Vyhrál snad Ortel všechny kategorie v Českém slavíkovi 2017?

Pořadatelé Českého slavíka 2017 se rozhodli anulovat veškeré hlasy, které obdržel Tomáš Ortel, ať již jeho skupina, nebo jako zpěvák a přidělili mu počet hlasů, které obdržel loni. 

Vzhledem k tomu, že i tak to vyšlo na 2. a 3. místo se dá předpokládat, že Ortel zvítězil, a to ve všech kategoriích.

Zde jsou kompletní výsledky hlasování Českého slavíka z letošního roku, tedy 2017: http://www.ceskyslavikmattoni.cz/wp-content/uploads/2017/11/Vysledky-CSM-2017-NA-WEB.pdf

Co je však nejzajímavější, tak Prohlášení pořadatele zveřejněné pod těmito výsledky.

Dovolím si citovat:

Při analýze hlasování do ankety bylo zjištěno, že ze strany některých fanoušků skupiny Ortel došlo k porušení pravidel ankety. Jde zejména o tu část pravidel, kde se v odstavci d) říká, že organizátor ankety má právo vyřadit hlasy, pokud dojde s využitím databází, adresářů či sociálních sítí k organizovanému vyzývání (agitaci) k podpoře určitého subjektu a to nad rámec zásady fair play nebo pravidel. Toto porušení fair play spatřuje organizátor ankety především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017 (aktivní od 19. 9. 2017).  Po důkladném zvážení a s ohledem na to, že k porušení pravidel ankety nedošlo ze strany skupiny Ortel, ale některých jejich fanoušků, rozhodl se pořadatel započíst letos skupině Ortel i Tomáši Ortelovi stejný počet bodů, který získali v loňském roce, kdy podobné porušení pravidel nebylo zjištěno. Organizátor ankety prohlašuje, že z porušení pravidel v žádném případě neobviňuje skupinu Ortel, ani žádnou konkrétní osobu. Vzhledem k anonymitě sociálních sítí to mohl být prakticky kdokoli. Obdobné aktivity a výzvy byly zaznamenány i ve prospěch některých jiných subjektů. Vzhledem k tomu, že šlo o subjekty, které se neumísťují na předních místech ankety a tyto výzvy měly jen minimální odezvu, rozhodl se pořadatel v těchto případech nezasahovat. Organizátor ankety současně prohlašuje, že v budoucnu bude k posuzování souladu hlasování s pravidly obecně přistupovat mnohem přísněji. V případě, že zjistí vážné porušení pravidel ze strany jakýchkoli interpretů, fanoušků nebo fanklubů, bude ve větší míře využívat možnosti daný subjekt z hlasování vyřadit.“

Konec citace.

Opravdu „vynikající“ zdůvodnění, proč soutěžící byl takto potrestaný. Zvláště po prohlášení, že pořadatelé do hlasování nebudou nijak zasahovat v případech, kdy fanoušci jiných soutěžících porušili stejná pravidla. A jako třešnička na dortu výhrůžka vyřazením ze soutěže.

Nevím, jestli se tomu mám jen zasmát a přejít to, kdyby ovšem tímto rozhodnutím pořadatelé nedávali na frak i komunistickým pořadatelům před rokem 1989. Ti, když si nevěděli rady s Martou Kubišovou v roce 1970, tak zrušili kategorii zpěvaček a udělali společnou kategorii zpěváků a zpěvaček, z níž Martu Kubišovou vyřadili.

Nyní pořadatelé zaklínající se demokracií jako Písmem svatým sáhli k totalitním manýrám, které sami komunistům tolik vyčítají.

Když vyhraje zpěvák, který ideologicky nezapadá do jejich současné politické propagandy, tak jeho výsledek jednoduše anulují.

Vzhledem k tomu, že pořadatelé Ortelovi DOVOLILI obsadit druhé a třetí místo, tak pokud by takto dopadl ve skutečném hlasování, neměli by důvod k tomuto zásahu. Dá se tedy předpokládat, že Ortel vyhrál nejen jako zpěvák a jako skupina, ale zřejmě získal i více hlasů než Lucie Bílá a stal se i celkovým vítězem soutěže Český slavík 2017.

Celá tato záležitost klade samozřejmě daleko více otázek, než anulace výsledků Ortela.

Například hlavní otázku, jak je možné, že Ortel takto drtivě vítězí i přes naprostou ignoraci a agresivní napadání ze strany všech mainstreamových médií.

A jak je možné, že jejich kandidát, přes všechnu protekci, protěžování v médiích a navíc vyznamenaný „Cenou Františka Kriegela od Nadace Charty 77“ Radek Banga se umístil až na 75. místě!!!

Poznámka: Radek Banga obdržel Cenu Františka Kriegela od Nadace Charty 77 právě za bojkot skupiny Ortel, který projevil pískotem v sále při přebírání ocenění Tomáše Ortela.

Maistream o tom velmi obsáhle informoval – viz odkazy:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/2137308-radek-banga-prevzal-cenu-nadace-charty-77-za-bojkot-skupiny-ortel

https://www.novinky.cz/kultura/434720-cenu-nadace-charty-77-dostane-banga-za-postoj-k-ortelovi.html

https://www.frekvence1.cz/clanky/nadace-charty-77-oceni-odvazne-radek-banga-prevezme-cenu-za-svuj-odpor-proti-rasismu.shtml

Není v naší společnosti něco hodně, ale opravdu hodně špatně, když naši občané hlasují pro toho, kterého odsuzuje veškerý náš mainstream a odmítají hlasovat pro toho, koho náš mainstream chválí a vyznamenává dokonce za „statečnost“?

Nezdá se vám, vážení čtenáři, že je to stejné jako před rokem 1989?

 

 

Autor: Jaromír Petřík | neděle 26.11.2017 19:03 | karma článku: 45,19 | přečteno: 4212x