Stopa zrůdností západní demokracie, která se neztratila

17. 10. 2018 11:50:13
Na blogu IDnes jsou autoři, kteří se zabývají zločiny komunismu. Určitě je vhodné si tyto zločiny připomínat, aby se již neopakovaly, ale ještě potřebnější je, připomínat si zločiny západní demokracie. Ty se totiž dějí dodnes.

K napsání tohoto blogu mne inspiroval článek pana Trizuljaka "Stopa komunistických zrůdností, která se neztratila" : https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=683345 . Jeho problém ovšem je, že ve svojí diskusi připouští pouze souhlasné a obdivné příspěvky. Pokud jsem mu napsal do diskuse příspěvky, které nechválí jeho články, ale klade otázky, na které nedokáže odpovědět, tak moje dotazy a příspěvky místo odpovědi „statečně“maže. Konkrétně maže jakékoliv příspěvky, kde oponent porovnává zločiny komunismu se zločiny západní demokracie.

Napíši tedy blog na téma zločinů spáchaných západní demokracií.

Jako jeden z největších zločinů, který nikdy nebyl potrestán, je určitě vojenská agrese USA ve Vietnamu v letech 1964 – 1973.

Tuto válku proti Vietnamu vyprovokovaly USA v Tonkinském zálivu poblíž území Vietnamu.

Cituji: „Dne 4.srpna 1964 torpedoborec Maddox spolu s dalším torpédoborcem USS Turner Joy (DD-951) ostřelovaly radarové cíle, které považovaly za severovietnamské torpédové čluny. Pravděpodobně šlo pouze o rušení bouřkou a mylné vyhodnocení signálů radaru. Vietnam jakoukoli vojenskou akci dodnes popírá, přičemž podle nedávno odtajněných amerických materiálů byl incident záměrně vymyšlen tehdejším americkým ministrem obrany McNamarou. Prezident Lyndon Johnson údajně v roce 1965 v soukromí přiznal pochybení, že „pokud ví, tak námořnictvo střílelo na velryby“. V roce 2005 byly zveřejněny v USA tajné dokumenty o válce ve Vietnamu, z nichž vyplynulo, že údaje o útoku 4. srpna byly zkreslené.“

Dále cituji: „Válka byla vedena se značnou krutostí; trpěli vietnamští civilisté (masakr v My Lai, masakr v Hue, masakr v Dak Son, masakr v Phuoc-vinh) a bylo ničeno životní prostředí po celé zemi. USA použily proti rostlinným porostům defoliant Agent Orange, aby po odlistění přestal prales partyzánům sloužit jako bezpečný úkryt. Použity byly i další chemické látky, např. kyselina dimethylarsinová (Agent Blue) na zničení úrod rýže: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_ve_Vietnamu. Americká strana přiznává, že během války ztratila 58.202 vojáků. Toto číslo zahrnuje i 2400 pohřešovaných. 300.000 vojáků bylo raněných, 153. 000 z nich těžce.

Jenže, co to bylo proti počtu mrtvých Vietnamců, kde se udává hrozivé číslo 1,1 milionu vietnamských vojáků, ale ještě horší je počet mrtvých vietnamských civilistů, který není známý a údaje se pohybují mezi 400.000 až 2 miliony.

I přes tuto americkou agresi za masového použití chemických zbraní zvítězili vietnamští komunisté. Je tedy s podivem, jak je možné, že tolik Vietnamců podporovalo komunisty, když ode všech komunistobijců čteme, jaký to byl zrůdný režim.

Ono totiž vrcholem pokrytectví ohledně amerických zločinů vojenských napadení cizích států je agrese proti Iráku, kdy jako záminka bylo ze strany USA uvedeno "pouhé" držení chemických zbraní Saddámem Husajnem. Pozn. Když Saddám Husajn použil chemické zbraně v době války s Íránem, tak to nevadilo, protože tehdy Saddám Husajn stál na té „správné“ straně.

A to jsem se ještě nezmínil o „Operaci Phoenix,“ kterou vypracovala CIA. 20.587 Vietnamců padlo v letech 1968- 1971 za oběť programu Phoenix realizovaným CIA pro jihovýchodní Asii. Dnes existují domněnky, že toto číslo bylo ve skutečnosti dvojnásobné... Tato strašlivá čísla se dočteme v knize „Povolení zabíjet“ od Edmonta R. Kocha: https://de.wikipedia.org/wiki/Egmont_R._Koch . Jeden z amerických „vojenských poradců“ Barton Osborne vypověděl před parlamentním grémiem: Tisíce vietnamských civilistů, kteří se ocitli v podezření, že pomáhají komunistickým guerillám, nebo se prostě zdržovali v nesprávnou dobu na nesprávném místě, byly mučeny a zabíjeny jen proto, aby se naplnily kvóty. Nevím o žádném vězni, který by výslech přežil. Zemřeli všichni! Většinou byli umučení k smrti nebo svrženi z vrtulníků.“ Churchův výbor, jenž se v roce 1975 znovu zabýval rolí CIA v rámci operace Phoenix, dospěl k závěru, že od začátku roku 1968 do května 1971, padlo za oběť 20.587 Vietnamců. Dnes už dokonce existují opěrné body pro domněnku, že počet obětí byl až dvojnásobný, tedy 40.000.

Takže, co vy na to, naši slavní komunistobijci?

Nezapadají zločiny komunismu do pozadí, pod tíhou zločinů spáchaných naším spojencem USA a to pouze ve válce ve Vietnamu?

A to jsem nepsal o dalších válkách, které západní demokracie rozpoutala..

Proč komunistobijci odmítají jakoukoliv diskusi na téma zločinů spáchaných západní demokracií a jakékoliv příspěvky na toto téma v diskusích buď ignorují, píší něco o kolovrátku (stále dokola omílané zločiny komunismu přitom dle nich kolovrátkem nejsou) a ti nejstatečnější příspěvky zbaběle mažou?

To se zastánci současné západní demokracie opravdu tolik bojíte, podívat se pravdě do očí?

Vždyť to, co spáchali Američané ve Vietnamu je mnohonásobně horší, než to, co komunisté v Československu spáchali za celých 40 let.

A to komunistický režim současní komunistobijci označují za zločinecký a režim v USA za demokratický.

Jak to tedy vlastně je?

Autor: Jaromír Petřík | středa 17.10.2018 11:50 | karma článku: 41.77 | přečteno: 2696x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.68 | Přečteno: 483 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.70 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 647 | Diskuse

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 426 | Diskuse
Počet článků 362 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...