Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byl Muammar Al-Kaddáfí

skutečně diktátor, vrah, či zločinec, když si s ním objímala a přátelsky podávala ruku celá vrcholná západní elita?

Jeho Zelená kniha směřuje k prosazování přímé demokracie a k třetí cestě, která odmítá kapitalistickou i komunistickou cestu.

Libye byla ekonomicky a sociálně neúspěšnější zemí v Africe. Bohužel zapomněli na to, že i oni musí zbrojit, aby ochránili svoji zem. Zastaralá ruské výzbroj jim byla k ničemu.

Opravdu je každý koho označí západní vůdci, tisk a propaganda za diktátora, skutečně diktátor?

Opravdu muselo být v Libyi tolik mrtvých lidí a opravdu musel být tento vůdce Libye zavražděn?

Na to by měli společně odpovědět pánové Sarkozy, Cameron i Obama.

Víc psát nemá cenu.

Karma.

5 8
možnosti

To snad nema cenu ani komentovat ...

.

BTW nezabili ho nakonec jeho vlastni (podle vas stastni a spokojeni) obcane?

4 1
možnosti

Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí.

Já si myslím, že pokud na to příjde, pak je potřeba vaše milené vrahy od moci odstavit, i s tím, že nikdy nemůžeme vědět, jak to nakonec dopadne. To však neví nikdy nikdo. Kaddáfí byl odporný vrah a je správné, že už nevládne. Že na jeho místo v určité části Libye nastoupili jiní vrazi, je věc jiná. Nicméně základní premisa musí být, že takové systémy vlád jsou zcela neakceptovatelné, neb jsou zločinné.

A to platí, jak pro Kaddáfího tak pro kohokoliv, kdo vládne totalitně a diktátorsky.

Toť základní princip, možná i dogma. Stejně jako je dogma, že takové ty obyčejné vrahy zavíráme do vězení, pak není možno sdílet vaši slabost pro ně a samou láskou podlomená kolena, když vraha a zločince ověnčíme svatozáří (vše)moci, která vás zřejmě hypnotizuje. Vrah však zůstane vrahem vždy a je lhostejné, že sedí v prezidentském paláci...Rv

4 1
možnosti
Foto

Jako kdyby jste psal o D. Cameronovi.

1 6
možnosti

Nenapadá mě jiná odpověď, než proto, že ty lidi v Libyi ani za lidi nepovažoval. Pro takové jsme my tady podlidé a někde v Africe lidé nejsou vůbec. Já také, když zašlápnu slimáka, nepláču. Kdyby tomu tak nebylo a politik by považoval všechny lidi za lidi, jako je on sám, neuneslo by to jeho svědomí. To by mu ani zpověď nepomohla, si myslím. To je také, mimochodem, u těch církví strašná věc. Udělám nějakou lumpárnu a aby mi bylo odpuštěno, jdu ke zpovědi. A svěřuji se ne bohovi, ale možná ještě většímu lumpovi než jsem já sama, možná za odpuštění i zaplatím. Ale to jsem trochu odbočila. Dávám karmu (takhle má být vysoká) a přeji všem krásnou dobrou noc ;-)

0 9
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavý názor R^

1 2
možnosti

J89a43r30d50a 55F24i84š73e82r

27. 6. 2016 20:00

Já jen děkuji pánubohu, že nemám ve svém okolí nic takového, co by se podobalo autorovi, jak nejsem žádný násilník tak nevím, nevím jak bych skousl takovou "osobu";-)

8 2
možnosti

Skousnout byste ji mohl ... ;-D

4 0
možnosti
Foto

Ještě jsem nepochopil, oč Vám vlastně jde. Kdejakého tyrana omlouváte a pomalu vyzdvihujete do nebes a evropský "režim", který Vám dává současný, a dle Vašich slov, spokojený život, bez nutnosti o něj bojovat se zbraní v ruce, ten haníte jako zběsilý. Co Vám chybí? Zrůdný režim, jaký byl v Libyi? Občanskou válku, jakou má Ukrajina?

Každého, kdo s Vámi nesouhlasí, nazýváte bolševik, ale tím jste sám a nejhorší je, že to myslíte vážně. Už jsem to zde jednou v diskusi pouzil a Vám to napíši také. Nechtěl bych se s Vámi potkat v jednom zákopu. Nebyl bych si jist, že budeme bojovat za stejnou věc, i když budeme mít uniformu stejné armády.

13 0
možnosti
Foto

wikipedie, speciálně ta cs wikipedie rozhodně není důvěryhodný zdroj. Nejedná se o žádnou oficiální encyklopedii ale o žvanírnu, kde si kdejaký bolševik může napsat co se mu zlíbí.

8 0
možnosti
Foto

Byl byste tak laskav a vyjmenoval mi důvěrohodné zdroje?

1 5
možnosti

Je mi hodně líto a hodně nepříjemné, že tady žijeme s lidmi jako je pan Petřík. S lidmi tak nenapravitelnými nebo ne dost chápavými, nevím.

12 3
možnosti
Foto

A víte, že si někdy totéž myslím o Vás?

4 13
možnosti

P23e17t19r 91U85h73e61r

27. 6. 2016 16:31

A už je to tu zase, stoly plné kaviáru: Samozřejmě, že David Cameron nebyl velitelem, který by bojoval v první linii, on rozhodoval v bezpečí od stolů plných paštik, šampaňského, kaviáru a jeho „zásluhou“ umírali nejen Kaddáfího vojáci, ale i libyjští civilisté, ženy a děti.

;-D

8 0
možnosti

Jste opravdu kouzelnej, fakt by mě zajímalo, jak se to stane, že někdo má tak betonovou palici a neustále omílá to samé i když umí číst, a sám musí vědět že jen mele nesmyslně o černobílém světě.

11 1
možnosti

Kouzelný opravdu je. Používá rudou magii a mantru. To i lamaisté se svými modlitebními mlýnky jsou proti němu žabaři.

8 1
možnosti

Inu, neco na tom je. To bezesporu. Samozrejme se tu vola po vyvazovani 'plachetnice' i kdyz jeji prevraceni zrovna nehrozi. Ale proc vse autor, ze. Nac mame jine 'plachtare'.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik