Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D13a65v44i39d 37V46l15k

14. 5. 2016 17:47

Já považuji kolegu Petříka ve vší slušnosti za největšího bludaře a zbloudilého ideologa zdejšího blogu. Ještě nikdy jsem od něho nečetl nic, s čím bych mohl souhlasit.

15 2
možnosti
PD

Tak schválně, založte firmu a řekněte svým zaměstnancům, že je Vám fuk, jestl svou pracovní dobu stráví ve výrobě či na toaletě a brzy budete přistavovat toalety s palandami.;-D Co já pamatuji na socík, tak v 10.00 se šlo na oběd do 13.00 a pak už jsme jen myli lopaty a padla, stejně nebyl materiál.

8 0
možnosti
Foto

Kdo potom vybudoval soběstačnou energetiku, zemědělství, vodní díla, či Husákovy králíkárny, ve kterých se bydlí dodnes?

1 4
možnosti
RM

R70o88m34a29n 88M86á28c12a

14. 5. 2016 17:43

plenky pro zamestnance to je bizar... to ano a ani nahodou to nepodporuji...

ale aspon, ze v tom skvelem SSSR, kdyz proste NKVD pozatykala vsechny mozne, aby mel Stalin pracovni silu v gulazich na ty sve pruplavy, tak nastesti tam byl dodrzovan pracovni zakonik a o zamestnance bylo pecovano dobre... je potreba tyto lidi nazyvat zamestnanci, jelikoz to ve vetsine nebyli zadni provinilci, ale soudruzi potrebovali pracovni silu, tak jim ji NKVD jednoduse pozatykala...

a bylo hezke, kdyz ruska televize nedavno odvysilala reportaz z Italie, kde informovala o tom, jak migranti pracuji jako otroci na polich, ze maji jen 5,5 eur na hodinu...

paradox je v tom, ze tato hodinova mzda je 8krat vyssi nez v tom svobodnem a prosperujicim ruskem zemedelstvi...

takze asi tak k temto prosovetskym a proruskym blogerum budovatelum socialismu...

11 1
možnosti
Foto

Píšete úplně o něčem jiném než já.

3 0
možnosti
Foto

Pane Petříku cituji vás: "Od roku 1991 vstávám, kdy se probudím, nemám žádného nadřízeného, pracovní dobu si určuji sám".

Dobrý majitel firmy jde příkladem a do práce chodí se zaměstnanci, byť nemusí. Ale hlavně k tomuto stádiu je potřeba se dopracovat a firmu vybudovat. To nějakou dobu trvá. Kdo se tu chlubí, že je v tom stavu již od roku 1991, tedy pouhé 2 roky po revoluci a řekněme rok po privatizaci, tak musel privatizovat podezřelým způsobem. Nebo protekčním. Ale oboje vysvětluje vaši nostalgii po starých časech.

7 5
možnosti
Foto

Je vidět, že toho o podnikání víte hodně málo.

V roce 1991 ještě žádná velká privatizace nebyla a obráběcí stroje jsem nakupoval přes tehdejší podnik Klenoty = bazar. To ovšem nebylo ze strojírenských podníků, ale vyřazené stroje z učilišť.

Tehdy probíhala malá privatizace, kdy se prodávaly pouliční budky jako byly stánky PNS a služby jako třeba kadeřnictví.

Podniky měly v té době přísný zákaz prodávat jakýkoliv svůj majetek.

A zaměstnance nezajímá, kdy vstává jejich šéf, ale kolik dostanou zaplaceno a jaké mají pracovní podmínky.

A o protekci si vyprávějte s Karlem Schwarzenbergem, kterému se šily zákony na míru a ne se mnou. Ten díky nim získal miliardy, já jsem se o svoje musel zasloužit svojí prací.

2 7
možnosti
Foto

Víte, ono se to má tak, že čím víc si necháte kálet na hlavu, tím víc vám na ni kálej. Nechte se od někoho dobrovolně fackovat a nestačíte se divit jak si lidi rádi přidají.

Čili ... nechci -li aby se mnou bylo jednáno jako s otrokem, nesmím se jako otrok chovat.

2 0
možnosti

To, co píšete, je sice pravda, ale nedá se vždy realizovat. Zmanipulují Vás (ano, i Vás, Václava Chuchmu, protože každý je zmanipulovatelný) anebo Vám život připraví takové chvíle, že budete dělat věci, které byste nyní nedělal ani za nic. A nejvíce padají namyšlení, neempatičtí lidé, dobře jim tak.

2 3
možnosti
ZH

Jestliže si zaměstnanci nechají něco takového líbit, tak jsou prostě pitomí. To je lepší jít na pracák, než si nechat líbit takové zacházení. A copak dělají odbory? Pokud by byly co k čemu, skřípnou majitele za takovou šikanu mezi dveře za vocas.

Komunisti tady prakticky nic nezvelebili. Vyžrali, co se dalo a zničili také, co se dalo. Pokud snad něco nebylo prožráno či zničeno, pak nikoliv díky komoušům, ale navzdory jim.

6 3
možnosti
Foto

Když si bude stěžovat jednotlivec, tak nic nenadělá a na to zaměstnavatelé sází.

Proto jsou případy šikany v práci utajeny a tito zaměstnanci končí v péči psychiatrů.

Za totality bylo možné si na pracovní podmínky stěžovat. Pokud do toho stěžovatel nezamíchal politiku (kritiku KSČ), tak většinou uspěl.

Vzpomínám si na případ, krátce poté, co byl Gustav Husák zvolený generálním tajemníkem a pracovníci podniku si u něj stěžovali, že nedostali slíbené odměny. A Husák tam udělal pořádek a pracovníci odměny dostali.

3 12
možnosti
PS

P51e70t70r 82S31k86á62l76a

14. 5. 2016 16:26

Ještě štěstí, že se nyní na popud prezidenta od západní demokracie odkláníme k sociálně spravedlivému čínskému systému. Tam jsou pracující vysloveně hýčkáni.

10 1
možnosti
Foto

K čínskému sociálnímu systému se zřejmě nepřikláníme, ale k zacházení se zaměstnanci ano.

Ale ne na popud našeho prezidenta.

0 7
možnosti
JH

!! Autor by svou genialiu měl vyvážet ;-O;-O;-O!!!!!! S Mackem8-o8-o8-o

12 1
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu pane Hejno.

Vy už nemusíte nosit plenky do práce, neb jste v důchodu.

2 6
možnosti
Foto

Karma. Namluvit otrokům že jsou svobodní není jednoduché, přesto se to současné propagandě víceméně daří Rv

6 6
možnosti
Foto

Hlavně se to daří namluvit těm, kteří nepamatují poměry před rokem 1989.

Sice jsme nesměli svobodně cestovat a podnikat (což mám komunistům velice za zlé), ale nebylo možné, aby podvodníci kohokoliv připravili o střechu nad hlavou a pracující nosili plenky do práce.

A počet exekucí nyní už snad šel do milionů.

Zajímalo by mne, jakou svobodu cítí ten, kdo sice může svobodně cestovat a svobodně podnikat, ale přitom nosí plenky do práce.

4 6
možnosti
Foto

Koukám že i bulvár je vám dobrý, jen abyste si plivnul

8 2
možnosti
Foto

Novinky jsou dle Vás bulvárem?

Vy byste chodil s plenkami do práce, když toto pokládáte za plivání?

1 4
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik