Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, Němci si nebrali příklad z Angličanů, to byly spíše sběrné tábory. Inspiraci hledali u Stalina a v jeho gulacích. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Neměl byste ignorovat prohlášení významného nacistického pohlavára z poloviny 30. let, že inspiraci pro německé koncentráky našli v Bulharsku.

0 3
možnosti

R90a84d62e36k 26J35a74r83o52š

10. 10. 2016 22:17

Jaromíre, já Vás naprosto uznávám jako filatelistickou kapacitu, čímžto Vás i doporučuji zdejším vašim ideovým odpůrcům, jakožto skutečného profesionála v oblasti filatelie - respektive, pokud máte někdo po dědečkovi sbírku známek, Jaromír Vám to dokáže skutečně bezelstně a solidně pravdivě zhodnotit...

Ale Jaromíre, máte to skutečně zapotřebí, takhle masochisticky "hájit" nehájitelné, místo abyste se snažil vylepšovat to negativní v naší politice z pozice střední třídy (ve vašem případě dokonce podnikatelské)... ???

5 2
možnosti
Foto

Myslíte, že porovnáváním ať již politiků, nebo režimů, státních zřízení, důvodů válečných konfliktů "masochisticky" hájím nehajitelné?

Právě tímto porovnáváním se snažím dokázat, že jen málo co je černobílé.

Na příkladu Winstona Churchilla, kterého celkově hodnotím kladně se snažím ukázat, že celé jeho působení v politice nebylo vždy jen bílé. Naproti tomu Kaddáfí, který je západním mainstreamem líčený pouze černě, tak z hlediska diktátorů je spíše bílý a na africké poměry snad úplně bílý. Určitě Kaddáfí vychází bělejší než generálové Pinochet či Franco, které nám jako téměř bílé líčí současná západní propaganda.

O podnikatelské třídě je zbytečné psát, protože to je házení hrachu na zeď. Naštěstí mám solidní obchodní partnery, protože pokud by mne obral jakýkoliv podvodník, tak naše justice dá ještě za pravdu podvodníkovi, jelikož v naší podnikatelské sféře neplatí vůbec žádné právo, ale pouze zákony džungle.

Stačí případy Vitásková, nebo OPENCARD, kdy byly odsouzené oběti místo viníků.

Ale to je již jiné téma.

5 6
možnosti

R64o54m13a83n 44M33á68c23a

10. 10. 2016 21:42

hmmm "humanitarni bombardovani" Jugoslavie... muze za to samozrejme Havel... kdo jiny... soudruzi to vi..

jen by se stalo zamyslet nad tim, kdo ze stal v te dobe v cele Vlady, ktera bombardovani schvalovala a kdo to schvalil? Ano, nikdo jiny nez velky zastance Ruska a bojovnik proti zapadu pan prezident Milos Zeman...

4 2
možnosti
Foto

Poukazovat na to, že na svém prvním zasedání vlády po vstupu do NATO byl schválen zásah v Jugoslávii, tak to není úplně taktní a citlivé. Neradno mluvit o provaze v domě oběšencově.

0 0
možnosti

Pan Petrik poukazuje na "humanitni" bpmbardovani Srbska ale nema plnou pravdu, aby ji mel musel by poukazat na "humanitni" bombardovani Grozneho. Jeste bych panu Petrikovi pripomel rozdil v tech "humanitnich" bombardovanich. V Srbsku byly obetmi prevazne mosty a strategicke cile, lidskych obeti nekolik desitek. V Groznem strategicke cile vubec zadne, ucelem bylo maximalne zastrasit. Putler nechal rozbombardovat Groznij, ze ho bylo nutne cely prestavet, lidskych obeti bylo 35 000. Pan Petrik by mel znat reportaze Anicky Politkovske-svedomi Ruska a hlavne jak s ni Putler nalozil.

13 2
možnosti
Foto

Srbsko bylo součástí zemí NATO a někoho ze zemí NATO vojensky napadlo?

A čečenští teroristé nepodnikali teroristické útoky nejen proti občanům ruské národnosti v Čečensku ale i na území Ruska?

2 6
možnosti
Foto

Přečetl jsem si článek (fuj) i diskusi a nutno říci diskutujícím, že můžete argumentovat jak chcete, tak to nepomůže. Marno nad marno. Obvyklá fráze autora blogu: dokažte mi že lžu. Budu se opakovat - to je jako bych tvrdil, že Země je hranatá a chtěl bych po panu Petříkovi ať mi dokáže, že lžu. A když už je argumenty zahnaný do kouta, tak se snaží odvést téma jinam. Klasický postup těch, co svá tvrzení nemohou prokázat. U pana Petříka stále dokola se opakující. Já jenom - proč mezi námi pane Petříku žijete, když je ta naše západní demokracie tak prohnilá? Proč neemigrujete do svého vysněného ráje na východ? Dnes vám nikdo nebrání. To je ten rozdíl, který nechcete vidět.

12 3
možnosti

A proč by emigroval? Vždyť mu je zde dobře. Co byl dělal v Rusku? Vždyť se má tady dobře. Tam by neměl ani příjem a ani životní úroveň člověka u nás pracujícího za nejnižší mzdu. Tam by nemohl kritizovat vládu Putina, jako kritizuje naší vládu, protože by skončil ve vězení.

8 3
možnosti
Foto

povýšit lži na argumenty, to dovede pouze pan Petřík

10 4
možnosti
Foto

Poukažte na jedinou moji lež.

4 3
možnosti
Foto

J97i35ř14í 65K39i17n86d46l

10. 10. 2016 17:36

Nacisté budovali koncetrační podle sovětstkého vzoru a gestapo a SS jezdilo do SSSR se od NKVD školit. Pokud se týká koncetračních táborů v době Burské války, tak se jednalo o tábory jejíž účel nebyl likvidační, tak jak to dělali nacisté a komunisté. Britové budovali v době Burské války po zajatce, ale nezvládli hygienické podmínky v táborech a v důsledku toho docházelo k úmrtí lidí. Burské války byly v roce 1899 a komunisté a nacisté budovali koncetrační tábory ve 20 století s cílem zlividovat osoby, kteří se do tábora dostaly. Co se jim nepodařilo postřílet oběsit, tak je poslaly do tábora je zlividovat otrockou prací.

7 1
možnosti

Jenže to nebyly koncentrační tábory, ale internanční, kde byly soustředěny burské ženy a děti, protože si Britové mysleli, že tak zlomí odpor burských vojáků. Se ostatním souhlasím.

9 1
možnosti
Foto

J98i88ř27í 43K57i26n34d98l

10. 10. 2016 17:28

V Libyi vojensky nezasahovalo USA, ale v Lybii na základě rezoluce RB OSN NATO doržovalo bezletovou zónu, v rámci NATO, aby zabránilo masakrování civilního obyvatelstva. Bylo to provedeno se souhlasem Ruska a Číny, které dohližely na dodržování rezoluce RB OSN. To co se týká Clintnové je to lež opsaná z proruských servrů. Té blbostí může věřit jenom Petřík.

9 1
možnosti
Foto

Bezletová zóna se v Libyi vyznačovala tím, že veškerý vzdušný prostor obsadily vojenské letouny zemí NATO, které po boku radikálních islamistů svrhly vládu Kaddáfího, následkem čehož je totální rozvrat a naprostá destrukce Libye.

Rusko a Čína byly Západem podvedeni, protože si mysleli, že skutečně půjde o bezletovou zónu, ale ne přímé vojenské napadení Libye zeměmi NATO.

Proto již od té doby Čína a Rusko vetuje všechno s čím USA přijdou, protože vláda USA znamená nedodržování mezinárodních zákonů a práva a znamená vojenské agrese a podporu daleko horších režimů, než byl ten Kaddáfího.

A vyvraťte mi moje údaje o Clintonové z patřičných, věrohodných serverů.

2 7
možnosti
Foto

J72i56ř39í 67K87i86n98d59l

10. 10. 2016 17:24

Pokud se týká Jugoslávie. Spojené státy ústy státníhotajemníka Bakera řekly, že události v Jugoslávii nezajímají. Evropané řekliano, události v Jugoslávii vyřešíme sami a ukázalo se, že ne. Veškeré snahy vRB OSN vetovalo Rusko a Čína. Rusko z důvodu, že Srbsko bylo její letitýspojenec, kterého vyzbrojovali. Když došlo k událostem v Kosovu, které nebylomožné žádnou diplomacií zastavit, rozhodla se Evropa vojensky zasáhnout. K tomupotřebovala letectvo USA. USA souhlasilo s tím, že to bude věc v rámci NATO. Ktomu, aby to byla akce v rámci NATO, musí souhlasit všechny státy NATO. Nejdélese čekalo na náš souhlas. Nálety byly provedeny na vojenské cíle, ale tonevedlo k zastavení a války a tak se přijelo rozhodnutí, začít bombardovatprůmysl. To pak vedlo k zastavení války.

7 2
možnosti
Foto

Zajímavé, proč stejný metr nepoužil Západ na Ukrajinu, kde Západ chce zachovat její územní celistvost za jakoukoliv cenu, stejně jako za jakoukoliv cenu se snažil rozbít jednotnou Jugoslávii.

A v Kyjevě navíc Západ uznal vládu pučistů, kteří neměli žádnou legitimitu, jelikož se dostali k moci v rozporu s ukrajinskou ústavou.

Takže, proč Západ nepoužil stejný metr a nebombardoval Kyjev?

2 6
možnosti
Foto

obdivuji(!) vaše jednostranné vidění světa.

Jaký krásný, jednoduchý život :-P.

10 2
možnosti
Foto

To je přesně Váš případ a ne můj.

Cokoliv uslyšíte v naší ČT a přečtete si v našem mainstreamu, tak bez jakéhokoliv rozmýšlení okamžitě přijmete za Písmo svaté.

1 5
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik