Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

„Z hlediska vyššího principu mravního ... vám mohu říci jenom jedno: vražda na tyranu není zločinem!“

5 0
možnosti
OK

Vaše veškeré úvahy mají jeden zásadní nedostatek. Vždy si vybírají (v lepším případě) jen ta fakta, která se hodí do krámu, případně (v ostatních případech) jen polopravdy a domněnky.

Ano, je faktem, že v zemích 3. světa silní despotičtí vládcové zajišťují větší stabilitu než jakákoli snaha o demokracii. Bez ohledu na to, že jde o vládce z našeho euroatlantického pohledu kruté a amorální.

5 1
možnosti
RJ

R26a22d48e29k 20J36a45r38o72š

10. 10. 2016 16:41

Kadaffí bez nafty by byla jen tuctová figurka ála ostatní afričtí (černošští) či arabští diktátoři...

Na Sira Winstona mi nesahejte, to byla taková mimořádná politická persona, jaká se jen tak hned nerodí... podobně jako třeba Ronald Reagan.

Dej jim oběma Pán Bůh nebe...

8 1
možnosti
Foto

Co se týká Kaddáfího, tak myslím si, že běžné africké či arabské diktátory hodně převyšoval. Dokonce si myslím, že převyšoval i celou královskou rodinu Saúdů, kteří by bez amerických vojenských základen měli S.A. na nižším stupni než byla Libye za Kaddáfího. Jeho režim byl na naše poměry rozhodně demokratičtější než režim v S.A.

Winston Churchil měl zásluhy na porážce Hitlera a německého fašismu, ale v první světové válce se jako stratég příliš nevyznamenal a jeho účast v britských koloniálních válkách proti domorodému obyvatelstvu kvůli nerostnému bohatství z něj žádný morální idol nedělá.

A Reagan?

Ten měl štěstí, že přišel v době, kdy se SSSR politicky i hospodářsky hroutil. SSSR by se zhroutil i bez Reagana, protože Brežněv a později Gorbačov přivedli SSSR ke katastrofě.

2 5
možnosti
Foto

M.K. lze skutečně považovat za jednoho z nejúspějšnějších vůdců. Svého času neměl doma prakticky žádnou opozici. Ta byla totiž povětšině mrtvá. Je pravda, že ,,rukou železnou" dokázal ,,sjednotit" všechny kmeny. Je také pravda, že dokázal využít spojenectví s kýmkoli, pokud to bylo ku prospěchu jemu. A to mu nakonec zlomilo i vaz. Sice již dost teroristů i diktátorů dostalo ,,nobelovku", ale M.K. to již nestihl;-(

Pokus o srovnání M.K. s W.Ch. je sice solid., tedy skoro;-Dovšem toliko(!) Vaše obezlička, ovšem velice čnící až čpícíRv

8 1
možnosti
MK

Během jeho vlády gramotnost obyvatel stoupala, v případě Libye z 10 na 89 %, přičemž poslední údaj Libyi řadí mezi třetinu nejvzdělanějších zemí světa. Zavedl bezplatné zdravotnictví, průměrný věk dožití je v Libyi dnes nejvyšší na kontinentu (muži 75 let, ženy 80 let; tedy vyšší než v České republice). Za vládyMuammaraKaddáfího byl veřejný dluh Libye nulový.

Zdroj:http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=558760

K tomuto:

Za Adolfa Hitlera vzrostla nezaměstnanost. Sociální a zdravotní zajištění bylo na takové úrovni, že se tomu nevyrovnal žádný stát. Ozdravovny pro zaměstnance, reakreační střediska. Placené dovolené a příspěvky na výjezdy do zahraničí. Tedy první masové dovolené a rekreační zájezdy. Zdravotní péče bezplatná, preventivní zdravotní péče.

A teď? Máme pro to Hitlera oslavovat anebo umenšovat jeho teror?

Takže Petříku, obhajuješ zrůdu i když ta zrůda nepouštěla vždy oheň.

10 2
možnosti
JH

A proč ho pane Kavko srovnáváte s Kádáfím? On zaváděl koncentrační tábory? On vyvolal světovou válku? On obsadil vojensky jinou zemi? Nene, pane, on se snažil udělat z Lybie suverénní stát, kde se občanům bude dobře žít. Ani ty přiblblé muslimáky si nepustil k tělu. Ale, ale, copak je to možné se takto chovat a vynechat Ameriku, VB, Francii a dokonce je vůbec nepotřebovat? Tak to ne hošánku, pěkně vám to tady rozmlátíme, z fungující společnosti a z fungujícícho státu uděláme ruiny a z lidí chudáky na útěku. Na této skutečnosti nemůže nikdo nic změnit, tak se to stalo a lidi si pamatují, kdo to spáchal.

2 4
možnosti
SN

:-).....Máte pravdu, ale pochválen nebudete ! Obdivuji Váš boj s ideologickými odpůrci ! R^R^R^

2 7
možnosti
Foto

Díky za odvahu podpořit mne.

Ideologičtí odpůrci jako vždy píšou o všem možném, jen aby se vyhnuli meritu věci.

0 4
možnosti
VS

Mám takový neodbytný dojem, že tohle všechno už jsem tady (několikrát) četl...

6 1
možnosti
VJ

Je tedy pravděpodobné, že to již umíte nazpaměť, není-liž pravda?

3 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik