Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P74e82t73r 64B55u90r86i39a26n

15. 5. 2016 16:39

Skvěle napsaný blog. Spousta ubožáků, ze kterých se najednou přes noc stali hrdinní bojovníci proti komunismu, z něho zase bude lézt vzteky po zdi, ale s tím jste asi počítal.

0 3
možnosti
Foto

Díky.

Je to přesně, jak píšete.

0 1
možnosti
Foto

J63a57n 73P40e33c54h50a

13. 5. 2016 14:33

Větší hnus, než je tento blog, jsem už dlouho nečetl.

9 2
možnosti
VS
VS

Jak je vidět, pane Petříku, věcná a živá diskuze k Vašemu článku, byť třeba někdy i ostřejší, byla napadena virem "trolling", který sem zavlekli pánové Béreš a Tomková. To i pan Pechar, byť se stupňující se agresivitou, píše k věci, k tématu a dá se s ním polemizovat. Dva výše jmenovaní Vám přišli diskuzi jenom rozbít. Alespoň se o to snaží.

Na druhé straně to ale svědčí o tom, že článkem jste "vrtl" do vosího hnízda a téma zajímá dost lidí. Navíc jste článek napsal dobře.R^

1 6
možnosti
MB

Jistě, paní Chrástková ;-D

6 1
možnosti
Foto

Díky za hezký a pravdivý článek, autore R^:-)

2 4
možnosti
Foto

Též děkuji za Váš příspěvek R^

0 1
možnosti
Foto

Děkuji čtenářům za vysokou karmu.

Je vidět, že pochopili, že můj článek je o morálce, která v současné době dostává nafackováno možná více, než tomu bylo za komunistů.

3 9
možnosti
Foto

vy jste s tou karmou až kouzelnej nebo spíš na ni závislej...jenže kdyste použil vzoreček na vypočítání karmy 2 tak s Váma souhlasila asi desetina čtenářů.:-)

10 0
možnosti
MS

Pokud jsem to dobře pochopil, tak paní Havránková pouze převzala vyznamenání za svého zemřelého otce. Nic víc, nic míň. Pak ovšem nechápu celou tu vaši tirádu proti ní. Rv:-/

7 1
možnosti
Foto

Můj blog je o morálce.

Je možné, že otec Ludmily Havránkové si vyznamenání zasloužil. To nemohu posoudit.

Ale pokud si je zasloužil, tak Ludmila Havránková svými nehoráznými finančními požadavky vyznamenání svého otce naprosto zdegradovala.

2 9
možnosti
Foto

No, bolševici nikdy neměli úctu k soukromému majetku těch druhých. Jen k tomu svému, velmi často nakradenému.

11 0
možnosti
VS

Vy považujete vlády v období, kdy paní Havránková vydírala nechutně stát požadavkem nemravné ceny za pozemky, za bolševické?

1 9
možnosti
JD

Havránkova byla špekulant ,která chtěla po státu vytřiskat jměni.Vina statu je ,že neodsouhlasili zákon o vyjmuti pozemku pro státní účely,čili stavby dálnic,plynovodu,ropovodu elektrorozvodu atd.Vůbec se nemuseli něják s ni handrkovat a ještě tolik let ..to nechápu,ale nemusím chápat vše.Dále pokud za odbojaře je skoro každý co měl špatné známky z ruštiny, tak to je těžko..jedině zvolit jinou vládu z nových lidi ne z těch co se tam váleji už 25let

2 7
možnosti

Ba co hůře, za odbojáře byli v devadesátých letech uznáni i kriminálníci, kteří v padesátých a šedesátých letech rabovali a podpalovali. Jejich běhání po úřadech se jim vyplatilo - dostali slušný přídavek ke starobnímu důchodu. Tohle se veřejnosti tají, já to ale vím od jednoho zastupitele.

Co se týče chybějících zákonů v devadesátých letech - to nebylo pouhé zanedbání od státních úředníků, to byly cílevědomé snahy. Prostě se na několik let zhaslo, lidé si té tmy ani nevšimli, stále osvíceni "demokracií".

2 8
možnosti
Foto

Paní Havránková přece za nic nemůže. Problém státních úředníků byl v tom, že si nezajistili pozemky a naplánovali si kudy povede dálnice, aniž by se starali o to, komu na plánované dálnici patří pozemky. Měli si aspoň předjednat vykoupení či vyrovnání. Neexistuje jediný důvod, proč by paní Havránková měla zdarma odevzdat své vlastnictví státu jen proto, že si tam něco naplánoval. A vyznamenání nepřevzala pro sebe, ale za svého mrtvého otce. A pokud je pravda, co uvádíte, totiž že její otec skončil v Jáchymově, pak je nějaké vyznamenání jen minimum, co dnes můžeme. Protože tím její otec i celá rodina utrpěli obrovskou škodu, kterou jim už nikdy nikdo nemůže nahradit. Zničené životy, rodiny, nevratné škody na zdraví, proti tomu je nějaké vyznamenání vlastně nic.

11 1
možnosti
VS

Ale není tomu tak. Paní Havránková docela tvrdě vydírala stát, šroubovala cenu těch pozemků hodně vysoko. Nakonec se stát vydírat nechal a vyplatil jí hodně vysokou cenu. Plus ještě náhradou jiné pozemky. Je to proti dobrým mravům. Měla dostat minimální cenu, ty pozemky stát potřeboval ve veřejném zájmu.

To vyznamenání - bylo mnoho dalších, kteří odmítli kolektivizaci a dál žili, hospodařili na svých pozemcích. Já prostě jenom nevěřím, že to byl jediný důvod, proč byl její otec zavřený. Je to prostě moje přesvědčení.

1 7
možnosti
BJ

Napsal jste to dobře, hlavně tu pasáž o tom podřezávání krků,R^

2 6
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik