Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Kdo chvíli močil, již močí opodál ! ;-D

13 0
možnosti
FS

Ovšem kromě petříka...

7 0
možnosti
PU

P12e90t53r 43U14h95e11r

18. 11. 2013 12:19

Od cloveka, jehoz pribuzni si uchovavali portrety komunistickych vudcu a jez v teto zalibe urcite pokracuje, me uz nic nemuze prekvapit, ze Petriku....

7 0
možnosti
KC

Gottwald byl v posledních několika měsících před koncem opilec, před nímž by bledl závistí i MZ. Histirikové se decentně domnívají, obecný lid ví zcela jistě, proč asi si takto ničil zdraví?

8 0
možnosti
OK

Gottwald pravděpodobně trpěl syfilidou, v závěru života tedy i progresivní paralýzou, paranoiou a těžkými úzkostnými stavy, které "léčil" alkoholem.

5 0
možnosti
OK

Tento seriál se mi velmi líbí. V případě včerejšího dílu s Gottwaldem si myslím, že byla mistrovsky zobrazena povaha všech hlavních aktérů komunistického převratu. Je třeba si uvědomit, že třeba Gottwald, ač neměl velkého vzdělání, byl sice člověk velmi inteligentní a schopný, nicméně svým chováním byl blíže dělníkům se vším, co k tomu patří.

Navíc existuje řada záznamů, co kdy a jak Gottwald řekl či udělal, přičemž tento filmový Gottwaldův obraz tomu skutečnému velmi odpovídá.

Zrovna toto močení opilců do vody berte jako metaforický obraz kulturní a intelektuální úrovně komunistických aktérů roku 1948.

13 0
možnosti
Foto

A myslíte, že by se toto močení do řeky metaforicky nehodilo lépe třeba k Janu Šrámkovi a lidoveckým politikům?

Nebo, jak zde napsal Jaroslav Tachovský, že Šrámek asi nemočil?

Byli lidovečtí poslanci v r. 1948 abstinenti?

1 10
možnosti
Foto

Horší je ta konstrukce, že se snad Gottwald bál Stalina. Kdyby se ho bál, tak nějakou možnost provést Vítězný Únor už kvůli svým vnoučatům sabotuje. A vždy se může alespoň schovat za záda buržoazních politiků. Že by si Gottwald tuto možnost nechal utéci?

ˇUnor 1948 byl proveden za zády Stalina, a jenom proto, aby se vytvořily podmínky pro dodávky zbraní Izraeli navzdory embargu a další podobné kšefty.

Díky tomuto izraelskému faktoru a britské odvětě jsme pak museli spadnout jak hrušky do klína SSSR. Až potom můžeme hovořit o závislosti Gottwalda na Stalinovi.  A ještě mu být za to vděčni.

Pozn. Stejně se mi líbí konstrukce, že věčně opilý Gottwald intelektuálně převýšil takové protřelé politické matadory, jakým byli Ripka, Beneš atd.

2 8
možnosti
OK

V tom případě by musel být Stalin svržen krátce po nástupu k moci, případně ještě před ním, protože soudruzi (a samozřejmě nejen oni) se ho v Rusku báli jako čert kříže.

3 0
možnosti
Foto

Správné připomínky; čtu Váš článek s dovolením tady na návštěvě nahlas a všichni s Vámi souhlasí R^

0 11
možnosti
OK

Jaký byl vlastně ten Gottwald, který mj. řekl, že "když se Toufar nepřizná dobrovolně, tak z něj to přiznání vymlaťte". Vymlátili z něj nakonec roztřesený podpis přiznání k podvodu s hýbajícím se křížkem, k pedofilii a mnoha dalším nectnostem, ale především z něj vymlátili život. Zemřel dřív, než mohl být soudní proces zahájen.

14 0
možnosti
PN

P58e67t49r 85N61ě32m96e47c

18. 11. 2013 12:00

Jsem si zadneho zesmesnovani nevsiml. Naopak mi prisel Gottwald vcera docela "lidskej". Za tyden pri zavrzdeni Slanskeho to asi uz bude jine.

4 0
možnosti

Ta otázka na konci se mi zdá poněku hloupá...Proč Gottwalda a ne Šrámka? No nejspíš proto,že ve jejich chování, způsobech, inteligenci či vzdělání byl obrovský rozdíl...že komouši se prostě ve své většině chovali jak primitivové (a Gottwald coby alkoholik a syfilitik obzvlášť) a právě takovouhle "uměleckou zkratkou" se to dá velice dobře a stručně ukázat

12 1
možnosti
Foto

K obsazení dr. Beneše jsem měl též výhrady, ale ve včerejším dílu už se podobal poněkud více. Viz pokleslé víčko pravého oka, symptomy Ménierovy nemoci, ap.

2 0
možnosti
Foto

Něco tak nedůvěryhodného jsem neviděl ani nepamutuji. Beneš se v únoru 1948 nepohyboval jako zpomalený film. Viz poslední záběry Jana Masaryka, jak je spolu s polským velvyslancem na audienci u Beneše v Sezimově Ústí.

0 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik