Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

I Sudetští Němci se podíleli na vzniku tragédie pana Bradyho

Pan Brady si možná neuvědomuje, že jeho synovec Daniel Herman, který je známý tím, jak podlézá odsunutým Sudetským Němcům, vlastně podlézá i spoluviníkům tragédie, která postihla nejen pana Bradyho, ale miliony lidí.

Stalo se již téměř samozřejmostí zpochybňování nejen výsledků II. světové války, ale i viny jejich skutečných viníků. Že na počátku této tragédie stáli právě Sudetští Němci již z žádných našich mainstreamových médií neslyšíme. Naopak jsme masírování tím, že Sudetští Němci byli nevinnými oběťmi ruských bolševiků, kteří nás od německého nacismu neosvobodili, ale přijeli nás okupovat.

Pamětníci již prakticky vymřeli, jelikož události v Sudetech jsou staré téměř 80 let. Ale stačí si pustit staré filmové reportáže, jak Sudetští Němci prakticky jako jeden muž vítali a oslavovali Hitlera a vyžadovali svoje připojení k Německu. Možná, že právě toto bylo spouštěčem dalšího Hitlerova vydírání a následného rozpoutání II. světové války, když mu Sudety společně se Sudetskými Němci na stříbrném tácu darovali naši nejvěrnější spojenci Francouzi společně s Brity, kdy mimo jiné britská Sněmovna za tento čin aplaudovala Chamberleinovi vestoje.

Co by se asi stalo, kdyby Sudetší Němci tolik nětoužili stát se součástí Hitlerovy říše? Uvědomme si, že do té doby měli Němci obsazené pouze sporné Alsasko-Lotrinsko a Rakousko, což se u německy mluvícího obyvatelstva dalo pochopit, že se pokládají za součást Germánské říše. Ovšem Sudety byly trochu něco jiného, i když tam převládalo německy mluvící obyvatelstvo. Přece jen toto území historicky patřilo českému národu – tedy lidem mluvícím slovanským jazykem.

Nyní se nám někteří zastánci Sudetských Němců snaží namluvit, že nejsme žádní Slované ale Germáni mluvící slovanským jazykem, což pokládám za logický nesmysl.

To, že Mnichovská dohoda a to, co po ní následovalo, bylo startem II. světové války asi pochybňuje málokdo. Já vím, že mi Hermanovi zastánci a stoupenci KDU-ČSL a TOP09 budou tvrdit, že válku rozpoutal Hitler společně se Stalinem, ale na toto pouze odpovím, že Stalin jednal s Hitlerem na základě toho, do čeho byl tehdejším Západem dotlačený - musel hájit zájmy SSSR a ne Západu, který jej podrazil a chtěl poštvat Hitlera pouze proti SSSR. Jak to dopadlo, všichni víme. Nejdříve se Hitler obrátil proti Západu a poté i proti SSSR.

Ale to jsem připomínkou historie poněkud odbočil. Na začátku toho všeho totiž byla Mnichovská dohoda na základě vydírání nejen Hitlera, ale hlavně Sudetských Němců.

Po II. světové válce, aby se již nemohla opakovat podobná tragédie, byli Sudetší Němci odsunuti ne na základě rozhodnutí naší vlády, ale rozhodnutím vítězných mocností. I tehdejší západní politikové již nechtěli, aby se něco podobného opakovalo.

Jenže svět se za tu dobu změnil. Tak můžeme sledovat, jak se Daniel Herman jako vládní činitel jede podbízet Sudetským Němcům, kde byla odmítnuta kolektivní vina Sudetských Němců – cituji: „Přítomnost českého ministra kultury Daniela Hermana na sudetoněmeckém sjezdu v Norimberku znamená, že česká vláda odmítla princip kolektivní viny, který byl uplatněn při poválečném odsunu německé menšiny z Československa,“ řekl nejvyšší představitel Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt. Hermanovu přítomnost na sjezdu označil za historický okamžik. : http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1786381-herman-jako-prvni-cesky-ministr-na-sjezdu-sudetskych-nemcu-za-mile-krajany-sklidil

A Hermanův strýc, pan Brady si neuvědomuje, jak posloužil politickým pletichám svého synovce, kterému jde o jeho vlastní zviditelnění a následné zrušení Benešových dekretů (pokud se totiž oficiálně zruší princip kolektivní viny, je potom možné zrušit i Benešovy dekrety, po kterých by následovaly i stamiliardové finanční nároky Sudetských Němců podobně jako v případě církevních restitucí, a o toto lidovci v čele s Hermanem hrají).

Ale bohužel si pan Brady neuvědomuje, že se jeho synovec Daniel Herman podbízí těm, kteří se spolupodíleli nejen na celé židovské tragédii, ale i vzniku II. světové války.

Pokud by byl pan Brady skutečný formát, tak svému synovci Danielu Hermanovi vynadá, práskne dveřmi a nebude se chovat jako malý kluk, že od Zemana medaili nechce a nebude škemrat, že chce medaili od Bohuslava Sobotky a dalších zástupců „Pražské kavárny“.

Měl by mít více vlastní hrdosti a nenechat se vláčet médii, které slouží zájmům lidí, kterým jde o zrušení Benešových dekretů a kteří se na něm chtějí zviditelnit ve svém nenávistném tažení proti prezidentovi Miloši Zemanovi.

Autor: Jaromír Petřík | středa 26.10.2016 15:56 | karma článku: 38,25 | přečteno: 1425x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Prezident Miloš Zeman o „oduznání“ Kosova

Uznání Kosova je velkou morální kaňkou naší země, které prosadil snad nejhorší ministr naší vlády za celou naši historii Karel Schwarzenberg společně s tehdejším předsedou vlády Mirkem Topolánkem.

12.9.2019 v 10:05 | Karma: 45,56 | Přečteno: 2588x | Politika

Jaromír Petřík

Dopadne státní zástupce Šaroch stejně jako Petr Lessy, nebo Alena Vitásková?

Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš se mohou doslova zbláznit z toho, že státní zástupce Šaroch doporučil zrušit obžalobu na Andreje Babiše.

4.9.2019 v 13:07 | Karma: 41,54 | Přečteno: 2430x | Politika

Jaromír Petřík

Jaký je rozdíl mezi Janem Silovským a bratry Mašíny?

Janu Silovskému bylo zamítnuto podmínečné propuštění z vězení za to, že chtěl bojovat v řadách Islámského státu. Naproti tomu se stupňuje kampaň za glorifikaci bratrů Mašínů, kteří spáchali činy, které se za terorismus dají uznat.

29.8.2019 v 10:11 | Karma: 39,75 | Přečteno: 1753x | Politika

Jaromír Petřík

Bojovník s „dezinformacemi“ o Zemanovi, Putinovi a Rusku Jakub Kalenský

Dezinformační weby by měly být označeny podobně jako cigarety, říká „expert“ na dezinformace Jakub Kalenský.

20.8.2019 v 21:28 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1448x | Politika

Jaromír Petřík

Za lži a dehonestaci SSSR se v ČR uděluje vyznamenání

Mediální scénou nyní hýbe případ Sosnarová, které na základě jejích výmyslů o věznění v sovětském Gulagu bylo uděleno vyznamenání. Přesto, že se později prokázalo, že lhala, vyznamenání jí zůstalo.

18.7.2019 v 7:10 | Karma: 37,67 | Přečteno: 1706x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  12:30

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ve vaně mi spí cizí muž, nejde vzbudit, volal na policii zoufalý majitel domu

24. dubna 2024  12:29

Policisté na Havlíčkobrodsku vyšetřují neobvyklý případ. Do domu v Úsobí se v úterý večer...

Naučená omluva, bez upřímné lítosti. Za pokus o vraždu dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  12:27

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik