Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem se díval na tu první část výběru postupujících, kterou ukončilo vystoupení tanečníků představujících uprchlíky.

Propagandistický politický trapas Eurovize a tak mi nezbývá pane Petříku, než s vámi souhlasit a dát vám karmu!

0 0
možnosti
Foto

no tak, s ohledem na vlastní historii bychom měli přibrzdit. V r. 1969 vyhrál bratislavskou lyru Černoch s vysloveně politickou písní, Matuška uspěl s písní téhož druhu. Atd. A nikdo si až na Levou frontu a bigotní soudruhy kolem Tribuny nestěžoval.

Zlé ale jsou ty moje výpadky paměti. Co se týče názvu písní, musím vás odkázat na Google.

0 0
možnosti
Foto

Černoch zpíval "Píseň o mé zemi", pokud mne paměť neklame.

Ale Bratislavská lyra byla naše soutěž.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek potvrzující můj blog je zde: http://www.novinky.cz/zahranicni/403533-rusove-odsuzuji-vyhru-ukrajiny-v-eurovizi-jako-politickou.html

Dle průzkumu 89% čtenářů pokládá výhru Ukrajiny za politicky motivovanou.

Cituji:

" Ukrajina potřebuje mír, vyhrála válka

Pro předsedu zahraničního výboru horní komory ruského parlamentu Konstantina Kosačova "převážila geopolitika". Podle něj by vítězství v Eurovizi mohla "dát křídla" ukrajinskému vedení, a tím ohrozit obtížný mírový proces na východní Ukrajině. "Z tohoto důvodu Ukrajina tratila," napsal Kosačov na své facebookové stránce. Dodal, že "to, co Ukrajina životně potřebuje, je mír. Vyhrála ale válka".

5 4
možnosti
PU

P22e25t21r 72U31h79e33r

15. 5. 2016 18:36

Co taky čekat od Rusa. Než aby se povznesl, tak z výhry v zábavné písničkové soutěži udělá skoro válečný akt. Hloupé a typicky ruské. Oni prostě neumí prohrávat, dokázali to mockrát i ve sportu, teď se to projevilo i v zábavě Rv

10 2
možnosti
MM

Tato soutěž mě nezajímá, ale když čtu, že v ní zvítězila ukrajinská zpěvačka a podle některých v tom byla politika, tak se ptám jak je to možné?! Že by nějaká rozhodující většina spíš fandila Ukrajině než Rusku?

4 1
možnosti
Foto

Ono Rusko taky soutěžilo s politickou písní?

4 3
možnosti
JH

Petřék a Macek mají určitě pravdu!! Vždycky!!!!!!

7 0
možnosti
Foto

Vždycky určitě ne.

Přesto Vám pane Hejno děkuji za příspěvek.

3 3
možnosti
Foto

Pane Petriku divite se zbytecne. Eurovision neni uz davno pouze pisnickova soutez a prestoze jde mimo mne o vitezce jsem nepochyboval. Nevim jestli je to spravne nebo ne. Kazdopadne jeji pisnicka mela alespon atmosferu na rozdil od nagelovancu typu toho Rusa nebo Guncikove. Bohuzel doba kdy vyhravala kvalita jako Lordi uz je asi pryc

4 1
možnosti
Foto

Kupodivu s Vámi docela souhlasím.

Ale, že do toho byla zatažena politika je bez diskusí.

Ukrajinští diváci dali maximum Rusovi, Rusové zase dali docela dost hlasů ukrajinské zpěvačce. Naproti tomu ukrajinská a naše porota dala 0 hlasů Rusovi, ruská porota zase 0 hlasů ukrajinské zpěvačce Jamale.

Já nejsem hudební odborník, navíc jsem neviděl celé vystoupení, pouze Jamaly, Lazareva a Gunčíkové. I když se mi Jamala moc nelíbila, byla z nich nejvíce originální a svoje, nejméně se mi líbila Gunčíková za naprosto nic neříkající projev.

Dobře o tom píše bloger Sergej Kondakov.

3 1
možnosti
PD

Mě překvapilo, že finále ustálo ruské tlaky na vítězství (Putinova účast, peníze a zákulisní hry), neb Rusové o toto prvenství i z politických důvodů velmi stáli a dělali co mohli. Zajímavé.

3 3
možnosti
Foto

Zajímavé spíše je, že ruský zpěvák zvítězil u diváků.

Za trapné pokládám, že ruská porota dala 0 hlasů Jamale, ukrajinská a naše porota zase 0 hlasů Lazarevovi.

3 0
možnosti

No vida, těch článků o soutěži je zde povíce! Nemáte odkaz na zpěv vítězky, abych mohla říci, že je dobrá a že si první místo zaslouží, popřípadě říci opak?

2 2
možnosti

přepínal, neviděl to, cituje "někoho" kdo textu nerozumněl, přesto si je však jistý, že to nemělo vyhrát. Co k tomu dodat.

8 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik