Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

pokud vznesou naroky, pak musi nemecko zaplatit reparace, ktere nikdy nezaplatilo.

0 0
možnosti
Foto

Cokoliv se dá zdůvodnit, jako příklad stačí výše a rozsah církevních restitucí.

Tam svatí dokonce neváhali sáhnout i k politické korupci, kdy hlasoval poslanec Pekárek odsouzený za korupci a nikým nevolená strana LIDEM Karolíny Peake.

1 2
možnosti
Foto

R^ Včera večer jsme diskutovali (na živo, nikoliv internetově) s lidmi takřka stejného věku, jaký má Jiří Brady, právě o tom obrovském rozporu mezi zážitky Jiřího Brady a chováním jeho synovce D. Hermana...

0 2
možnosti
Foto

Zajímavé je, že Daniel Herman se jezdí podbízet Sudetským Němcům, kteří volbou Henleina r. 1938 masově podpořili Norimberský zákon z roku 1935, který zbavil židy říšského občanství a de facto přímo vyzýval k represím proti židům.

Takže je moc zajímavé, že i pan Brady souhlasí se synovcem, který se podbízí těm, kteří podpořili represivní nacistický zákon proti židům, tedy i proti jemu.

0 2
možnosti
MB

M59i76l83a89n 24B27í43l16e60k

27. 10. 2016 7:35

Pane Petříku, napsal jste:

"byli Sudetší Němci odsunuti ne na základě rozhodnutí naší vlády, ale rozhodnutím vítězných mocností."

Pokud si přečtete text Postupimské dohody, zjistíte, že Spojenci se usnesli na tomto:

"Tři vlády prozkoumaly tuto otázku po všech stránkách a uznaly, že německé obyvatelstvo nebo jeho složky, které zůstávají v Polsku, Československu a v Maďarsku, bude třeba odsunout do Německa. Jsou zajedno v tom, že jakýkoli odsun musí byt prováděn spořádaně a lidsky....

O tom se současně uvědomují československá vláda, polská prozatímní vláda a kontrolní komise v Maďarsku se žádostí, aby zatím zastavily další vyhošťování, dokud zúčastněné vlády neprozkoumají zprávy svých zástupců v Kontrolní radě."

Tedy jasně se píše, že BUDE třeba odsunout SPOŘÁDANĚ a LIDSKY, ale až po zasedání Kontrolní rady (to se konalo koncem roku 1945). Jenže čs. vláda s prezidentem nařídili nasadit armádu k systematickému vyhošťování sudetských Němců už počátkem června 1945. Čs. vláda se na svém zasedání rozhodla hned 3.8. neuposlechnout výzvy Postupimské konference a dala příkaz k pokračování vysídlování. Do konce roku 45 byly odsunuty statisíce sudetských Němců právě rozhodnutím čs. vlády (prezidenta).

4 0
možnosti
MK

Pro Petříka je pravda sprosté slovo

2 0
možnosti
Foto

Na jedné z diskusí jsem četl zajímavý názor:

"Stále vícepřibývá důkazů, k jakému vydírání a terorizování se uchylujeskupina lidí kolem "křesťanských Evropských hodnot" jako jeGabal, Langšádlová, Němcová a další, pokud občané nejdou ku předulevá a nevyjí s touto smečkou. V rozhovoru sKarlem Hvížďalou to přiznává i Jiří Suchý, který oslavilpětaosmdesáté narozeniny. (Byť v tomto případě přímo nejmenuje, ti,co lustrují a vyhrožují ukazuje naše státní, veřejnoprávní televizev přímém přenosu. Komunistický teror se nám navrátil - z opačnéstrany, byť si neříká komunistický, ale západní, s Evropskoupřidanou hodnotou!)".

V aféře "Brady" tento názor sedí dokonale.

2 5
možnosti
VS

To není "zajímavý názor". Pojmenujme věci pravými jmény - to je názor, který odpovídá vašim názorům. Ve stejném duchu děkujete za "zajímavé názory" v diskuzích pod vašimi dílky. Ale zajímavé názory, za které děkujete, jsou vždy jen ty, které souhlasí s těmi vašimi.

8 1
možnosti
Foto

za Sudetské Němce to přece napravili Němci samotní předáním řádu...jen sprostý demagog by tvrdil, že pan Brady tak převzal cenu z rukou vrahů své rodiny,

5 0
možnosti
JL

Staci uz jenom vic nez zrejma lez: "Zapad Rusko (Stalina a autor nepise o spojenectvi, jen cudne o neutoceni) dotlacil ke smlouve s Nemci. Jenze 1.9.1939. to byl prave Zapad kdo vyhlasil valku Nemecku. Rusko zatim jen cekalo co bude dal, kdyz nic; Rusko splnilo 17.9.1939 svuj zavazek Nemecku a prepadlo Polsko z druhe strany! Ted uz jen Otazka: Kdo dotlacil Rusko k napadeni Finska v listopadu 1939 a loupezi dvou casti jeho uzemi? Kdo dotlacil Rusko k napadeni Pobalti a Rumunska, prakticky vsech evropskych sousedu Ruska. Na zaver kdo dotlacil soucasne Rusko aby nenavratilo a dodnes drzelo uloupena uzemi?

7 0
možnosti
FV

Ótéčko. Off topic. Jaromíre, už i Jirka Hermánek byl onehdá na titulce. Jak to snášíte, že vás tam nedáme. To musí bolet, že?

Musíte se víc snažit, pane správče, nebo vás necháme vyměnit.

7 5
možnosti
Foto

Jako obvykle, demagogie.

10 3
možnosti
Foto

Pokud komentujete takto, tak se minimálně dopouštíte stejného, ne-li většího hříchu.

3 9
možnosti
LW

L22e87o 66W77o49l62f

26. 10. 2016 19:34

Vidím, že jste schopný pošpinit všechno možné ve snaze očistit Zemana.

Pokusím se načrtnout svoji verzi událostí. To, že přijede dalajláma na Forum, se

vědělo. To, že se ministr kultury s ním bude chtít setkat, se také vědělo. To, že

čínští soudruzi běsní má-li se dalajláma s někým setkat, se vědělo také. A tu se rodí intrika. Někoho napadlo, že pan Herman má strýce a záleží mu na tom aby byl vyznamenán. (na schválené listině není) Nic snazšího Forejt, zavolá do Kanady,

sdělí radostnou novinu panu Bradymu. Žena trochu nedůvěřuje a tak zavolá Forejtovi

zpět. Vše za správného předpokladu, že strýc se synovcem se spojí. Teď už tedy Herman ví, že strýc má být vyznamenán. No, a stačí jen naznačit, nebo říci přímo, že strýcovo vyznamenání, je v ohrožení, pokud se setká s dalajlámou. Herman není žádný hlupák, tedy odpoví, že si to ještě rozmyslí. S dalajlámou se nakonec setká, je to jeho nezpochybnitelné právo. A dál už to každý zná.

11 1
možnosti
Foto

No právě Herman naletěl. Co s takovým naivkou ve vysoké politice.

1 12
možnosti
MK

Petříku, k tomu níže co říkáš. Již po napadení SSSR Němci Stalin žadonil o pomoc u Velké Británie. Británie, kde lidé neměli co jist a jejichž zemi bombardovala letadla na jejichž výrobu ještě dva dny předtím posílal Sovětský svaz suroviny. Británii, kde lidé neměli co jíst a kde i přesto Churchill rozhodl že, strategické suroviny je nutné poslat na Východ. Ty už raději mlč

10 2
možnosti
Foto

Má to háček, Churchill mu ještě před 22. červnem 1941 tu pomoc nabízel.

1 4
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik