Proč se na Letné neprotestovalo proti Lauderovi, Diag Human, či kauze Katarského prince?

24. 06. 2019 9:04:06
„Demokratická opozice,“ jak se vznešeně nazývají ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAN se podílejí na mediální štvanici proti Andreji Babišovi a Marii Benešové a podporují i demonstrace po celé ČR.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-audit-evropske-komise-babis-agrofert.A190604_093112_domaci_kop

Proč ale nikdo nebyl v ulicích, když naši daňoví poplatníci platili 10,5 miliard Kč americkému podnikateli Ronaldu Lauderovi? https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhodnuto-cesko-za-arbitraz-zaplatilo.A030515_095759_domaci_has . Tehdejší ministr financí Sobotka upřesnil, že Česko musí firmě CME zaplatit dohromady 10,7 miliardy korun a to včetně nákladu na soudní řízení. Navíc musela Česká republika uhradit náklady odvolacího řízení před švédským soudem ve výši 4,2 milionu dolarů, konstatovala zpráva CME.

Je zvláštní, že tehdy žádný novinář neprotestoval a nikdo nevyháněl naše občany do ulic. Pokud se jednalo o amerického miliardáře, nikdo se nedovážil ani pípnout. Přitom tyto miliardy z kapes našich daňových poplatníků zmizely v USA, aniž by z nich kdokoliv z našich občanů měl sebemenší užitek. V případě Lauder naši chrabří novináři nepovažovali za nutné viníka vůbec najít, natož na něj pořádat štvanici, jako pořádají neustále na Babiše a Zemana.

50 milionů dotací pro Čapí hnízdo Andreje Babiše je proti tomu úplně směšná částka. Navíc Čapí hnízdo nikdo neukradl a slouží lidem. Dotace, na které dle demonstrantů Andrej Babiš nemá právo, se podílejí na rozvoji našeho zemědělství a byly z nich placené výplaty pro naše zaměstnance. Navíc, dotace dostávají všichni zemědělci, protože je takto celý systém nastavený.

A co Topolánkova vláda, jejíž součástí byli i lidovci s Jiřím Čunkem v čele? Jiří Čunek byl napadaný za přijetí úplatku. Aby byl očištěn, náš miliardář Karel Schwarzenberg zadal audit, aby zjistil, jak to bylo s hospodařením Jiřího Čunka. Audit zjistil, že Jiří Čunek měl vyšší příjmy než byly jeho výdělky. Jiří Čunek odpověděl, že si půjčil od bratrance a bylo vymalováno. https://www.novinky.cz/domaci/145069-cunkuv-audit-odkryl-nove-pochybnosti.html Žádné demonstrace, žádné výzvy ke svržení tehdejší vlády.

A známá kauza Katarského prince, kterého propustil tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec a dokonce odvolal Marii Benešovou, která mu stála v cestě? https://cs.wikipedia.org/wiki/Kauza_katarsk%C3%A9ho_prince . Do ulic tehdejší média nikoho nevolala, nikdo neorganizoval hnutí podobná Milionu chvilek, třebaže to z hlediska dodržování zákonnosti v demokratické zemi byla naprostá katastrofa a právem Marie Benešová mluvila o justiční mafii v naší zemi.

Když naši daňoví poplatníci platili Diag Human, také nikdo nepořádal demonstrace: https://www.novinky.cz/domaci/495541-ministerstvo-zaplatilo-diag-human-pres-pet-milionu.html . Přitom „JUDr.“ Kalvoda, hlavní vymahatel miliard po našich daňových poplatnících jako jeden z představitelů bývalé ODA byl falešný „JUDr“, ale co bylo horší, po jeho ODA zůstaly dluhy na 70 milionů: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/oda-neprozradila-jak-splati-miliony.A020112_191425_domaci_jkl https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/oda-dluh-nesplacela-i-kdyz-na-to-mela.A020121_214540_domaci_was O dluhy ODA se ovšem Jan Kalvoda nestaral. Maximální úsilí totiž vyvíjel směrem, aby naše občany připravil o co nejvíce peněz právě již ze zmiňované kauzy Diag Human. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lzidoktori-drive-odchazeli-z-funkci-ti-dnesni-mlzi.A091103_105853_domaci_itu

S vysokoškolským titulem měla vůbec problémy řada politiků viz. jeden z dnešních babišobijců Marek Benda z ODS, který „vystudoval“ na proslavené Plzeňské fakultě: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/benda-rezignovat-ne-ne-ma-prace-je-vyjimecna-a-titul-neuzivam.A091102_174027_domaci_taj

A opět, žádný novinář neprotestoval, nikdo nesvolával žádné demonstrace.

Milion chvilek je opravdu zajímavý spolek. Pokud někdo pořádá demonstraci např. proti nebezpečí ze strany islámských radikálů, mainstreamová média v těchto případech mlčí jako zařezaná. Navíc pořadatelé těchto akcí mají k dispozici maximálně jeden mikrofon. Naproti tomu, když jde o cokoliv proti Andreji Babišovi či prezidentovi Zemanovi, mají organizátoři protestů k dispozici ohromné pódum, všechno ozvučené profesionální technikou, tisíce hesel a mainstreamová média z těchto akcí pořádají přímé přenosy. Režie přísně dbá na to, aby v diskusích převažovaly názory podporující demonstrace proti Babišovi a prezidentu Zemanovi, nově i Marii Benešové.

Chce mi snad někdo namluvit, že toto je schopný uspořádat student teologie Univerzity Karlovy Mikuláš Minář s několika pomocníky? https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikul%C3%A1%C5%A1_Min%C3%A1%C5%99 Universita Karlova při pořádání těchto demonstrací zřejmě hraje větší roli než si myslíme. A co Mikuláš Minář kromě svržení Andreje Babiše vlastně nabízí?

Myslí si snad Babišobijci, že politikové z politických stran TOP09, ODS, Pirátů, KDU- ČSL a STAN budou vládnout lépe než Andrej Babiš? Zvláště, když kromě společného „programu“ Antibabiš nenabízí nic jiného? Snad tisíckrát jsme z úst současného předsedy ODS Petra Fialy slyšeli: „S trestně stíhaných premiérem do vlády nepůjdeme.“ Proč si Petr Fiala raději nepoloží otázku, když toto ví všichni naši občané, proč tedy volí trestně stíhaného Andreje Babiše? Nebo jde těm nejhloupějším z nejhloupějších o Babišovu neochotu zcela zničit veškeré kontakty s Čínou a Ruskem, čímž by udělali ohromnou radost Washingtonu?

A proč ti, kteří se nejvíce ohánějí demokratickými principy nerespektují výsledky svobodných voleb a chtějí Andreje Babiše svrhnout, a porušit tak jeden ze základních pilířů skutečné demokracie, tedy vůli většiny voličů? Demonstrují de facto proti tomu, co tak hlasitě požadují.

Proč babišobijci nevyšli do ulic, když se vyplácely miliardy Ronaldu Lauderovi, nebo Diag Human? To se jednalo o podstatně větší peníze z kapes našich daňových poplatníků. Proč toto přešli mlčením? Že by jim někdo nerozdal „noty?“

P.S. Omlouvám se všem slušným čtenářům, že jsem po vzoru blogerů Petra Hanniga, Jiřího Čumpelíka, Libora Čermáka a dalších zavřel diskusi, protože sprostota a agresivita odpůrců Andreje Babiše přesáhla všechny meze a takové "diskuse" postrádají jakýkoliv smysl. Je škoda, že sprostí a agresivní diskutující mají na IDnes zelenou a naopak byla znemožněna diskuse řadě slušných diskutujících. Ať si tito frustrovaní „diskutující“ chodí psát obdivné příspěvky pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Miloši Zemanovi, Putinovi či Rusku. Myslím si, že příspěvky, kde mne tito „diskutující“ srovnávají s nacisty do kultivované diskuse opravdu nepatří: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A190501_711590_blogidnes .

Autor: Jaromír Petřík | pondělí 24.6.2019 9:04 | karma článku: 43.80 | přečteno: 2808x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 177 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 498 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 362 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2625

Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...