Mohou Britové beztrestně vraždit „Gastarbeitery“ z východu?

10. 07. 2018 11:36:00
Český občan, žijící ve Velké Británii byl ubitý řetězem za drobný slovní konflit na ulici. Vraždy jako nejtěžší zločiny byly a jsou tvrdě trestány ve všech režimech, vládu německého nacismu nevyjímaje. Ne tak ve Velké Británii.

Cituji:

„Navzdory tomu, že Čech chtěl situaci uklidnit, devětadvacetiletý Raymond Sculley na něj podle záběrů bezpečnostní kamery zaútočil s řetězem s bezpečnostním zámkem na kolo a zasadil mu několik ran do hlavy.“

Napadení bylo snímáno kamerou, takže britský soud měl dost důkazů k vyhodnocení celé situace.

A výrok soudu nezávislé britské justice?

Pachatel jednal v údajné sebeobraně a byl zproštěný obvinění: https://zpravy.idnes.cz/soud-britanie-zprosteni-obvineni-dlr-/zahranicni.aspx?c=A170403_202419_zahranicni_jj

Odvolání proti rozsudku neexistuje (nevím, proč, když odvolání proti rozsudku bylo součástí právního řádu i za komunistů, který tolik kritizujeme) a tak rozsudek nabyl právní moci a nelze jej zvrátit.

Tento případ zcela jasným pošlapáním jakéhokoliv práva tolik bije do očí, že se do něj dokonce vložilo české ministerstvo zahraničí – cituji:

„Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek chce případ Čecha zabitého v Londýně hnát k Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Osvobozující verdikt pro pachatele, který vynesl londýnský soud, totiž nelze zpětně změnit a ani proces revidovat, britský soudní systém to neumožňuje. Podle Zaorálka musí podání k Evropskému soudu podat sestra zavražděného, Česko je připravené ji v procesu podpořit.“: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/muze-ktery-v-britanii-zabil-cecha-rozsudek-osvobodil-zaorale/r~a5c6b0e0267f11e794b9002590604f2e/

Jaký šok ovšem utrpěla nejen sestra zavražděného, ale i naši občané, když Evropský soud pro lidská práva zamítl stížnost na Velkou Británii, kterou k němu podala rodina Čecha zabitého v roce 2016 v Londýně. Štrasburský tribunál ve zdůvodnění rozsudku mimo jiné uvedl, že britské úřady podle něj nepostupovaly v rozporu s evropskou úmluvou o lidských právech. Verdikt je konečný.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/strasburk-evropsky-soud-pro-lidska-prava-zamitl-stiznost-velka-britanie-cech-zabity-v-londyne-iih-/zahranicni.aspx?c=A180705_101210_zahranicni_kha

Osobně by mne zajímalo, co by nastalo, kdyby se podobný případ odehrál u nás. Tedy, kdyby byl na naší ulici veřejně ubitý britský občan a náš pachatel byl soudem osvobozený. Myslím si, že ze strany Velké Británie a Mezinárodního soudu ve Štrasburku by nastal takový cirkus, že by to u nás vedlo minimálně k pádu ministra spravedlnosti a volali by po odsouzení pachatele tak dlouho, dokud by nedosáhli nápravy.

Jenže, co chtít od země a jeho politického systému, který v jiných případech soudí bez soudu a rozsudky vynáší bez důkazů. A celý západní svět toto podporuje včetně našich lokajských politických vazalů. Případ Skripalových, kdy Britové bez soudu a bez důkazů odsoudili údajného pachatele, hovoří za vše.

Jenže v tomto případě se jednalo o řadovéhoGastarbeiteraz východu a britská spravedlnost přece není pro jakéhosi „Čecha.“ Ostatně i případ "Michaláková" v Norsku hovoří za vše.

Mne by jen zajímalo, kdyby ti podřadní Gastarbeiteři“ z východu odešli zpět do svých zemí a podřadné práce ve Velké Británii měli místo nich vykonávat „inženýři“ z muslimských zemí. To by se zřejmě Britové hodně divili, co si nechá líbit muslim a co "gastarbeiter" z východu.

A už vůbec si neumím představit, že by si britský soud dovolil osvobodit pachatele vraždy, kdyby obětí byl muslim.

To by totiž hořela část Velké Británie, podobně jako hoří Francie po jakémkoliv zákroku policie proti agresivním muslimským imigrantům.

Jenže po nějakémGastarbeiteroviz východu na Západě neštěkne ani pes...

Autor: Jaromír Petřík | úterý 10.7.2018 11:36 | karma článku: 43.87 | přečteno: 2869x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.14 | Přečteno: 301 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 443 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 362 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2624

Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...