Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení pánové Pechar, Studený a spol. diskutujte prosím k tématu, nikoliv k osobě. Je to nuda.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že uvedené pány zajímá moje osoba, ale ne téma článku.

0 0
možnosti
Foto

Pan Kolář vám tu odkázal vynikající článek o církevním majetku.(*) Už jste si ho přečetl, anebo budete jakio buddhistický modlitební mlýnek donekonečna omílat své bolševické mantry?

---

*) http://www.cirkev.cz/Media/CirkevOld/019545.pdf

Díky, Ondřeji, konečně jsem dočetl.

Obávám se, že pokud Petřík text otevře, bude rozumět jen slovům klérus, církev a majetek; ostatní slova mu projdou jedním okem tam a druhým ven.

1 0
možnosti
Foto

Pokud by ten článek napsal někdo nestranný, tak by stál určitě za přečtení.

Uvedený zdroj od pana Koláře je pro mne bohužel věrohodný asi tak, jako pro křesťany Haló noviny.

0 0
možnosti
MK

R^ To je blábol. Ty to vidíš Bože a děkuji Ti, že lidé mají možnost vidět kam až lze klesnout. Myslím, že Petřík dosáhla absolutního dna, ale naděje umírá poslední. Snad jako Husák Tě jednou poprosí o odpuštění a na smrtelné posteli se vyzpovídá ze své nenávisti a podlosti. V

4 3
možnosti
Foto

Nenávist a podlost zde pane Kavko předvádějí křesťané jako jste Vy, či Jan Ziegler a ne já.

Vy jste o mně napsal, že jsem zkrachoval, byla na mne uvalena exekuce, neplatím zdravotní a sociální pojištění za zaměstnance a Jan Ziegler o mně zase napsal lži, že jsem antisemita, který schvaluje vraždění židů.

Jestli takové chování schvaluje křesťanské náboženství, tak s tímto náboženstvím nechci mít absolutně nic společného.

Neznám zde na blogu komunistu, který by se choval tak lživě a neurvale jako zdejší křesťané.

Máte štěstí, že admini nad lidmi jako jste Vy a Vám podobnými drží ochrannou ruku a místo toho smažou paní Krusic za pouhý dotaz a o mně ty Vaše a Zieglerovy lži visí na webu dodnes.

1 2
možnosti
Foto

Problém u pana Petříka je, že sice tvrdí, že je proti církvi ale mezi církev a Boha dává rovnítko, což je hloupost. Faktem je, že církev, ať už jakákoliv, nemá s Bohem nic společného a je to jen organizační struktura, která má jediný cíl, zblbnout co nejvíce lidí. Nikoliv ale přivézt je k Bohu ale aby byli poslušnými ovečkami. Takže to co dnes vidíme u Islámu, kdysi bylo a mohlo by být i nadále i mezi křesťanskými církvemi, kdyby Evropa se nevydala cestou budování civilizace. Nicméně, tak jako to platí i v Islámu, totiž že vše se odvíjí od výkladu, tak křesťané mají svou novelizaci. A jako to platí u muslimů, za vším je nutno vidět lidi. Nemyslím v té nejvyšší hierarchii ale mezi obyčejnými náboženskými služebníky. Proto považuju tvrzení pana Petříka a jeho můzy Beaty Krusic za bohapusté žvanění. Není možné obviňovat církev z toho, že její zaměstnanci jsou prostě na chlapečky. Přesněji řečeno někteří.Je to o lidech. Stejně tak je nutno napravovat křivdy, které bolševická lůza napáchala a proto jsou restituce naprosto správným krokem. Jen... když se řekne A, mělo by se taky říct B. To znamená, dostáváte zpět svůj majetek, který vám zločinci ukradi ale po nás, jako po státu už nechtějte ani vorla. To si myslím, že by bylo spravedlivé. Ještě dodám že Bůh nikde nenabádal k hromadění majetku. Naopak, pokud to není fáma, měl se snad nějak vyjádřit o velbloudovi, uchu jehly a boháči. Tedy v tom vidím hlavní důkaz toho, že církev, a opakuji není důležité jak se jmenuje, opustila dávno cestu k Bohu. On za to ale nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Tvrzení: „Faktem je, že církev, ať už jakákoliv, nemá s Bohem nic společného a je to jen organizační struktura, která má jediný cíl, zblbnout co nejvíce lidí.“ musím oponovat. Církev je společenstvím věřících. I já jsem církev.

Dál to snad ani nemá cenu komentovat.

0 0
možnosti

Mírumilovní Křesťané, nebo Muslimové jsou v podstatě úplně stejně slepí. Věří na nějakého nikým neviděného Boha na nebi a přitom život jim dává a bere příroda, kterou ještě nestačili zničit.

Kapsy na tom omylu věřících lidí si mastí církve, které mají na svědomí historické i současné vraždění.

Církvím jde o hromadění bohatství a moci. Chamtivost skrytá za slepou vírou k tomu od nepaměti slouží.

Karma.

2 5
možnosti
OK

Víte vy vůbec něco o dějinách lidstva?

1 0
možnosti
VS

Víme jak úspěšný komunismus je. Nejen že totálně zničil ekonomiku ba dokonce ani tu církev nezničil.

3 0
možnosti

Přišla jsem se mrknout na karmu. Je slušná, a to znamená, že lidé prostě církev nemusí. Kdyby nám u sametovky řekli, připravte se na to, že církev bude chtít velké majetky, asi bychom nebyli tak nadšení. Církev (a Vatikán) v tichosti čekali na svoji chvíli. Je až k nevíře, co všechno chce církev "vracet". Ani monarcha si nedovolil prodávat církvi pole, lesy... Jen do nájmu. Jak to vlastně bylo s uzákoněním těch restitucí? Myslím, že i tam byl nějaký podvod.

3 8
možnosti
Foto

Ano, restituce byly ve Sněmovně prosazené těsnou většinou za pomocí poslance Pekárka odsouzeného za korupci (zřejmě si myslel, že jej Petr Nečas zachrání před vězením, ale trest ve vězení si již Roman Pekárek odseděl) a nikým nevolené strany LIDEM (Karolína Peake), které Petr nečas slíbil, že změní zákon tak, aby k založení poslaneckého klubu postačilo tuším 6 poslanců (doposud 10). Předseda poslaneckého klubu má nárok na vysoké příplatky za svoji funkci.

Takže korupce jako vyšitá.

1 0
možnosti
BK

(Emile Zola, Pravda): "Francie byla zachráněna velikého nebezpečí smrti, z nenáhlého rozpadání a tlení, jímž vzaly za své jiné národy katolické. Byla zbavena strany klerikální, která rozněcovala boj na jejím území, pustošila pole, otravovala její lid a pokoušela se znova rozšířit tmu, aby si nanovo zajistila panství nad světem. Francie nebyla již ohrožena, že bude pohřbena pod popelem mrtvého náboženství, stala se paní svého osudu a zdárně pokračovala na cestě osvobození a spravedlnosti. A čím zvítězila- toť ono obecné školství, které vyprostilo ponížený a drobný lid venkovský z jeho otrocké nevědomosti a sebevražedné otupělosti, ve které jej katolicismus udržoval celá staletí. Henebné slovo odvážilo se hlásati: "Blahoslavení chudí duchem". A výsledkem tohoto smrtelného omylu byla dvoutisíciletá bída. Legenda o blahoslavenství nevědomosti jevila se nyní jako odvěký zločin společenský. Teprve vědění usmrtilo lživá dogmata, zapudilo ty, kdož z nich kořistili."

3 4
možnosti
LN

...noo...vytvořil jste jakýsi přehle od kterém se domníváte že popisuje hrabivost církví...problém je v tom že církve se v minulosti sice možná chovali poněkud hrabivě....to z pohledu morálního.....ale z hlediska právního na ně asi nic jiného nenajdete....ale to že jim komunisti majetek zabavili.... neznamená nic jiného než ....že komunisti jsou minimálně stejní zloději jak vámi osočovaná církev....

3 0
možnosti
Foto

Váš příspěvek se zastáncům církví líbit nebude.

0 0
možnosti
FZ

Vy,komunisté jste nechali ukradený církevní majetek 40 let chátrat a za své vlády jste nakradli,říkali jste tomu znárodnili asi tolik, co církev za tisíc let..škody na charakterech lidí se vyčíslit nedají

14 0
možnosti
Foto

A co Bouzov? A Chrám Sv. Mikuláše?

A kdo zavedl Velikonoční pondělí jako den pracovního klidu?

1 6
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik