Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Petříku byl to Oldřich Kašík, opravte si to. Jinak přežít ránu jistoty je asi dost obtížné, bude to asi stejný blábol jako podříznutí tupou dýkou.

4 0
možnosti
Foto

Opraveno, díky.

Případ hasiče Jana Leciána je velmi podrobně popsaný v knize Miroslava Kačora: Svědomí hrdinů. Přímo z výpovědi Jana Leciána vyplývá, že první zásah dostal do hrudníku a druhý do hlavy.

A rána jistoty se přece střílí do hlavy.

3 4
možnosti
Foto

No, jinak koukám na diskusi a na karmu ....

A říkám a za tím si stojím - autor i ti, kteří jej obhajují tu tančí na hrobech zavražděný novinářů častušku jak ty nejposlednější hyeny ,,,, s jedním rozdílem - hyena je v přírodě užitečná, o užitečnosti karmovačů a kejvačů začínám pochybovat

Pokud je ve Vás špetka lidskosti, snad najdete i špetku studu

17 4
možnosti
Foto

Pokud byste v sobě pane Oulický měl špetku studu, tak budete psát k věci a ne takové ptákoviny.

5 13
možnosti
BK
OK

V principu jste se chytil zajímavého tématu, za to pochvala. Jako bychom zapomínali, že terorismus není nějakou formou islámu, ale že je to fenomén, který se tu vyskytuje už dávno před islámským terorismem.

Wikipedie o terorismu říká: Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických cílů. Terči teroristických akcí jsou většinou civilisté.

Mašínové, kteří přišli o otce a bojovali proti režimu za Hitlera, svou radikálnost přenesli i do dalšího zločinného režimu, komunismu. Jejich záškodnická činnost přímo lidi neohrožovala, nakonec se ale prostříleli na Západ poněkud zvráceným způsobem. Já je nemám v lásce, ale za teroristy je nepovažuji.

Za závažnější považuji podporu terorismu ze strany bývalého socialistického Československa, která šla tak daleko, že teroristům poskytovala výcvik. To je daleko otřesnější skutečnost.

9 0
možnosti
Foto

Z Vaším příspěvkem z větší části souhlasím.

Nepíši ale o prostřílení se bratrů Mašínů na Západ, to bylo něco jiného, v tomto případě  měli právo se bránit.

To, že komunisté si s výcvikem teroristů nemálo zadali, je pravda. Ale vezměte současnou situaci, kdy jsme za teroristy vyhlásili obyvatelstvo východní Ukrajiny a otevřeně podporujeme terorismus třeba v Sýrii. Kdybychom nedodávali zbraně radikálním muslimům do Sýrie ze kterých se nyní rekrutuje nejvíce teroristů, tak již možná byl v Sýrii pořádek.

3 12
možnosti
JS

Autore, že Mašíni mladší podělali pěknou řádku "odbojových" činů, o tom žádná. Nicméně pokud zabíjení komunistů bylo zločinem (totalitní režim, jehož posluhovači se dostali k moci převratem za pomocí vražd), zabíjení nacistů v Protektorátu bylo tedy také "vraždění" - správně? Tzn ať se děje, co se děje, dle vás by měl člověk ležet na zádech, držet hubu a nastavovat krk. Pokud něco berete, tak přestaňte, pokud ne, tak žačněte...

13 1
možnosti
Foto

Uvědomte si, že komunistů jen u nás bylo 1,7 milionů. A např. vojáci základní služby přísahali komunistickému režimu.

To si tedy všichni a téměř celá mužská populace u nás zasloužila smrt?

1 8
možnosti
RA

Já viděl jen nadpis a bylo mi to jasné. Jaromír Petřík píše o Mašínech. Nebo se mýlím? Číst to k obědu nehodlám.

7 0
možnosti
Foto

Dobrou chuť .... samozřejmě ;-)

4 0
možnosti
Foto

Srovnání je naprosto na místě, karma bude vysoká a návštěvnost těch, co nemají co říci, určitě také ;-D

5 9
možnosti
PU

P98e61t92r 88U36h79e52r

8. 1. 2015 13:13

Milá Jarmilo, děkuji ti, že ve svém profilu zmiňuješ mé jméno. Jsem ti za to vděčný, reklama zadarmo, navíc od takové skvělé ženy, je ta nejlepší. Mám tě opravdu rád, tvé příspěvky mají hlavu a patu, tvá inteligence je pověstná a to, že miluješ Jarmila Petříka, se mi taky moc líbí.

5 2
možnosti
JH

J34a74n 51H66á76l67a

8. 1. 2015 13:00

Tak podle vaší ujeté logiky bylo teroristickým činem i vylodění v Normandii. Běžte se léčit. Mrazí mne, když si uvědomím, že lidé jako vy mají volební právo a soudě dle výsledků všech polistopadových voleb v ČR, tak ho také pravidelně využívají.

5 0
možnosti
MS

Komunista nemá daleko v názorech s radikálním muslimem, stejná analogie.....

4 0
možnosti
LN

...vy jste ochoten připustit...že existují i jiní teroristé než bratři mašínové....???...to je tedy pokrok.....já myslel že větší zlo ne světě není....

11 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik