Jaromír Petřík

Profesor Drahoš se bojí Putina při prezidentských volbách

1. 12. 2017 14:35:09
„I v případě našich parlamentních voleb docházelo k ovlivňování veřejnosti ze strany médií a serverů, které jsou propojeny s ruskou tajnou službou. Nemám o tom pochyb,” řekl Drahoš.

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš potvrdil, že se sešel s končícím premiérem Bohuslavem Sobotkou. Bavili se o možném ovlivňování prezidentských voleb zahraničními skupinami. https://www.novinky.cz/domaci/456563-drahos-se-boji-ovlivneni-voleb.html . Konkrétní weby, ze kterých se dezinformace měly šířit, zveřejní Drahoš na svých webových stránkách. Je podle něj třeba bojovat proti ovlivňování předem. „Pan premiér (Sobotka) mě ujistil, že je si této situace vědom, že situaci berou vážně a že příslušné orgány konají,” doplnil Drahoš.

Vždy jsem si myslel, že hysterickým výkřikům amerických médií o tom, jak Putin zařídil v USA prohru Hillary Clintonové, mohou věřit lidé poněkud mdlého rozumu. V tomto jsem se kupodivu mýlil.

Toto nesmyslné tvrzení přejal nejen americký, evropský, ale i náš mainstream. Naše ČT se činila natolik, že v mnohém překonala i proslulé CNN, BBC, Reuters a další. O Rudém právu před rokem 1989 ani nemluvě.

Jak Putin mohl zařídit prohru Hillary Clintonové a vítězství Donalda Trumpa? Zatím žádná z tajných služeb nezjistila, že by Vladimír Putin v přestrojení navštívil USA a tam hlásal: „nevolte Clintonovou, volte Trumpa!“

Doposud nikdo neobjevil, že by Putin k něčemu takovému v USA kohokoliv vyzýval. A já si naivně myslel, že každý, alespoň trochu soudný člověk nemůže brát takovou pitomost opravdu vážně.

A já najednou něco podobného slyším z úst našeho prezidentského kandidáta profesora Drahoše.

Přitom, kdyby se jen trochu zamyslel, tak mu musí dojít, že největší službu Putinovi dělají právě západní média včetně těch našich a to svojí demagogií, nebo vyloženě vylhanými tvrzeními.

Lžím typu, že Putin může za občanskou válku na Ukrajině a je ohrožením celého světa může věřit jen naprosto neznalý člověk, nebo fanatik odmítající základní fakta: Že Putin ohrožuje Evropu, když sám je obkličovaný vojsky NATO a Američané vojensky obsazují evropské státy prý na jejich ochranu, tomu mohou věřit skutečně jen naprostí ignoranti faktů. Ale, že je někdo schopný uvěřit, že Putin řídí volby prezidentů cizích států už hraničí se slabomyslností.

Buď se chce profesor Drahoš zavděčit západnímu mainstremu a politice EU, nebo tomu sám opravdu věří.

To by totiž bylo daleko horší.

Co s prezidentem, který nemá vlastní názor?

Cožpak si neuvědomuje, že mainstreamová média již sklouzla do tak silné demagogie a cenzury, že nedovolí projevit svobodně názory svých oponentů a v tomto již ztratila jakoukoliv míru soudnosti? V naší ČT vidíme diskutující kteří, pokud nemají ten správný a jednotný názor na všechno, tak jsou moderátory přerušeni kdykoliv se odchýlí od předem zadaného mustru.

A některá témata jsou pro mainstream rovnou tabu, jako např. Ortel.

V Českém slavíkovi, v pěvecké soutěži projevili naši občané svoje politické názory způsobem, jako kdysi před rokem 1989.

Ortel totiž dle našeho mainstreamu prakticky neexistuje, natolik jej naše média ignorovala. O jeho vymazání z povědomí našich občanů se snaží stejně důsledně, jako kdysi normalizační komunisté v případě Marty Kubišové.

A výsledek?

Ortel poráží zpěváky a hudební skupiny, kteří jsou v našem mainstreamu dnes a denně.

Toto je názorný příklad, co si naši občané o „kvalitách“ našeho mainstreamu opravdu myslí.

A jeho majitelé se diví a svoji hloupost svádí na Putina.

Tak jsem zvědavý, která proruská média naši cenzoři zakážou, aby Putin nemohl ovlivňovat naše občany.

Pozn. Kdyby totiž byli sebekritičtí, tak zakážou sami sebe.

Ale, že se k této demonstraci hlouposti přidá i profesor Jiří Drahoš asi bude překvapením nejen pro mne, ale i pro řadu jeho příznivců.

Říká se, že hloupost a vesmír jsou nekonečné. Ale, že do tohoto rčení zapadne i profesor Drahoš mne nikdy nenapadlo a přiznám se, že mne svým vyhledáváním neexistujícího nepřítele dokonale uzemnil.

Autor: Jaromír Petřík | karma: 42.13 | přečteno: 1983 ×
Poslední články autora