Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A Zemana označil za lháře. Pokolikáté už?

10 1
možnosti
MK

R^ Petříku, soud konstatoval, nikoli označil. A konstatoval to, co se tak dá označit v dnešní době. V době před II WW se ovšem jednalo o to, že většina komunistických vůdců byli Židé. Takže si ty výroky dej do správného kontextu.

Němci zažili dva komunistické pokusy o převzetí moci. Jeden Spartakovské povstání a druhý Bavorská republika rad a to krátce po skončení války a několik let po komunistickém puči v Rusku. Navíc,. zde byl pokus o komunistické uchopení v Maďarsku (Maďarská republika rad) a na Slovensku (Slovenská republika rad). který potlačila československá armáda.

Z historických, ale tobě nepochopitelných důvodů, byla komunistická myšlenka rovnosti sympatická židovským intelektuálům a proto tvořili většinu mezi komunistickými vůdci. Ovšem komunistický teror byl spojován jak s myšlenkou komunismu, tak i se Židy jako takovými a tak to viděl nejen Peroutka, ale další významní představitelé tehdejší doby.

Rozhodně se nejednalo o antisemitismus v pravém slova smyslu, zaměřeného na celou židovskou populaci, ale pouze na komunismus, který byl se Židy úzce spjat.

5 0
možnosti
Foto

Tak, konstatování je ještě prokazatelnější, než označení.

Tak si libujte v podobném slovíčkaření dále.

Jen se divím, proč jste nedělal advokáta Peroutkově vnučce.

Podobným slovíčkařením byste ten soud určitě vyhráli.

0 5
možnosti
MD

M.Zeman ma JEN JEDEN problem. Necht je modry, zeleny, suchy ci mokry. Stoji z jednoho pohledu na spatne strane reky. Jo stat na druhe, muze po Prazskem hradu jezdit nahy na sudu Becherovky a v koutku povislych ust mit zvaro. A nikdo nic neuvidi. Ale reky vysychaji, tu a tam zmeni koryto a zemetreseni dokaze zmenit i smer jejich toku. Zdaleka neni vsem dnum konec.

3 3
možnosti
JR

J19a94r90a 72R23a22n37k

3. 9. 2016 1:23

Pane Dvoracku, Milosuv problem je mnohem vetsi, nez si uvedomujete, piti neslouzi diabetes a zakopavani o koberce a psa jsou znamkou neovladani koncentin a zase - diabetes a pripadna amputace....

0 0
možnosti
PU

P55e81t58r 35U89h78e44r

2. 9. 2016 16:15

Pražská kavárna zdraví boskovický pajzl :-/

12 1
možnosti
MD

Na 'prazskou' prekvapive, tak nejak 'za vsechny' vyjadrujici naprostou intelektualni prevahu.

1 1
možnosti
EH

Peroutka více méně psal to samé, co by dneska napsal novinář (nesluníčkový) o muslimech. Antisemitismus nebyl jenom vnucený nacisty, ale bujel po celé Evropě.

2 2
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu a Peroutka se bohužel svezl na této vlně antisemitismu.

2 5
možnosti
JH

Kdyby blbost kvetla....;-O;-O Pozdravujte Ovčáčka, kavárníku;-O;-O;-O

9 1
možnosti
Foto

Toto, pane Hejno vzkazujete "Pražské kavárně?"

Souhlasím, ta se tedy opravdu předvedla...

2 6
možnosti
JV

Tak jste si Petriku poplakal a dostanete od Zemana medajlu nebo aspon 3 rude hvezdicky.

10 1
možnosti
MD

Clanek opakujici stokrate vyslovene nasimi predky .. 'kdyz se klacikem stoura, do tamtoho, tak to akurate vice smrdi'. Takze predevsim za nase dedky .. mate pravdu.

5 6
možnosti
JZ

Ferdinand Peroutka nikdy nebyl žádný antisemitou, ale pouze konstatoval fakta. Těžko mohl být příznivcem nacistů, když strávil šest let v koncentráku. Petřík, známý to stoupenec Palestinců a odpůrce Izraele, by měl raději o antisemitismu mlčet. Zásadní antikarma. Rv

15 2
možnosti
Foto

Pane Zieglere, dejte prosím odkaz, kde se projevuji jako stoupenec Palestinců a odpůrce Izraele.

A Peroutka asi těžko konstatoval fakta. Nebo jsou snad faktem Peroutkova slova o roztoku židovského elementu, že na to německý organismus reagoval jako na otravu?

3 5
možnosti
MB

Zase mimo. Soud konstatoval, že se Zeman zase lhal. Už pošesté mu nařídil omluvit se za své výroky, což je asi světový rekord. Navíc, ne výroky, ale VÝRAZY prý byly antisemitské, tak si nechte někým chytřejším vysvětlit rozdíl mezi výrokem a výrazem. Jinak jste jako tradičně ze sebe udělal neználka. Rv

15 1
možnosti
Foto

Můžete se o to pokusit Vy, pane Béreši a vysvětlit čtenářům rozdíl mezi výrokem a výrazem.

1 5
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik