Andrej Babiš je „těžký primitiv“

Aby bylo hned od začátku jasno. Toto netvrdím já, ale je to diagnóza VIP blogera MUDr. Vodvářky, který proslul svými diagnózami na dálku u prezidenta Miloše Zemana a diskutujících, kteří s ním nesouhlasí.

Odkaz zde: http://vodvarka.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170511_603700_blogidnes&razeni=vlakno .

Myslím si, že není na světě člověka, který by si občas nezanadával, nebo nepronesl nějaké to neslušné slovo. Horší je to ovšem na veřejnosti a zvláště u osob veřejně známých, jako jsou sportovní a umělecké hvězdy, nebo politikové. Tady už je třeba určité sebekázně a umění se kontrolovat a ten, kdo občas ujede, bývá následně středem pozornosti médií.

Ale co pokládám za úplně nejhorší, tak pokrytectví, kdy někoho za vulgaritu zatracujeme a u druhého ji omlouváme.

Pro tento případ je určitě nejvíce do očí bijící rozpor, kdy za vulgární výrazy Miloše Zemana odsuzujeme a nazýváme nevychovaným „buranem,“ ale u Karla Schwarzenberga vulgaritu obdivujeme jako aristokratickou noblesu. Ostatně, posuďte sami. Nejsou snad aristokraticky noblesní výrazy jako: „prdel, hovno, hajzl, prošoustat, předposranost, bordel?“ Aby mne někdo neobvinil, že si vymýšlím, tak odkaz je zde: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=433828

Ale vraťmě se ještě k diagnózám MUDr. Vodvářky. U prezidenta Zemana na dálku zdokumentoval jeho opilost – cituji: „svou zdokumentovanou opilost vydává za chorobu, své veřejně pronášené vulgarismy za bonmoty a své lži za pravdu.“ Zdroj: http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591728 . Vzhledem k tomu, že mi není známo, kdo opilost u Miloše Zemana zdokumentoval, tak ji musel z televizních záběrů zdokumentovat jedině MUDr. Vodvářka. Našim občanům, kteří byli v KSČ a KSČM stanovil diagnózu „podstatné mozkové poruchy“ kdy, aby bylo skutečně jasno, že to nemyslí jako vtip, uvedl MUDr. Vodvářka poznámku „bez ironie“. Jen jsem se i přes opakované dotazy doposud nedozvěděl, zda tato diagnóza platí i pro našeho zástupce ve velení NATO generála Petra Pavla, o němž je známo, že byl členem KSČ před rokem 1989 . Odkaz zde: http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150630_467038_blogidnes . A diagnózy na dálku určuje i diskutujícím a blogerům, kteří s ním nesouhlasí. Například o Jiřím Řezníkovi napsal, že je „úplný vůl“, ale zde nemohu dát odkaz, jelikož admini příspěvek smazali.

Pokud bych chtěl být obzvláště jedovatý, tak mohu použít slova pana Josefa Hejny, který pod blogem Petra Cvalína o autorovi napsal, že by byl „svělou vývozní komoditou.“ Ono stanovovat diagnózy podle záběrů v televizi, či podle textu svých diskusních odpůrců dokáže jen naprostý lékařský génius a takový génius by jistě „skvělou vývozní komoditou“ byl.

Ale dost již ironie, protože i těm čtenářům s „výraznou mozkovou poruchou“ je jasné, že MUDr. Vodvářka podobnými výroky znevažuje povolání lékaře. Od laika by se podobné výrazy daly brát jako případ nevychovanosti, ale u lékaře to zavání porušováním lékařského kodexu.

A co napsat ohledně vyvolávání hysterických vášní a pořádání protestů v našich městech od Šárky Fialové proti Andreji Babišovi? Myslím si, že velmi dobře to ve svém diskusním příspěvku vystihl Bohumír Šimek – cituji: „Vím o Babišovi dost negativního, ale zatím nevnímám potřebu jej vyloučit z politiky. Zatím svoje aktivity teprve začal. A já z toho, co o něm zatím vím, jej nedokáži z politiky vylučovat. A že by byli politici ANO takoví hlupáci? Já si mnohých vážím. Nemám patent na rozum.“

Přesně. Nikdo nemáme patent na rozum, ani na pravdu. A Šárky Fialové bych se zeptal, jak dokázala během několika dní zorganizovat protesty nejen v Praze, Brně, Plzni, Liberci, ale i v dalších městech, zajistit povolení, řečníky, umělce, prezidentské kandidáty, zaplatit pódia, aparatury, dopravu, reklamu ... Tento případ totiž pěkně smrdí neziskovkami. A co dokázaly neziskovky na Ukrajině na Majdanu víme všichni.

Takže, dejme Andreji Babišovi příležitost obhájit se. Jen doufejme, že to neskončí monstrprocesem, jaké byly v padesátých letech, protože tam, kde se točí miliardy, není žádný problém, aby „spřátelený“ soudce „udělil“ Babišovi patnáct let natvrdo...

 

Autor: Jaromír Petřík | pátek 12.5.2017 14:20 | karma článku: 38,35 | přečteno: 2384x