Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Mýlíte se.  Tento název vymyslela zemanovsko-klausovská mafie v období voleb. Jako jednu z mnoha svých nemorálních volebních intrik.  Vedle (například) obdobně "inteligentní" povídce o německy mluvící hradní paní. V tom byli oba páni mistři (musím uznat, že Klaus mnohem vyspělejší).

5 0
možnosti
JL

Jenom k nadpisu. Moc si věříte s tím, že Vás baští.

5 0
možnosti
Foto

Karma je docela slušná a příslušníci Pražské kavárny se mohou pominout.

Takže mne zřejmě baští...

3 4
možnosti
MS

Není žádným tajemstvím, že v kavárnách se odjakživa scházela inteligence, která si vždy uměla utvořit svůj vlastní názor. Na rozdíl od proletářů, kteří bez nalejváků v podobě stranického tisku či letáků věděli houvno. ;-D

14 2
možnosti
Foto

Současná Pražská kavárna je zřejmě výjimkou

4 7
možnosti
JJ

J68i48ř82í 43J20í51l97e81k

9. 11. 2015 12:56

co soudruh Stalina naučil, ve stáří jako když najdeš: Soudr. Stalin zaslal tuto odpověď: "Tato zpráva agentury Havas, právě tak jako mnohé jiné její zprávy, je zcela vymyšlená. Já přirozeně nemohu vědět, v jaké šantánové KAVÁRNĚ byl tento výmysl vyroben. Ale i kdyby pánové z agentury Havas sebevíc lhali, nemohou popřít, že:

a) nikoli Německo napadlo Francii a Anglii, nýbrž Francie a Anglie napadly Německo, čímž na sebe vzaly odpovědnost za současnou válku;

b) po zahájení válečných akcí se Německo obrátilo na Francii a Anglii s mírovými nabídkami a Sovětský svaz veřejně podpořil mírové nabídky Německa, neboť se domníval a dále se domnívá, že co nejrychlejší zakončení války by podstatným způsobem ulehčilo situaci všech zemí i národů; c) vládnoucí kruhy Anglie i Francie hrubě odmítly jak mírové nabídky Německa, tak i politiku Sovětského svazu sledující co nejrychlejší zakončení války.

Taková jsou fakta.

Co proti těmto faktům mohou postavit KAVÁRENŠTÍ politikové z agentury Havas?" ;-)

0 1
možnosti
FB

"řekla podle deníku The Guardian Naděžda Tolokonnikovová s Marijou Aljochinovou na návštěvě v Británii. Zdroj: lidovky.... " Proč necitujete přímo ten Guardian..? ;-D Co když vám Lidovky lžou...? :)

1 0
možnosti
VF

Vidím, že tady máme nerozbornou frontu přesně těch lidí, o kterých pan Petřík celkem výstižně píše. Ještě bych přidal jednu jejich charakteristiku, kterou se oni sami honosí, jsou to ti "slušní lidé, kteří spolu mluví". Vydávají to přitom 'z nouze za ctnost'. No, tak ať si mezi sebou povídají a povzbuzují se. A kolik jich ještě čte ten goebbelsovský mainstream, to už ani není jednoduché zjistit, protože už se tím moc nechlubí (každoroční nepřetržitý pokles, za 10 let už na polovinu).

4 12
možnosti
Foto

Jejich způsob myšlení jste vystihl naprosto přesně R^

4 6
možnosti
MD

'Prazska kavarna', par lidicek z nejmensiho vetsiho mesta na svete, par lidicek, co ziji v predstave ze spolutvori evropske ne-li svetove 'dejiny'. Jednomu aby jich bylo lito. Ale zarazovat mezi ne ty dva chore jedince je prece jen prilis.

2 6
možnosti
OK

Dokud budou mít politici své veřejné příznivce i své veřejné odpůrce, bude tu demokracie. Evropské dějiny pak spoluvytvářejí obě skupiny tak dlouho, než ta jedna skupina tu druhou zakáže.

3 1
možnosti

Asi taky patřím do Pražské kavárny a nemám zdravý rozum, nicméně označit za hlavního viníka sestřelení letu MH17 zemi, přes kterou tahle linka letěla, chce fakt hodně silný žaludek, absolutní proruskou zaslepenost a morální minimalismus. Je to v podstatě stejné, jakoby jste z pouliční, loupežné vraždy obvinil ne sprostého vraha, ale Magistrát města, protože se tato vražda stala v temné uličce, kde zrovna nefungovalo městské osvětlení.

Jistě, pro bezpečnost se vždy dá udělat více, ale v případě MH17 šlo o v té době naprosto běžný standard opatření, proti němuž nic nenamítaly žádné mezinárodní letecké úřady. Letová hladina byla uzavřena pro civilní lety do 7000 metrů, žádné letadlo nebylo předtím sestřeleno nad touto hladinou a všechny letecké společnosti o nebezpečí věděly a mnohé se podle toho zařídily. Vaše chápání viny je opravdu hodně nestandardní Rv

7 2
možnosti
BT

tohle tvrzení je už poslední co jim zbylo, ani stíhačky, ani Carlos nezafungovali

6 0
možnosti
JM

Blogere, po přečtení Vašeho článku jsem si Vás dal do "záložky". Prosedím denně u počítače hodiny /jsem v důchodu a politika je můj jediný koníček/, a nechápu, že jste mi až dosud "unikal".

Jsem zvědavý, jaký bude poměr "kavárníků" a obyčejných lidí z "putyk" na Albertově 17. listopadu. Zatím ani na chvíli nelituji toho, že jsem přispěl ke zvolení Miloše Zemana prezidentem. Zdravím do Boskovic, ať se daří!!!

4 11
možnosti

No, článek je to zajímavý, jen si myslím, že jste zanedbal jeden drobný aspekt. Dokud naše vlády lezly do zadku Rusům, koukali jsme se na západ jako do ráje, jen nemnozí se snažili nedat najevo svůj omyl a zuřivě hájili Sovětský svaz. Teď když naše vlády lezou do Brusele a USA a Německo to tady řídí, zatím naštěstí bez spřátelených armád, je vidět, že to Rusko nebylo zas tak špatné. 

Uvědomte si ale jednu zásadní věc. Až nastanou skutečné problémy, tak USA i Rusko, nebo EU nás kopnou pod stůl a státy budou hájit svoje zájmy. Je zajímavě se dívat jak bojují Dobroserové proti Kremrolím. Ale až dojde na lámání chleba, nebudou výsledky těchto bojů nic platné.

5 4
možnosti
Foto

Jsem stejného názoru jako Vy R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik