Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kde jsou ty časy, kdy církev vybírala jen ten desátek. Dnes vám stát sebere 60-70% z toho co vyděláte. Proto nesouhlasím s tvrzením, že církev je hrabivá. Nárokuje pouze to, co jí právem náleží.

5 0
možnosti
Foto

Církve si toho ve skutečnosti od poddaných vybraly více než jen ten desátek. Poddaným z tohoto kromě kázání v kostelích nedávaly nic.

Dnes odvádíme kolem 47% do státního rozpočtu, ale za to dostáváme důchody, lékařskou péči, vzdělání atd.

1 12
možnosti
MD

Par pravd, ktere si mnozi neradi priznavaji. Ovsem lek uvedeny na 'hrabivost' neni ten pravy. Tez pochazi z cloveka.

1 1
možnosti
OK

Zajímalo by mne, co si představujete pod pojmem pravda.

2 0
možnosti
OK

Zkuste nám napsat, v čem se tento pán mýlí: http://www.cirkev.cz/Media/CirkevOld/019545.pdf

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že nenapíše. Obávám se, že je to zbabělec.

5 0
možnosti
JR

J14a47r65a 23R63a47n76k

30. 6. 2016 16:53

Kdyz Vy uz jste si nahrabali od Kleopatry......ze zamku byli prasecince, co se nedalo premistit politickym novozbohatlikum uz po 48. to se prevazelo postupne po nocich.

A ted po nich chcete, aby vraceli? Par generaci komunistu uz zili v prepychu, to nebude lehke to cirkvim vracet.

2 1
možnosti
Foto

Kde v jakém přepychu žilo pár generací komunistů?

1 3
možnosti
FV

Hezký to máte, Jaromíre. Jen vím tam chybí Cameron s Bushem, jak při zpěvu "hosana na výsostech" zákeřně vraždí nebohé a mírumilovné lidumily Kaddáfího a Husajna.

5 1
možnosti
MM

Podle diskuze se domnívám, že neznáte zákon č.198/1993 Sb.

4 0
možnosti
SS

On toho nezna ...

2 0
možnosti
BK

Hluboce věřím v Boha. V rámci všeprostupující energie, která přesahuje myslí vytvořenou osobnost každého z nás. To však nemá nic společného z církví- organizací, která má na svědomí úchylárny, krádeže, fanatismus, zlobu, vychytralost, pokrytectví. Pravá a čistá myšlenka komunismu( ve své nejniternější podstatě)- má k Bohu daleko blíže, než tato proradná organizace.

3 8
možnosti
Foto

Ještě štěstí, že neexistují písemné záznamy z doby kamenné, železné, bronzové, tedy z Pravěku. Vy byste byl schopen všechny prohřešky lidstva z těchto časů namontovat na "skvělé" komunisty také. Už Vás někdy napadlo se na hrůzy minulých století podívat jinak, než pohledem dnešním. Alespoň se pokuste si představit, že tehdy bylo úplně odlišné myšlení, vyznávaly se jiné hodnoty apod. Proto i hrůzy např. Křižáckých výprav byly takové, jaké byly. Doba byla jiná, než dnes..

5 1
možnosti
Foto

Ale na těch principech stojí i dnešní systém. Je to hra na vládce a ovládané. :-)

1 0
možnosti
Foto

Důležité je, že církev nemá právo tvořit legislativu a zdaňovat. Proto je lepší, když státní majetek přejde do jejich vlastnictví. Alespoň se uvolní a začne sloužit lidem.

2 2
možnosti
VS

Jsem trochu zklamán. Kde je Cameron a Libye?

Mimochodem - ti všespasitelní komunisté, které kapitalista Petřík vzývá, jsou ti samí, kteří by mu z logiky věci měli jít po krku?

8 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik