Náš prezident Miloš Zeman má v případě Krymu naprostou pravdu

Prezident Miloš Zeman v projevu před Parlamentním shromážděním Rady Evropy kritizoval protiruské sankce a mimo jiné uvedl, že Ukrajina by za anektovaný Krym mohla získat nějakou formu kompenzací, ať už finanční, či naturální.

https://www.novinky.cz/domaci/451443-zeman-navrhl-kompenzovat-ukrajine-krym-financne-nebo-v-prirodnich-surovinach.html

Toto prohlášení zvedlo ze židle nejen ukrajinské „politiky“, kteří se dostali k moci násilným svržením legitimně zvoleného prezidenta Janukovyče, ale i vazaly Washingtonu v Bruselu a samozřejmě i ty naše v čele s Bohuslavem Sobotkou a Lubomírem Zaorálkem.

„Zemanův projev v Radě Evropy byl v příkrém rozporu s naší zahraniční politikou a prezident k němu neměl žádný mandát české vlády“: prohlásil Lubomír Sobotka: https://www.novinky.cz/domaci/451490-sobotka-zeman-nemel-mandat-vlady-slova-o-krymu-odporuji-politice-cr.html

Jenže svržení legitimního prezidenta Ukrajiny Janukovyče bylo v rozporu nejen s jakýmkoliv mandátem, ale i v rozporu s ukrajinskou ústavou: https://cs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Janukovy%C4%8D

Dá se říct, že pučisté se dopustili zločinu vlastizrady a rozpoutání občanské války, když obyvatelé Donbasu odmítli uznat jejich legitimitu a na základě referenda vyhlásili území Doněcka a Luhanska za nezávislé na Kyjevu a byla na ně pučisty poslaná vojska jako na teroristy.

Pučisté však v rozporu nejen se zdravým rozumem, ale i mezinárodním právem byli Západem uznáni za legitimní.

Západ jim dokonce schválil i vyslání ozbrojených vojsk proti nespokojeným obyvatelům Donbasu, protože se domníval, že tyto nespokojené obyvatele ukrajinská vojska jako "teroristy" rychle vyvraždí. Tuto válku kyjevští pučisté vyhlásili jako protiteroristickou, kdy nespokojení obyvatelé Donbasu odmítající uznat kyjevské pučisty za svoje nové vládce, byli označeni za teroristy. To vše za souhlasu Západu.

Součástí této protiteroristické "akce" byli i čečenští radikálové (skuteční teroristé) jako např. Isa Munajev: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1499286-cecencum-v-donbasu-veli-muz-ktery-chtel-zavrazdit-putina

Západ tímto obrátil veškeré právo naruby a postavil se na stranu zločinu.

Washington, který byl hlavním podporovatelem svržení legitimně zvoleného prezidenta Janukovyče a zastáncem války proti Donbasu, pro svoje vazaly připravil nový výklad těchto událostí. Tedy, že svržení Janukovyče bylo legitimní (třebaže se den před násilným pučem západní diplomaté s Janukovyčem dohodli na předčasných volbách na Ukrajině).

Cituji: Dne 21. února Janukovyč pod tlakem evropských států podepsal spolu se třemi předsedy opozičních stran a ministry zahraničních věcí Německa, Francie a Polska dohodu o vyřešení krize, podle níž se obě strany měly zdržet násilných akcí, parlament měl odhlasovat návrat k ústavě z roku 2004, mělo být zahájeno nezávislé vyšetření násilností, sestavena vláda národní jednoty a do prosince 2014 provedeny předčasné prezidentské volby. Zástupce prezidenta Ruské federace se pouze zúčastnil jednání, avšak dohodu nepodepsal. Následující den demonstranti v čele s aktivisty Pravého sektoru bez ohledu na dohodu prohlásili, že Janukovyč musí okamžitě odstoupit. Poté zaútočili na vládní čtvrť a násilně ji zabrali, včetně parlamentu. Janukovyč odjel z Kyjeva a prohlásil tyto události za státní převrat: https://cs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Janukovy%C4%8D

Co se týká Krymu, tam se jejich obyvatelé v referendu rozhodli pro svoje připojení k Rusku. Jediné štěstí bylo, že Rusové mají vojenskou základnu v Sevastopolu a rozpoutat válku s Ruskem si netroufli ani ukrajinští pučisté, ani Washington: https://cs.wikipedia.org/wiki/Krymsk%C3%A9_referendum_(2014)

Washington ovšem zuřil, že sešlo z jeho plánů mít pod kontrolou strategický Krym s ruskou námořní základnou. Proto ve svojí bezmocnosti společně se svým vazalem Bruselem nařídil protiruské sankce://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_sankce_v_pr%C5%AFb%C4%9Bhu_ukrajinsk%C3%A9_krize

Washington i Brusel též rozhodli, jakým způsobem bude západní propaganda prezentovat v mainstreamových médiích tyto události. Je neuvěřitelné, jakými nesmysly v naprostém rozporu s realitou nás krmí tento západní mainstream. Obzvláště, že válku na Ukrajině rozpoutal Putin.

Ale, copak Putin svrhl legitimně zvoleného prezidenta Janukovyče, dosadil tam nelegitimní pučisty, kterým nařídil, aby poslali vojska na obyvatele Donbasu jako na teroristy?

Logika, na jakou se nezmohli ani normalizátoři v sedmdesátých letech vydávající obsazení naší země vojsky VS v roce 1968 za bratrskou pomoc.

Dá se říct, že současní mainstreamoví novináři, kteří lži ohledně Ukrajiny a Krymu stále dokola omílají, se stali ostudou žurnalistiky.

Též jsme si vyslechli našeho ministra Zaorálka, že nelegitimní svržení Janukovyče je v pořádku, stejně jako vyslání vojsk proti obyvatelům Donbasu, referendum na Krymu je nelegitimní a tudíž musíme podpořit protiruské sankce a za veškeré krveprolití na Ukrajině může ruský prezident Putin.

Že tento „výklad“ Washingtonu a Bruselu není pravdivý, ale pravdu má naopak náš prezident Miloš Zeman, mimo jiné dokládají i mimořádně vzteklé příspěvky jak ukrajinských „politiků“ a washingtonských vazalů, tak i našich „politiků“ Sobotky se Zaorálkem, Miroslavem Kalouskem či Marianem Jurečkou. Inu, přísloví o potrefených husách...

Výrok Miroslava Kalouska: „Zeman nás na Radě Evropy zostudil. Vláda by se od jeho projevu měla distancovat.“)

Ne, pane Kalousku, já si naopak vážím našeho prezidenta Miloše Zemana, který si kromě zdravého rozumu zachoval i ČEST, události na Ukrajině a Krymu pojmenoval pravým jménem a sankce označil za nesmysl. Musíme si uvědomit, že bez posvěcení nelegitimního puče Washingtonem a EU v Kyjevě by žádná válka na Ukrajině nebyla. Proto se já osobně distancuji od Vás, pane Kalousku! A věřím, že i hodně našich občanů...

 

 

Autor: Jaromír Petřík | středa 11.10.2017 14:30 | karma článku: 43,49 | přečteno: 2981x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Nahradí Piráti TOP09?

24.1.2019 v 9:57 | Karma: 38,51
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik