Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Který komunista je morálnější? Zdeněk Ondráček, nebo generál Petr Pavel?

Uběhlo několik dní od události, kdy dav na Václaváku donutil komunistu Zdeňka Ondráčka k odstoupení z jeho funkce. Naproti tomu bývalý komunista generál Petr Pavel za jásotu našich médií obdržel nejvyšší vojenské vyznamenání USA.

Nepíši tento článek proto, aby vynášel rozsudky nad kterýmkoliv z nich. Závěr, zda je morálnější současný komunista Zdeněk Ondráček, nebo bývalý komunista generál Petr Pavel, nechť si čtenáři vyvodí sami, https://zpravy.idnes.cz/general-petr-pavel-oceneni-usa-rad-nato-dyt-/zahranicni.aspx?c=A180311_084117_zahranicni_jkk

https://www.lidovky.cz/americke-vyznamenani-pro-generala-pavla-zaslouzene-a-naprosto-vyjimecne-rika-jeho-exkolega-gyt-/zpravy-domov.aspx?c=A180312_174237_ln_domov_rsa

Cituji z uvedeného článku:

„Český generál převzal Řád Záslužná legie (Legion of Merit), nejvyšší americké ocenění, které je možné udělit cizincům. Šéf amerického sboru náčelníků štábů Joseph Dunford mu jej udělil za působení na vedoucí pozici ve struktuře NATO.“

Z životopisu generála Petra Pavla – cituji z Wikipedie: Po absolvování Vojenského gymnázia Jana Žižky z Trocnova v Opavě pokračoval studiem na Vysoké vojenské škole pozemního vojska ve Vyškově, kterou ukončil v roce 1983. Následně se v letech 1988–1991 vzdělával na Vojenské akademii Antonína Zápotockého v Brně a poté také na studijních pobytech ve štábní škole v Camberley, na Královské akademii obranných studií a na King's College London, kde prošel výukou mezinárodních vztahů.

Český spisovatel Pavel Kosatík uvedl, že Pavel byl v 80. letech členem Komunistické strany Československa. On sám to v rozhovoru v časopise Respekt potvrdil a vysvětlil svoje pohnutky ke vstupu do strany: http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/pavel-kosatik-mame-pravo-vedet-o-novem-muzi-v-nato-co-nejvice--1399582

Faktem je, že Wikipedie neuvádí žádné údaje o generálovi Petru Pavlovi z doby jeho působení jako vojáka Varšavské smlouvy před rokem 1989. Jistý fakt je ten, že po rozpadu VS Petr Pavel přeběhl do vojsk NATO, tedy k nepříteli VS.

Co říká Wikipedie o Zdeňkovi Ondráčkovi?

Zdeněk Ondráček je český politik a bývalý policista, od října 2013 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2012 zastupitel Královéhradeckého kraje, od roku 2010 zastupitel města Trutnova a člen KSČM. Po ukončení náhradní vojenské služby byl 09/1988 přijat do služebního poměru příslušníka Sboru národní bezpečnosti a zařazen na dobu 19 měsíců do pohotovostního útvaru, kde absolvoval praporčickou školu SNB a tím získal základní bezpečnostní vzdělání. V této době také vstoupil do KSČ (08/1989). Během těchto svých začátků, kdy vykonával službu u pohotovostního útvaru VB, zasahoval v lednu 1989 proti demonstrantům na akci tzv. Palachova týdne a jako mladý ideový agitátor čety byl vybrán, aby se k zásahu před televizí vyjádřil. Na základě dalšího služebního postupu si doplnil na gymnáziu v Trutnově (1990) úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitou. Po povýšení do funkce vyšetřovatele si musel Zdeněk Ondráček doplnit vzdělání na „Důstojnické škole Ministerstva vnitra ČR” v Jihlavě, kterou absolvoval od 03/1993 do 07/1993.

Po zřízení Policie ČR působil nadále u policie jako vyšetřovatel Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, vedl mimo jiné vyšetřování kauzy Opencard či záležitosti týkající se prezidenta NKÚ Františka Dohnala. Do roku 2015 měl prověrku Národního bezpečnostního úřadu pro stupeň utajení přísně tajné. Na základě zákona č. 186/1992 Sb. o služebním poměru příslušníků Policie České republiky absolvoval během své služby další rozšiřování nebo zvýšení vzdělání, takže v současné době má tituly: JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Tolik základní fakta o Petru Pavlovi a Zdeňkovi Ondráčkovi.

Teď poněkud odbočím.

Čím se může pochlubit NATO a její členské státy?

Humanitárním bombardováním“ Srbska, „bezletovou zónou“ v Libyi, vojenským napadením Iráku, statisíci mrtvými, miliony uprchlíků, zcela rozvrácenými a zničenými zeměmi. A též vznikem Islámského státu, který by těžko vznikl bez totální destrukce Iráku a podpoře islámských radikálů v Sýrii. Velmi zajímavé totiž je, jak nebývale se rozrostl a posílil Islámský stát po údajném zahájení války proti IS ze strany USA. Ke skutečnému zvratu a porážce Islámského státu došlo až po vstupu ruských vojsk do války.

Takže, organizace NATO, v jejímž nejvyším velení je náš generál Petr Pavel zavinila uvedené tragédie v rozporu s mezinárodním právem, navíc popřela svoje tvrzení, že je obrannou aliancí a bohužel potvrdila, že ve světě už od doby kamenné platí právo silnějšího.

Zdeněk Ondráček, který byl řadovým příslušníkem Pohotovostního pluku SNB a jak sám přiznal, spáchal (zlo)čin, že udeřil nějakou ženu obuškem za to, že mu dala facku a plivla na něj.

Ano, kvůli takovému (zlo)činu zmanipulovaný dav protestuje v ulicích a volá nejen po odvolání Zdeňka Ondráčka, ale hlavně po pádu prezidenta Zemana a premiéra Babiše. O tom, jak se provádějí politické převraty podle zadání, napsal výborný článek bývalý ministr zdravotnictví Ivan David. Na tento článek mi cenzura bohužel nedovolí dát odkaz.

Že se tyto demonstrace pořádají na něčí zadání je fakt, kterému odpovídají jasné indicie například na Slovensku, že jde pouze o svržení Fica a jeho Smeru. Prezident Kiska je naopak velice „in“ a přitom stojí v čele nátlaku na odstoupení Fica. Zneužívá tak situace, která vznikla po vraždě novináře a jeho přítelkyně. V ČR se sice pořádají demonstrace proti Ondráčkovi, ale zmanipulovaný dav na Václaváku volá po pádu prezidenta Zemana a Andreje Babiše.

Teď tak uvažuji, spíše jen sám pro sebe, kdyby v ČR, nebo na Slovensku při demonstracích vznikla situace, že by na dohlížejícího policistu někdo plivl, nebo mu dal facku a policista jej uhodil obuškem, zda by ten samý dav pořádal demonstrace za potrestání tohoto policisty. A proč vlastně ten samý dav nikdy neprostestoval proti vojenským agresím zemí NATO, jehož vrchním zástupcem je bývalý komunista generál Petr Pavel.

 

Autor: Jaromír Petřík | středa 14.3.2018 10:33 | karma článku: 43,86 | přečteno: 4306x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Prezident Miloš Zeman o „oduznání“ Kosova

Uznání Kosova je velkou morální kaňkou naší země, které prosadil snad nejhorší ministr naší vlády za celou naši historii Karel Schwarzenberg společně s tehdejším předsedou vlády Mirkem Topolánkem.

12.9.2019 v 10:05 | Karma: 45,56 | Přečteno: 2588x | Politika

Jaromír Petřík

Dopadne státní zástupce Šaroch stejně jako Petr Lessy, nebo Alena Vitásková?

Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš se mohou doslova zbláznit z toho, že státní zástupce Šaroch doporučil zrušit obžalobu na Andreje Babiše.

4.9.2019 v 13:07 | Karma: 41,54 | Přečteno: 2430x | Politika

Jaromír Petřík

Jaký je rozdíl mezi Janem Silovským a bratry Mašíny?

Janu Silovskému bylo zamítnuto podmínečné propuštění z vězení za to, že chtěl bojovat v řadách Islámského státu. Naproti tomu se stupňuje kampaň za glorifikaci bratrů Mašínů, kteří spáchali činy, které se za terorismus dají uznat.

29.8.2019 v 10:11 | Karma: 39,75 | Přečteno: 1753x | Politika

Jaromír Petřík

Bojovník s „dezinformacemi“ o Zemanovi, Putinovi a Rusku Jakub Kalenský

Dezinformační weby by měly být označeny podobně jako cigarety, říká „expert“ na dezinformace Jakub Kalenský.

20.8.2019 v 21:28 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1448x | Politika

Jaromír Petřík

Za lži a dehonestaci SSSR se v ČR uděluje vyznamenání

Mediální scénou nyní hýbe případ Sosnarová, které na základě jejích výmyslů o věznění v sovětském Gulagu bylo uděleno vyznamenání. Přesto, že se později prokázalo, že lhala, vyznamenání jí zůstalo.

18.7.2019 v 7:10 | Karma: 37,67 | Přečteno: 1706x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik