Rusofobie? Ne, nebezpečná blbost!

23. 02. 2015 11:59:27
Média se nás denně snaží přesvědčit, že nás Rusko ohrožuje. Pracují tak na zadaném úkolu zpřetrhat všechny vztahy s Ruskem. Na to brzo naváže další jejich úkol, poslat nás i s celou Evropou do otroctví. K tomu má sloužit smlouva TTIP. Nástrojem je pěstování „rusofobie“.

Toto píše náš bývalý ministr zdravotnictví MUDr. Ivan David ve svém článku zde: http://www.novarepublika.cz/2015/02/rusofobie-ne-nebezpecna-blbost.html .

A pokračuje – cituji:

„Fobie je psychiatrický pojem. Jedná se o strach, který má neadekvátní předmět. Takový, který obvykle nevyvolává strach, nebo je strach nepřiměřený předmětu. Například strach z pavouků, davu lidí, vlastní neobratnosti, z cizinců.... Postižení obvykle vědí, že obava není důvodná. Strach není adekvátní reálné hrozbě.

Ti, kteří mají strach z Rusů, pokládají svoji obavu za odůvodněnou. Většinou podlehli mediální protiruské kampani. Jen někdy vyplývá strach z vlastní zkušenosti. Pamatuji si bývalého podnikatele, který se rozklepal strachy, kdykoli zaslechl ruštinu, protože mu „ruskojazyčná mafie“ vypálila podnik. Odmítl platit výpalné. Vyhrožovali mu zabitím. To nebyla fobie. To byl strach z reálné hrozby.

Obvykle se jako „rusofobie“ neoznačuje strach, ale nenávist k Rusům. Dodejme chorobnou nenávist, pokud je možné nenávidět zdravě. Taková nenávist by se mohla nazývat „misorusie“ z řeckého misein – nenávist, podobně jako misantropie, nenávist k lidem. Ani fobie ani chorobná nenávist nutně nezahrnuje paranoiditu, tedy chorobné přesvědčení, že spolu souvisejí jevy, které spolu reálně nesouvisejí. Jestliže je takové přesvědčení nevývratné a nemá oporu v realitě, může jít o blud. Může, pokud ovšem takové přesvědčení není široce společensky sdíleno jako součást ideologie nebo náboženství v komunitě, k níž zkoumaný jedinec náleží. Takové sdílení nevývratného přesvědčení, i když je v rozporu s realitou se v psychiatrii nepokládá za chorobné. Takový sdílený blud si troufám označit za sociální patologii. Kdo nemá „kontakt s realitou“, nemůže se dobře rozhodovat. Široce sdílený blud vede společnost na zcestí.

Národní konflikty vedou jen k nedůvěře, která se snadno transformuje v nenávist.

Naše přežití je vázáno na možnost exportu hotových výrobků a k tomu potřebujeme import surovin. Tento vztah export-import je pro nás životně důležitý, bez něj nebudeme existovat. Podobně je na tom skoro celá Evropa. Rusko má suroviny a může být odbytištěm. Pro Rusko jsou jeho suroviny životně důležité. S nimi přežije i bez Evropy. Rusko nemá zájem o územní expanzi. Nepotřebuje ji. Rozhodně však nestojí o základny v blízkosti svých hranic. Ty budují USA, protože chtějí vyvolat válečný konflikt s nepodrobivým Ruskem.

Máme-li přežít, musí Rusko zůstat naším partnerem. Nemusíme se milovat. Evropa, jejíž „elity“ jsou řízeny americkou cizí mocí, vede celý kontinent do záhuby. Spojené státy nám nenabízejí nic pozitivního. Máme nakupovat jejich zbraně a podrobit se jejich diktátu (TTIP), posílat vojáky do jimi vedených válek a jimi vyprovokovaných konfliktů. Reálně hrozí, že se Evropa opět stane válčištěm. Evropským „elitám“ slibují, že je nechají přežít, budou-li věrně sloužit k neprospěchu lidu vlastních zemí.

Máme-li přežít, nemůžeme si dovolit takové „elity“. Musíme je vyměnit.“
- konec citace.

Co k těmto větám od Ivana Davida dodat?

Díky soustředěné rusofobní propagandě západních maintreamových médií typu AP, AFP, Reuters, BBC, CNN, (u nás ČT) jsou našim občanům denodenně vymývané mozky k nenávisti k Rusku. Podle diskusních příspěvků se to v některých případech daří, protože se objevují příspěvky, že by onen diskutující nikdy nešel do války, ale proti Rusovi by šel dobrovolně a rád.

Zde je ostatně ilustrační ukázka z diskuse http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150220_449801_blogidnes od Pavla Vébra – cituji:

„ Nevím, jak dnešní rozežraná mládež, ale já, jako starší člověk, bych bojovat proti Rusům šel. Kdykoliv. Píši vám to jako člověk, který, spolu s mnohými jinými, v roce 1968 nabídl svůj život vlasti, která však, vedena komunistickým vlastizrádcem, jistým Dubčekem, této možnosti nevyužila. Říkám vám to jako člověk, který v roce 1969 protestoval na barikádách v Brně proti režimu, který vy tak toužíte navrátit a na kterého stříleli ozbrojení pohůnci té vaší, ústavou ČR zakázané (leč trpěné) strany. Píši vám to jako člověk, který celý svůj dospělý život žil s vědomím, že jednou půjde s holýma rukama proti tankům. Jeden čas jsem si myslel, že z toho sešlo, ale zdá se, že se tento čas vrací. A vy - vy se jděte bodnout a mazejte na smetiště dějin, kam patříte! Hnusíte se mi!“

S tímto příspěvkem souhlasili následující diskutující:

Jaroslav Veigent 86485 , Sidney Siska 37225 , Jan Šurc 11289 , Petr Závladský 51301 , Jara Rank 11691 , Jiří Raška 84507 , Filip Vracovský 80710 , Bohumír Podolák 48286 , Jirka Oulický 37315 , Martin Kavka 46122 , Jaroslav Fišer 85951 , Tomáš Novotný 65799 , Pavel Dvořák 59540 , Vokoun Vladimir 82898 , Alois Bělota 40850 , Václav Kopřiva 14051

Martin Kavka, hlásící se ke katolickému křesťanství to ve svojí rusofobní nenávisti ještě stupňuje, když na tento příspěvek odpovídá:“ „Přesně tak. Pořád lepší když budou umírat oni, než aby umírali lidé“.

Podle křesťana Martina Kavky Rusové nejsou lidé. Pod tento rasistický příspěvek se podepsali tito diskutující, z nichž většina z nich jsou lidé hlásící se též ke křesťanství:

Sidney Siska 37225 , Jan Šurc 11289 , Jara Rank 11691 , Bohumír Podolák 48286 , Jirka Oulický 37315 , Jaroslav Fišer 85951 , Pavel Dvořák 59540 , Vokoun Vladimir 82898

A rasismus je přece jedním z hlavních rysů nacismu!

Toto je ukázka „lidí“, kteří by ve svojí rusofobii šli zabíjet svoje bližní jen proto, že jsou Rusové. Ostatně přímo školní případ rusofobního fanatismu je zde: http://vodvarka.blog.idnes.cz/c/450233/taky-si-uz-opakujete-ruska-slovicka.html

Přesně o těchto zmanipulovaných fanaticích je článek Ivana Davida.

Ukázkové příklady rusofobie a nebezpečné blbosti.

Autor: Jaromír Petřík | pondělí 23.2.2015 11:59 | karma článku: 39.18 | přečteno: 2634x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.10 | Přečteno: 244 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 421 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 106 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 587 | Diskuse
Počet článků 362 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...