Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J85a72n 29Š36u76r71c

19. 7. 2014 21:40

Petříku, napsal jsme vám dva příspěvky jako odpověď. A světe div se, oba mé příspěvky zmizely. Čí to asi byla zásluha, že jsou pryč?  Byla to práce některého ze zdejších velice známých udavačů a práskačů z vašeho rudého klanu, kteří nad vašimi příspěvky hýkají nadšením a jako o závod vám flákají plus? Nebo to dokonce byla práce velkého a slavného "politologa" Petříka?

0 0
možnosti
Foto

Žádný Váš příspěvek jsem nehlásil.

Podívejte se do svého účtu, protože pokud ty příspěvky byly v podobně urážlivém tónu jako tenhle, tak je zřejmě admini vyhodnotili jako závadné.

Možná by bylo lepší, kdybyste se tolik neupínal pouze na moji osobu.

Jsou zde i jiní blogeři.

0 0
možnosti
Foto

Pominu-li vaše tradiční bláboly, které jsem tentokrát radši už ani nečetl, je potřeba si uvědomit jednu věc: Ukrajina je na dva kusy už mnoho, mnoho let a už dlouho politologové předpovídali problémy a doporučovali rozdělení, dokud to šlo poklidnou cestou. Nestalo se. Tohle, co se tam děje, muselo bohužel dřív nebo později nastat a je nesmysl z toho vinit EU nebo USA a vlastně i Rusko. Zmíněné mocnosti mohou přispět lepšímu průběhu, tuhle šanci propásly úplně všechny, nicméně nic to nemění na skutečnosti, že jde o nyní už nevyhnutelný výsledek dlouhodobých trendů a rozdílů mezi pravoslavnou proruskou a uniatskou prozápadní Ukrajinou.

4 1
možnosti
Foto

Kdyby Západ uznal výsledky referend na východě Ukrajiny, uznal nově vyhlášené republiky Doněckou a Luhanskou, Kyjevu pohrozil sankcemi, tak tam žádná občanská válka nenastala.

Kyjev by si bez podpory Západu nedovolil napadnout východní část Ukrajiny.

Proč není občanská válka na Krymu?

1 3
možnosti
Foto

a´t dění sleduju nebo ne...stejně tomu pořádně nerozumím, co se tam děje.

0 0
možnosti
PB

...... v prvopočátku sociálních nepokojů na Majdanu nikdo s takovým vývojem nepočítal, tak jako nikdo nepočítal s tím, jaká sebranka amorálních, rozumově impotentních diletantů a oligarchů jim revoluci (pokolikáté už ?) ukradne a dostane se k moci. Po zkušenostech s Julií a několika prezidenty si byli jisti, že se to opakovat nebude. V restartu politiky a ekonomiky panovala celonárodní shoda, však odklon od původních ideí, pod taktovkou US- potažmo EU, znamenal definitivní ztrátu podpory ze strany východní UK. Mimo jiné ztratili podporu silových složek státu,- policii dohenestovali za "Majdan" a podfinancovaná armáda byla natolik demoralizovaná a rozložená, že nebyla a není schopna (a ochotna !) účinně zásáhnout.

..... a jak z teho průseru nyčko vykličkovat ? ..... zahrajeme na strunku vlastenectví a patriotismu, náckové jsou lačni boje tak půjdou v první lajně a úhlavního nepřítele máme historicky daného a ten v podstatě může za všechno. Ti blbci z US nám nějaký love rádi natisknou, EU za nás zacáluje dluhy .... nóóó, a jdeme prubnou Ivany na východ,- schválně, co vydržej ?!

7 1
možnosti
MB
VS

To je divné... Takové nosné téma, zpracované tím správným autorem z té správné perspektivy a "pan Chrástek" s karmou a obdivnými hesly nikde.

3 0
možnosti
KB

USA přece zasáhly do ukrajinského vývoje už jednou. Organizovaly a financovaly tzv. oranžovou revoluci, která měla rovněž za úkol přivést k moci americkou loutku Juščenka. Ten se po nějaké době naprosto zdiskreditoval svým obdivem k fašistickému Banderovi a také tím, že jeho vláda byla ještě víc korupční než vlády předešlé. Navíc se pohádal s největším domácím spojenncem, zlodějkou Tymošenkovou.

Všimněte si, Janukovyč byl už 1x před Majdanem svržen pomocí puče, který zorganizovaly USA. Američanům asi vyrazila dech Janukovyčova "drzost" tzn. že si dovolil kandidovat zas a dokonce i při přísném dohledu ze Západu demokraticky vyhrát. To Američané neodpouští. Takže následoval další puč.

Je jasné, že po něm musela přijít na řadu občanská válka, jejichž příčiny vyplývají už z voloebné mapy Ukrajiny...Janukovyče volili lidé na východ od řeky Dněpr, jeho protivníky řízené USA a opírající se o tradice ukrajinského fašistického hnutí 30. a 40. let...lidé na západ od řeky Dněpr.

Puč tedy nemohl být 100% úspěšný (na rozdíl od fašistického puče v Chile 1973 řízeného rovněž z USA).

14 3
možnosti
Foto

Jsem stejného názoru.

Je to tak přímo bijící do očí, že je až obdivuhodné, jak to místní ultrapravicoví extremisté nedokáží pochopit.

5 5
možnosti
HJ

Píšete: "Kdyby se občané Ukrajiny jen trochu vyznali v politice, tak jim bylo jasné, že vztahy východní a západní Ukrajiny jsou tak vyhrocené, že jejich občané spolu již nadále nemohou žít v jednom státě a ideální bude Ukrajinu rozdělit"

Ptám se, kdopak asi tu situaci vyhrotil a následně využil, komu je rozdělená UA ku prospěchu?

Odpověď je celkem jednoznačná Rusko a Rusku....Celá ta občanská válka vznikla díky Ruské brutální propagandě. I s využitím jazykového zákona a jiných fíglů se jim podařilo přesvědčit ty jednoduché rusáky,(a nejen je, i pátou kolonu u nás) že se na ně řítí fašistická a banderovská smečka a chce je všechny povraždit. Nebýt téhle naprosto lživé, ruské propagandy, žádná občanská válka by nebyla.

5 11
možnosti
Foto

Copak Rusové protestovali na Majdanu a nějak ovlivňovali mínění na Majdanu?

Vždyť to byly hlavně protiruské protesty!

A nebyli tam náhodou pečení, vaření západní politikové, z našich třeba Schwarzenberg s Kocábem?

Vždyť bylo v mainstreamu denně, jak jsou oprávněné požadavky protestujících na Majdanu a že Janukovyč nesmí proti nim zasáhnout. Potom se střílelo z budovy, kterou měl obsazený Pravý sektor, okamžitě byl svržený Janukovyč, obratem dosazený Turčinov s Jaceňukem a Pravý sektor ve vládě (u všeho byli západní diplomaté a ne Rusové).

Turčinov okamžitě zakázal na Ukrajině ruský jazyk - západní demokracie k tomu mlčela. Když východ vyhlásil na základě referenda založení samostatných států nezávislých na Kijevu, tak Západ okamžitě podpořil nasazení vojsk proti východním Ukrajincům.

S tímto Rusové neměli absolutně nic společného. Veškerá prolitá krev v občanské válce na Ukrajině teče na hlavy pouze Kyjevskému režimu a Západu (hlavně USA) a ne Rusku. Západ uzná jakýkoliv zločin, jen když je namířený proti Rusku a Putinovi Rv

13 5
možnosti
PK

P59a75v42e21l 71K15u48l93a

17. 7. 2014 12:38

Podle vašeho zvráceného uvažování si Sovětský svaz vybojoval Velkou vlasteneckou válku:-/

7 6
možnosti
Foto

To je opravdu zvrácené uvažování.

Ale ne moje.

10 7
možnosti
JH

J14i76ř31í 93H67o21l12ý

17. 7. 2014 12:36

A ruští vrazi jsou podle vás nic. Co?

Rusáci muzikanti!

6 8
možnosti
JM
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik