Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

P18e40t18r 42U48h49e30r

17. 11. 2016 8:26

Tak, petříku, vidím, že jsi přišel o svůj vylhaný a urážlivý příspěvek o ministru Hermanovi. Nikde tu není. Je vidět, že admini mají ještě pořád dost rozumu.

0 0
možnosti
MB

Tak hlavně, že on tady nadává do lhářů. Asi to byl příspěvek Růženy Kupkové alias Vikiny. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, Daniel Herman je dobrým ministrem, neschvaluji všechny jeho kroky, ale je nejlepším ministrem kultury za poslední dobu a pro kulturu je opravdu prospěšný. Církevní restituce nebyly jeho nápad, jen plní, co přechozí vlády schválily.

2 0
možnosti
RK

Pane autore máte naprostou pravdu. Ministr Herman je ostuda této vlády a nikdy se neměl stát jejím členem. Jenom pokračuje v pověsti lidovců a potvrzuje pravdivost této letité zkušenosti s nimi.

K diskuzi - no, pečlivě, několikrát jsem si prostudovala pravidla diskutování, pro jistotu ještě dnes ráno znovu a nestačím se divit. Prostě zírám ...

Za článek jsem Vám dala karmu a několik (dost!) odkazu na článek svým známým. Bez výjimky souhlasí s Vámi, ale diskutovat sem nejdou, protože se prý nechtějí nechat urážet hulváty zde. A také se diví, co všechno musí autor blogu unést a co všechno se zde smí.

3 8
možnosti
Foto

Máte pravdu.

Dokumentuje to poměry na blogu iDnes. Hulvátské a urážlivé příspěvky zástupců tzv. "Pražské kavárny" zde mají volné pole působnosti, naopak jejich oponenti jsou mazáni a likvidováni. Takže chápu, že normální člověk nemá zájem účastnit se této diskutérské "žumpy."

Už i mně bylo naznačeno, abych jako bloger z iDnes odešel a uvolnil tak diskusní pole této neurvalé, sprosté smečce, která v diskusích rozsévá nenávist a zlo.

Ale jeden přínos to má. Každý normální čtenář, který si podobnou diskusi přečte, tak si udělá představu, co je to za lidi.

A v USA už se to promítlo i ve volbách, kdy američtí voliči nevolili nesmírně agresivní Hillary Clinton a stejně prolhaný západní mainstream, který ji podporoval.

A věřím, že i u nás se to ve volbách také promítne.

2 5
možnosti
TV

Herman je vskutku zajimava postava. Prekvapuje me, kolik podobnych se profiluje z lidovcu (samozrejme nejen). O jeho strejdovi: 28. 10. jeste vice Bra(n)dy a hlavne mu uz ty metaly, jsem take neodolal a psal. Vam karma.

3 8
možnosti
Foto

Lidovci za svoji historii prokázali, že mají neuvěřitelně gumovou páteř. Za první republiky, za prezidenta Beneše, za komunistů, i po roce 1989 byli ve většině vlád, pokud se dostali přes 5%.

A Daniela Hermana jsem ve svém blogu jako typického lidovce snad vystihl docela objektivně.

I komunisté mají určité zásady, ale lidovci ne.

3 6
možnosti
PU

P75e34t68r 14U70h15e84r

15. 11. 2016 23:23

J.P. je zloděj. Vyvrať mi to.

6 0
možnosti
Foto

Admini na podobné příspěvky správně radí: "nekrmte trolly."

3 4
možnosti
MB

To musí být strašně smutný život, napsat denně nenávistný elaborát, navíc o lidech, jímž autor ani nesahá po kotníky. Asi je v životě skutečně spokojený (asi tak, jak jeho nohsledi).

12 1
možnosti
Foto

Přečtěte si příspěvky Vašich příznivců.

Myslím si, že oni píšou nenávistné elaboráty a ne já.

A Hermanovi skutečně netoužím sahat ani po kotníky. Jakékoliv porovnání s člověkem, který má za hrdiny teroristy, kteří podřízli spoutaného člověka je pro mne urážející.

4 10
možnosti

Nedotknutelný Jaromír Petřík? který schvaluje veřejně texty vyzývající k násilí mezi občany?

Viz text skupiny Ortel :

Ortel - Ksindl

Tohle každej z vás už zažil

Pocit že by prudce vstal

Hlavu někomu rozkopal a neptal se jestli přežil

3 0
možnosti
SN

:-)..... JEště pár slov ke karmě, jak jsem si o tom přečetl některé diskusní příspěvky.

KDyž se první čtenáři autora v diskusi přesvědčí, že je za svoje argumenty vysmíván, urážen a diskutéři, kteří ho podpoří jsou také uráženi, tak si každý trochu méně otrlý člověk rozmyslí do diskuse vstupovat, ba dokonce ukázat své mínění plusem, nebo minusem.

Čili....poměrně vysoká karma je důkazem, že většina soudných čtenářů s autorem souhlasí, proč by se tedy svými diskusními příspěvky nechali urážet bijci za jedinou správnou věc, jak si ji představují oponenti autora!

Poučení pro mně i řadu dalších.....nechat diskusi plynout, nevstupovat do ní, neminusovat, ale pokud se mi bude článek líbit, okarmovat a spokojeně jít spát! !!!!

5 10
možnosti
MM

Dobrou noc a sladké sny.

4 0
možnosti
MM

Pokud se vám pan Herman nelíbí, je to v pořádku. Vše je jak má být.

9 0
možnosti
MK

Takže Petříku, konečně jsem měl možnost si přečíst důkladně tvůj elaborát.

Církvi se vrací jen to, co komunisté ukradli. Když říkám ukradli, tak tím to i myslím. Nešlo o znárodnění ani vyvlastnění, protože znárodnění a vyvlastnění se děje v normálních státech za úplatu. Bylo to tomu i tak za První republiky při pozemkové reformě. Je sice hezké, že se oháníš kulturním dědictvím a prací předků, ale opravdu nechápu jak se tím můžeš ohánět. Kulturní dědictví možná, ale kostely, kláštery, paláce, nemocnice, hospice, zemědělské usedlosti apod. stavěli kvalifikované síly, které za to dostali zaplaceno. Nedokáži si představit, že by někdo negramotný bez vzdělání, který vyrostl v pastoušce a jenž se nedostal dál než k rychtáři pro výprask, protože ukradl slepici, dokázal vytesat sochy, navrhnout kostel, odlít zvon, namalovat obrazy. To vše církev zaplatila ze svých příjmů. A mohu tě upozornit, že veškeré toto hmotné bohatství vzniklo jen z části příjmů církve, větší část šla na hospitální, vdovskou a sirotčí péči, na školské vzdělání, podporu umění a tomu čemu se dnes říká sociální programy. Když se podíváš do historie, tam mnoho významných osobností vystudovalo z církevních peněz. Pokud to chceš vědět doslova, tak z peněz, které vyprodukovaly kláštěry, kde pracovali mniši a pak z desátků, které se odvíjely od čistého příjmu, tedy ne jako dnes daně z hrubé mzdy. Ale po odečtení všech nákladů. Pokud bys opravdu měl zájem jít do hloubky ekonomiky středověku a novověku, tak bys zjistil, že ti chudí, vdovy a sirotci byli od desátků osvobozeni a naopak byli příjemci církevní pomoci.

Problém s lidmi jako jsi ty, že vidí jen kostely a zlatem zdobené sochy. Obrazy a paláce. Takže ne církev vidí mamon, ale lidé jako ty. Protože tohle jsou věci pomíjívé, ale to hlavní bohatství církve jsou lidé.

A na závěr. Jak jsem bral celou dobu Mašíny jako kontroverzní, tak je začínám chápat

12 2
možnosti
Foto

Je sice hezké uvést, že církev i ostatní pozemkoví vlastníci dostali za své pozemky náhradu, ale je nutné také dodat, že to bylo v cenách z r. 1913;-D.

0 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik