Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Tak si říkám, proč vlastně Zeman? Zdravotní stav mizerný. Pokud si někdo myslí, že

ho Zeman ochranní před uprchlíky, tak je to pouze iluzorní, protože takové pravomoci vůbec nemá. Na mezinárodní politické aréně také nic neznamená. Takže pro mne

je otázkou, proč někdo lpí na tom aby byl prezidentem?

14 0
možnosti
AT

Dost dobře to pár měsíců zpátky vysvětlil politolog Zbořil. Možná v Parlamentních listech? Zkuste pohledat, jestli vás to zajímá. Já jsem s tím musel souhlasit. Bylo mi z toho smutno ale realita je prostě taková.

0 0
možnosti
Foto

Zeman možná vyhraje první kolo prezidentské volby. Ve druhém kole však prohraje, ať už jeho soupeřem bude kdokoliv. :-)

5 0
možnosti
BM

I kdybych byl voličem Zemana (což v žádném případě), tak nyní bych jej již tentokrát nevolil. Je to starý, nemocný a unavený muž. Podobně bych již nevolil ani Schwarzenberga. Sám Zeman byl měl mít natolik sebereflexe a prostě odejít. Nemá na to jak fyzicky, tak duševně..

Myslete si o mne co chcete, ale je to můj svobodný názor, který ještě pořád mohu mít (avšak na jak dlouho...)

12 0
možnosti
Foto

Myslím si, že Václav Havel byl prezidentem v podstatně horším zdravotním stavu než Miloš Zeman.

4 9
možnosti
PB

P59e11t60r 31B57u42r72i95a26n

14. 9. 2017 11:52

Nikdy mě nepřestane udivovat ta dualita v "objektivním" posuzování především příznivců M.Z. Pokud prezident někoho kritizuje (a to on rád), mnohdy i nevkusně, hrubě či vyloženě lživě, potom je to příhodný bonmot, Zeman trefil hřebík na hlavičku a je to otevřený, inteligentní člověk, který se nebojí říct svůj názor. Vždyť i to, že se potrefený čertí je známka toho, že to Zeman řekl správně a má tedy 100% pravdu.

Když ovšem někdo kritizuje Zemana, je to vždy tažení nějaké skupiny s cílem ho zdiskreditovat, zuřivý mainstreemový boj proti němu a většinou na něčí zakázku zákulisně placenou.

Příznivci M.Z. si nikdy nepřipouští, že by jeho kritici taky mohli mít někdy pravdu, byl by to jejich vlastní názor, či dokonce že by je i Zemana svým rozhledem převyšovali.

18 1
možnosti
EH

A co dělají odpůrci Zemana? Častují ho přezdívkami typu Ovar, hledají chyby i tam, kde nejsou a omlouvají své miláčky stejně fanaticky. K tomu všemi se navážejí do inteligence svých odpůrců, když dojdou argumenty.

Mainstreamový boj není výmysl, protože Zeman se s novináři holt rád nemá. Je to jeho chyba, ale pro voliče výhoda, protože žádný jeho skandál nezůstane skryt. :-)

3 5
možnosti
VR

Jakpak je to asi v poslední době s předvolebními průzkumy taváryšč Petržik? Tak, že favorit propadne, že? :-)

Těch 28 procent pro Zemana se zhruba shoduje s jednou třetinou intelektuálně nedostatečných, kteří jsou i podle Zemana v každém národě a doufejme, že se rozumný zbytek populace pochlapí a vykope z Hradu to současné "čudo"...R^

10 2
možnosti
Foto

Proč ale podle tohoto průzkumu mají Horáček s Drahošem oba dohromady ještě menší procento příznivců?

2 3
možnosti
Foto

Tak já osobně bych se nerad dopustil té chyby, jako při minulé volbě příznivci Karla Schwarzenberga. Mysleli si, že to mají v kapse a tumáš čerte kropáč.

Zeman možná pozlobil a ztratil víc svých příznivců, než získal obdivovatelů. Otázkou ale je, zda to na vítězství některého z politicky zcela nevýrazných kandidátů bude stačit.

Vyčlením 500,- a na Zemana si vsadím.

2 2
možnosti
Foto

Samozřejmě je nyní všechno ve stádiu spekulací, jsem zvědavý, jaké budou průzkumy jiných agentur. A jaká potom bude skutečnost.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě karma, Jaromíre.

3 7
možnosti
EH

Mladí se vesměs o politiku nezajímají a je jím jedno, jestli Zeman rozděluje společnost.

Ano, Zemana budou volit starší (bez ohledu na inteligenci), protože ho znají a hloupější, protože se jim Zeman umí přiblížit a umí to s nimi.

Pokud Drahoš a spol. neumí oslovit plebs, logicky je volit nebude. A plebs si dobře pamatuje, kdo do nich před dvěma lety tepal za xenofobii. Drahoš prezident pro dolních 10 milionů nebude.

2 3
možnosti
Foto

V případě Drahoše je pro voliče více mínusů. Kromě jeho postoji k muslimské imigraci ještě Sudetoněmecká otázka či kladné hodnocení bratrů Mašínů. Tohoto se neodvážil ani Václav Havel.

2 2
možnosti
AT

Ta čísla snad nejsou v rozporu. Hodnocení průzkumu a závěry z něj jsou jen pouhou citací statistiky, já tam problém nevidím. Jestli vám schází vyjádření ve stylu "Báťuška Zeman drtí své protikandidáty a jednoznačně míří za vítězstvím v nejbližší prezidentské volbě," doporučuji obrátit se na zdroje, poplatné alternativnímu majnstrýmu.

A proč jasně vede? Velmi jednoduché: Zeman je ze všech kandidátů jediným zastáncem a propagátorem všech populistických "pravd" a prohlášení, bojovníkem proti migrantům a prototypem člověka z lidu. Není divu, že se k němu upínají všichni, kteří podobné kecy žerou a moc o nich nepřemýšlejí. Zbytek národa se rozhoduje podle více kritérií a rozkládá své preference podle nich mezi více kandidátů. Předpokládám, že MZ se stane vítězem 1. kola. Na celkové vítězství bych nesázel. Přece jen je více lidí, kterým už leze krkem, jak mimo jiné dokazuje i ten zmíněný průzkum.

7 0
možnosti
Foto

Tak, já jsem VŠ, i když už s trochu zvetšelým diplomem. Poraďte mi prosím, jak bych si pomohl, kdybych, na rozdíl od MZ, zastával proimigrantská stanoviska?

Ostatně, migrantů z Vietnamu a Ukrajiny zde máme požehnaně, jedni jsou dokonce našimi sousedy. Pěkně se vypracovali.

Takže v tom asi ty protiimigrantské postoje nebudou, že?

5 4
možnosti
RC

;-D;-D;-D;-D;-D

"Přiznám se, že takto drtivý náskok ve volebních preferencích Miloše Zemana jsem nečekal."

No u cloveka, ktery kdyz zacal s protimuslimskou notou, vyskocila mu duvera nad 50 %, je 28% v prvnim kole fakt dost brutalni propad.

4 0
možnosti
EH

Kandidátů přibývá, tak se procenta rozmělňují. Druhé kolo rozhodne nejspíš mezi Zemanem a Drahošem. Válka v médiích bude nejspíš intenzivnější než před pěti lety, ale zájem voličů nižší. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik