Pro „strýčka“ Bradyho „Pražská kavárna“ vyžadovala medaili, Nohavica ji však musí odmítnou

Vzpomínáte si vážení čtenáři na obří cirkus ze strany "Pražské kavárny", když Miloš Zeman odmítl udělit vyznamenání „strýčkovi“ Bradymu? Proč ale Nohavicovi nařizuje, že z rukou Miloše Zemana musí vyznamenání odmítnout?

Určitě stojí za to, připomenout si hysterii, kterou vyvolala „Pražská kavárna“ kvůli tomu, že prezident Miloš Zeman odmítl udělit vyznamenání „strýčkovi“ Bradymu. Strýčka dávám do úvozovek proto, že se ministr kultury Daniel Herman o Jiřím Bradym vyjádřil, že je jeho strýcem, když se později prokázalo, že jeho strýcem není, ale vzdálenějším příbuzným. Navíc „strýček“ Brady byl kanadským občanem, takže jeho vyznamenání musela schválit kanadská vláda prostřednictvím kanadské ambasády a ta se vyjádřila, že o ničem neví.

Určitě si vzpomínáte na výzvy představitelů "Pražské kavárny" o vyvolání občanské neposlušnosti, jehož výsledkem mělo být odvolání Miloše Zemana z úřadu prezidenta. Ostatně, jiný důvod k vyvolání občanské neposlušnosti v tomto případě nevidím.

Stačí se podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=EXn182pYEbk, kde na Staroměstkém náměstí 28. října 2016 zástupci „Pražské kavárny“ Michal Horáček, Daniel Herman, Petr Pithart, Marian Jurečka a další ve zmanipulovaném davu vyvolávali vášně proti Miloši Zemanovi.

Na videu si můžeme prohlédnout obří lidské lejno v podobě Miloše Zemana a transparenty jako: „Požadujeme ZEXIT“ „TEN PI-TCHUS“, „Odpor proti odpornému Zemanovi“, „Zeman ruský šváb“ atd...

Obzvláště výživný byl proslov Miroslavy Němcové z ODS, která za souhlasného pískotu davu mluvila o selhání prezidenta Zemana, že lidskost a láska dostávají ránu za ranou a nezapomněla ani na údajné „politruky z KGB“.

Ale jak to bude v případě Jarka Nohavici, když přijmě vyznamenání z rukou Miloše Zemana? Čí to bude selhání? A budou s tím mít něco společného „Politruci z KGB?“

Myslím si, že by to paní Miroslava Němcová mohla vysvětlit společně s dalšími představiteli „Pražské kavárny.“

Daniel Herman zase mluvil o službě pravdě, tak by nám v případě Jarka Nohavici mohl vysvětlit, které pravdě slouží.

V televizním pořadu Show Jana Krause https://www.youtube.com/watch?v=Gu1VTP5zQNo v protizemanovském tažení Jan Kraus mluvil o svých obavách o demokracii a jeho hosté (Jan Ruml, Michal Kocáb, Jiřina Šiklová, Petr Gazdík a další) se předváděli, kdo z nich si více plivne na Miloše Zemana.

Tak bych se Jana Krause zeptal, jak to bude s jeho obavami o demokracii v případě převzetí či nepřevzetí vyznamenání od Jarka Nohavici.

Bloger Jiří Turner píše, že odmítnutí vyznamenání by pro Jarka Nohavicu bylo výrazem pokání: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622673 . Proč ale výrazem pokání nebyl případ Jířího Bradyho? Proč "Pražská kavárna" v jeho případě tolik naléhala na udělení vyznamenání od Miloše Zemana a poté uspořádala řadu vzdoroakcí, jen aby Jiří Brady posbíral co nejvíce medailí?

O návrhu vyznamenání pro Jarka Nohavicu je napsáno zde: http://www.lidovky.cz/prezident-zeman-udeli-statni-vyznamenani-pisnickari-nohavicovi-phc-/zpravy-domov.aspx?c=A170906_182752_ln_domov_ELE

 

 

Autor: Jaromír Petřík | sobota 9.9.2017 11:07 | karma článku: 43,18 | přečteno: 2779x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Nahradí Piráti TOP09?

24.1.2019 v 9:57 | Karma: 38,51
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik