, když se podbízel čínskému prezidentovi. Ale přitom britská královna se čínskému prezidentovi sama klaněla, vozila jej ve zlatém kočáře a britští odpůrci návštěvy čínského prezidenta byli policií drženi v bezpečné vzdálenosti.

Zemanovi se vytýká použití vulgárních slov, ale poslechněte si "aristokratický" slovník jeho prezidentského protikandidáta Karla Schwarzenberga: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=433828

Korunu projevům rusofobie nasadil náš bývalý diplomat Petr Kolář, který Rusy obvinil, že mohou za to, že u nás není americký radar v Brdech: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582291

A odpůrci Putina a současně i moji odpůrci v diskusi na toto téma reagují takto:

Petr Uher: „Ty jsi ale zanícený rudoch, petříku...lži ti byly dokázány mnohokrát, jen ty nejsi schopen přijmout fakt, že se jednalo o výplody tvé choré mysli...“ http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170123_582291_blogidnes

Tento příspěvek snad nepotřebuje komentáře, protože většina příspěvků odpůrců Putina, Trumpa a Zemana v diskusi jsou podobné úrovně - tedy osobní napadání.

Pokud si průměrně inteligentní člověk dá 2 a 2 dohromady na základě toho, co vidí v televizi, co čte v mainstreamových médiích a co čte v internetových diskusích, tak nutně musí sympatizovat s Putinem, Trumpem i Zemanem, i kdyby nechtěl.

Platí totiž staré pořekadlo, že lhát se musí umět.

A ti, kteří obviňují Putina, Trumpa a Zemana lhát opravdu neumějí. Lžou tak primitivně, že si Donald Trump dovolil před celým světem prohlásit, že CNN je lživé médium a jeho šéf je lhář. Pokud by neměl důkazy, tak si něco takového nemůže dovolit.

Současný západní mainstream se diví, proč jim občané nevěří a stále přibývá občanů, kteří naší ČT opovrhují více než před rokem 1989.

Mám ale obavu, že než se celý západní mainstream probere (který mimo jiné píše podle not CNN), bude pozdě.

Ironií totiž je, že když si člověk najde zprávy v médiích, která jsou označovaná za zdroje proruské propagandy (např. Sputnik nebo Parlamentní listy), tak zjistí, že tato média jsou daleko objektivnější a nejsou agresivní a útočná jako celý západní mainstream.

Autor: Jaromír Petřík | čtvrtek 26.1.2017 13:11 | karma článku: 39.09 | přečteno: 1480x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 149 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.60 | Přečteno: 559 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2311 | Diskuse
Počet článků 362 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...