Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

zasloužená karma, málokdo má odvahu veřejně rozporovat oficiální NATO a SBU verzi příběhuR^R^R^

(když jsem se pokoušel v diskuzi vyvrátit tezi o přiznání k sestřelení An-26 povstalci na soc. sítích a jeho následném logickém horečném mazání tím, že se původní zpráva nacházela o pár minut dříve na profilech ukrajinských nacinalistů, stejně tak původní video vysílané údajně prvně na RT - lze snadno pomocí youtube data viewer zjistit, že za ním původně stojí opět Ukrajinci - byl jsem nemilosrdně smazán a zablokován)

0 0
možnosti
PU

P83e95t69r 63U18h18e59r

30. 9. 2016 20:44

petříku, pošlu tvé texty na boskovickou radnici, ať vidí, co mají ve městě za exota...třeba na tebe začnou jezdit zájezdy a město vydělá, když už z tvé firmy nic moc nemá...

4 3
možnosti
OV

hej Kerry, vyndej z trezoru ty fotky!

0 0
možnosti
Foto

J15o80z47e35f 24N54o44v17a12k

30. 9. 2016 12:41

Co jiného čekat od hardcore stalinisty Petříka. Už si konečně nastudujte,že:

- Mykola Azarov rezignoval sám, nikdo ho nesvrhl

- Janukovyč utekl a pak byl odvolán parlamentem

- nová vláda byla schválena parlamentem a následně zvolena ve všeobecných volbách, stejně jako prezident Porošenko

- republiky na Donbase vyhlásili ruští občané a agenti GRU

I když je to zcela zbytečné a ve vašem příštím díle se budou stejné nesmysly opakovat znova.

10 1
možnosti
Foto

Azarov rezignoval na nátlak tzv. opozice, která chtěla i Janukovyčův odchod.

Když se to nepodařilo, tak Janukovyče svrhli násilím a kdyby neutekl, jak jej tzv. "opozice" zavraždila. Stačí jen, jakým způsobem západní "demokracie" připravila o život Miloševiče, Saddáma Husajna a Kaddáfího.

I Hitler byl v tomto tolerantnější než současná "západní demokracie", ten představitele porobených zemí nechal žít. Nechal popravit jediného ministerského předsedu a to našeho generála Eliáše.

Nová vláda Ukrajiny byla schválena Parlamentem, z nějž několik poslanců později záhadně zemřelo.

Republiky na Donbase vznikly na základě řádného referenda, v němž občané odmítli uznat nelegitimní vládu kyjevských pučistů.

A vysvětlete mi, proč loni nebyly volby do zastupitelstev například v Mariupolu a dalších ukrajinských městech, kde hrozilo, že zvítězí prorusky smýšlející strany. Takže mi něco vyprávějte o legitimitě vlády ukrajinských pučistů.

A Západ tyto volby uznal.

Nevím, co mi na základě těchto faktů potom chcete kázat o stalinismu.

2 8
možnosti
TP

Ako zahynul malajský Boeing (zostrelenie MH-17 prebiehalo približne takto):

(1) Asi dva-tri týždne dozadu prebehla "v separatistických" novinách správa, že nebesá nad Luhanskom a Doneckom bude chrániť komplex BUK. napriek tomu, že proruskí povstalci nikdy BUK nemali a ani nebudú mať! Časť "proruských separastistov" v Donbase, v novinách, pracuje pre Kyjev a Washington, takže nebol problém túto správu tam prepašovať. Asi tak tri dni pred zostrelom (počas mohutnej ofenzívy Ukrov proti separatistom) Kyjev povolil lietať civilným lietadlám letieť nad územím Donbasu nad bojovou zónou. Dovtedy boli civilné lety odklonené. Za tie cca tri dni nad územím Donbasu preletelo niekoľko civilných lietadiel. Prečo tak Kyjev urobil? Nuž, Kyjev pripravoval zostrel civilného lietadla.

(2) V inkriminovaný čas - 17.7.2014 - počas ťažkých bojov boli v okolí Donecka rozmiestnené 4 komplexy BUK ukrajinskej armády. (Toto potvrdzuje ruská správa z jesene 2014.) Zároveň bola do vzduchu vyslaná stíhačka s raketami vzduch-vzduch. Či v stíhačke sedel Ukrajinec, alebo Američan nie je podstatné, ale obe verzie sú reálne. Podľa pôvodného zámeru mal let MH-17 zasiahnuť ukrajinský BUK. Následne by boli zo zostrelu obvinení proruskí separatisti, alebo dokonca "ruskí vojaci na dovolenke", akože to urobili omylom. Všetko k tomu bolo už mediálne pripravené.

2 4
možnosti
TP

(3) Ukrajinské komplexy BUK (všetky štyri, ich obsluha) VŠAK PREMEŠKALI PRÍLEŽITOSŤ. Civilné lietadlo MH-17 netrafili, respektíve nestihli ani vystreliť. Musela teda nastúpiť poistka, stíhačka, ktorá už bola vo vzduchu v čase pokusu ukrajinských BUK-ov zostreliť let MH-17. Stíhačka na malajský Boeing vypálila zľava raketu vzduch-vzduch typu Python (pravdepodobne), ktorá sa chová podobne ako raketa BUK - raketa Python sa v blízkosti cieľa rozpadne vybuchne a vymrští svoj materál - šrapnely - smerom k cieľu. Šrapnely z rakety Python sú však oveľa menšie ako akékoľvek BUK-ovské šrapnely; dá sa to odlíšiť na troskách.

(4) Šprapnely zasiahli prednú časť kokpitu zľavej strany a zhora, čo nikdy žiadna raketa BUK-u nerobí...

2 4
možnosti
FN

Jak zfalšovat zprávu o padu letadla... Co je zamlčeno, utajeno

vice na http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ucelova-politicka-manipulace-Analytik-Stefec-si-precetl-zpravu-komise-o-sestreleni-letadla-nad-Ukrajinou-a-nestacil-se-divit-456030

1) Právě nevysvětlená přítomnost Boeingu 777 v daném prostoru v okamžiku sestřelu je přitom klíčovým faktorem katastrofy. V době jeho sestřelení byl kromě toho už druhý den (údajně sabotáží) vyřazen z provozu civilní radar řízení letového provozu nad Donbasem. Ukrajina zde vlastně řídila letový provoz „naslepo“, aniž by situaci jakkoliv řešila. Tyto informace se však v původní zprávě buď vůbec neobjevily, nebo byly zmíněny jen okrajově

2) Komise se nezabývala ani klíčovou právnickou otázkou „cui bono?“ čili komu mohlo sestřelení dopravního letadla nad Ukrajinou v daném čase přinést prospěch.

3 Komise sice rovněž využívala zpráv expertů, ale poměrně jednostranně a troufám si říci, že účelově. Toto tvrzení opírám o fakt, že nevzala do úvahy prakticky ani jednu informaci poskytnutou ruskou stranou včetně výsledků a závěrečných zpráv z testu provedeného výrobcem raket 9M38 v dřívějším SSSR, dnes koncernem Almaz-Antej. Test provedli odpálením skutečné rakety nad příďovou částí letounu Il-76 rozměrově i konstrukčně podobnou přídi Boeingu 777. Holandští „experti“ se odmítli testu byť jen zúčastnit.

4 9
možnosti

Hnus, jsou prostě lidi, kteří budou vymýšlet proruské konspirace i kdyby se Vladimír Vladimírovič veřejně ke všemu přiznal...

Normální člověk, řídící se zdravým rozumem a principem Occamovy břitvy, měl jasno prakticky od počátku, kdy ruský vojenský velitel donbasu Strelkov, dal na ruský Vkontakt a Twiter tuto hlášku:

„Právě jsme u města Torez sestřelili ukrajinský armádní letoun An-26. Varovali jsme vás, abyste nelétali do našeho vzdušného prostoru,“ napsal na svůj profil. "Podívejte se na ten černý kouř, valí se úplně všude. Byla to obrovská rána, pták spadl na hromadu odpadků, všude jsou trosky," dodal. Jeho komentář, vložený v 17:50, tedy krátce předtím, než byla informace o sestřelení letadla zveřejněna, byl po pár minutách vymazán, svět si ho ale stačil zvěčnit.

11 1
možnosti
JG

J52. 48G79r21o95h

30. 9. 2016 0:51

Pane Petříku, zřejmě jste nečetl zprávu vyšetřovací komise z loňského roku. Pokud někoho chci obvinit, musím mít odpovědi na tyto otázky:

1)kdo trestný čin spáchal

2)jak a čím ho spáchal

3)proč?, motiv trestného činu

Jak UK tak Rusko používají systém PVO Buk, ale každý stát s jinou modifikací bojové hlavice rakety. Každý typ bojové hlavice má jiné množství a tvar částic (motýlek, rusky bábočka). Pokud by v rámci vyšetřování došlo k vystřelení rakety proti podobně velkému letadlu a porovnáním tvaru částic (i chemická analýza materiálu) lze přesně identifikovat bojovou hlavici rakety.

Jak vy,tak i někteří diskutující mají jasno kdo a proč, já ne.

3 1
možnosti
BV

Pane Groh, v principu máte pravdu. Skutečně nejprůkaznější by bylo opakování sestřelu stejného typu letadla za stejných podmínek ze stejného místa stejnou raketou.

Ale tady narazíme na řadu potíží a neznámých veličin. Asi by bylo možné dostat do vzduchu nějaký Boeing k vyřazení naplánovat trasu zapnout autopilota a piloti by snad? mohli vyskočit. Ale nemáme 100% jistotu jakou raketou a odkud bylo letadlo sestřeleno. Obávám se že by to bylo těžké provést na stejném místě a za stejného počasí. Musel tam být silný vítr, jinak se nedá vysvětlit dopad trosek kilometry od osy letu. To ještě chápu. Ale to, že část trosek dopadla cca 2 km proti směru letu, s tím mám poněkud potíže.

Obávám se, že by bylo značně obtížné zopakovat setřel Boeingu.

Takže zbývá provést praktickou simulaci s pravděpodobnými vstupními veličinami, která by poskytla co nejbližší výsledky jako skutečný sestřel. Taková zkouška byla provedena výrobcem raket a systému BUK.

Ten provedl dva odpaly raket.

Prvni byl v poloze odvídajíci místu odpálení rakety dle komise. Fragmenty z tohoto výbuchu nezasáhly prostor levého motoru. Ale na troskách tohoto motoru průrazy jsou. Tím byl prokázán předchozí výpočet, že místo odpalu muselo být jinde.

Druhý test byl proveden na přední části Antonova obdobnému Boeingu. Vyšetřovací komise totiž odmítla nabídku Almazu, aby zajistila vyřazený Boeing na kterém by byl test proveden a odmítla i účast při testu a i jeho výsledky.

Výsledek odpálení rakety v pozici odpovídající vypočtenému odpalu potvrdil rozptyl fragmentů obdobnému těm na troskách. Nicméně tvar průrazů zcela neodpovídal těm na Boeingu. Zejména jde o ty kruhové cca 30 mmm průrazy v kokpitu.

Takže pokud to byl BUK musel být odpálen odjinud. Nebo to snad byla jiná raketa co udělá i ty 30 mm díry? Opravdu nevím.

Komise provedla svůj test, asi aby se neřeklo, protože zdaleka neodpovídal výbuchu u letadla. Odpal ve velkém kruhu plechů dokazuje jen, že raketa vybuchne a fragmenty se rozletí do stran

6 3
možnosti

Přímo drzý článek,

který nerespektuje naši Evropskou demokratickou propagandu a prolamuje naše současné cenzurní praktiky!

Autor vůbec nerespektuje názory úctyhodných občanů, bez vlastních názorů, kteří uctivě a poslušně respektují a papouškují vládní a unijní propagandu, zaměřenou proti zlému Rusku a zásadně odmítají v diskuzi názor autora.

Nevím, kdo sestřelil letadlo MH17, ale to letadlo tam nemělo vůbec letět a to je zcela jisté!

Protože ke svobodě patří i svoboda názorů, patří autorovi bez diskuzí Karma!

9 13
možnosti
Foto

Přesné vyjádření pane Čumpelíku R^

0 3
možnosti
Foto

Je hezké, že vyšetřovatelé zcela změnili místo odpalu rakety, které původně mělo se nacházet u obce Sněžnoje ̈dle prozápadních zdrojů (viz prohlášení Amíků hned po události). Moje maličkost v seriálu blogů dokazovala, že raketa byla odpálena od Debalceva, nad níž se nachází vesnice Pervomajskoje, odkud měla být raketa odpálena dle nynější zprávy. Tedy přesně, jak jsem to sesumíroval, že raketa přiletěla zezadu ve směru letu atd.

Mohl bych si sice gratulovat, ale auto dle Googlu musí překonat vzdálenost 101 km, aby se dostalo z Pervomajskoje do Sněžného. A pak případně pokračovalo směrem na Torez atd.

Záhadou zůstává, jak a proč by opolčenci přesouvali těžkou techniku až do Pervomajskoje, kde jim mohl Ukrajinec pěkně rychle šlohnout. A vůbec mi nesednou časy. Aby pozovalo auto s raketami na nějakém videu, tak by muselo opustit Pervomajskoje dvě hodiny před sestřelem.

3 8
možnosti
Foto

Video komise vypadá jako podvrh, bylo vyrobeno na základě "důkazů" předložených UK stranou, která je důvodně podezřelá ze sestřelu. Např. záznamy hovorů údajných pachatelů jsou dost nepřirozené, ti lidé se baví o věcech které interesují autory videa, ale skutečné pachatele by sotva zajímaly. Celé to připomíná to demo o zbraních hromadného ničení Saddáma Husaina, které Washimgton předložil veřejnosti v roce 2003. Ti kteří byli nadšeni ze zprávy tehdejší US administravy jsou nadšeni i nyní, inteligence lidí se příliš nemění.

4 10
možnosti
Foto

Kdo vidí naši ČT, přečte si náš mainstreamový tisk a západní média jako CNN, BBC, Reuters apod., tak musí sympatizovat s Kremlem, i kdyby nechtěl.

Tolik výhrůžek válkou na adresu Ruska a primitivních lží člověk se zdravým rozumem prostě nepobere. A nyní jak Američané vyhrožují Rusku ohledně Sýrie, kde sami podporují islámské teroristy je snad tou nejhloupější západní propagandou.

K tomu naprosto jasná fakta o vojenských agresích zemí NATO proti nepohodlným státům, vraždy jejich představitelů, totální rozvraty těchto zemí.

Takto hloupě jako západní mainstream totiž nelhali ani komunisté.

Konec citátu p. Petříka.

---------

Pane Petříku, žijete v pro vás naprosto strašném světě. Proč ho neopustíte? Proč se neodstěhujete? Nikdo vám nebrání. Protože ho chcete změnit. A máte na to právo. A to je právě ten strašný rozdíl. Pokud by tu panoval ten váš ruský svět a někdo by ho chtěl opustit, nebo změnit, tak by špatně dopadl. Třeba Němcov to už nedosvědčí, už byl odstraněn. Kdyby to tu bylo podle vás a vám podobným, tak bychom si tu nemohli psát své myšlenky. Vy tu dnes můžete blít a plivat na vše. A jsem rád že v tom prostředí žiju. Ale nechtěl bych se dočkat toho až tu vy a vám podobní zase zavedou své pořádky. A máte pravdu. Už se nebavím, začínám si uvědomovat, že se vám už nelze smát, ale že z vás zase jde strach. Mráz zase vane z Kremlu, a od jeho mluvčích.

17 1
možnosti

Jde z něj strach jako z každého nemocného člověka. Ovšem po měsíci ve svém milovaném Rusku by chlapec velmi rychle vystřízlivěl....možná

Průměrný příjem na obyvatele v Rusku je nižší než stejný ukazatel v Číně, Srbsku nebo dokonce v Rumunsku.

Rusko má dnes největší nerovnost v rozdělení majetku mezi chudé a bohaté na světě, tudíž nejvíc rozevřené nůžky mezi chudou většinou a bohatou věrchuškou kolem cara Putina ...

http://www.finanz.ru/novosti/lichnyye-finansy/rossiyu-nazvali-samoy-nespravedlivoy-ekonomikoy-mira-1001379628

14 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik