Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

dle vaší logiky, máte hodně společného s Hitlerem.

Ten také ze všeho vinil Židy.

4 0
možnosti
Foto

Pane Matuško,

pište k tématu a netrollujte v diskusi. Pouze na sebe prozrazujete, že neznáte význam slova "logika".

1 3
možnosti
AP

A41l13e58s 88P31ř41i64b24y20l

19. 10. 2016 16:54

Na prvním místě chyba, podle knihy vydané před 2. SV Židobolševická revoluce v Rusku Uljanov dříve Kirzenstein (Kirzejštajn ).

0 0
možnosti
Foto

Děkuji všem dosavadním diskutérům, že věnovali tolik času mému článku, ale přece jen by se měli věnovat, o což je tímto slušně žádám, podstatě článku:

totiž že VŘSR zorganizovali hlavně Židé, že neslýchaný teror zavedli rozhodující měrou také Židé (a je úplně jedno, jakou měli či neměli matku), a to dávno předtím, než se dostal k moci Stalin, na kterého se všechny zločiny bolševiků dnes hází v naprostém rozporu s historickou pravdou. V tomto notně napomáhají západní historici, kteří taktéž stydlivě opomíjejí původní spouštěče teroru a zločinů bolševické vlády.

Jinak oznamuji, že se nemíním nechat zatáhnout do trollingu Petra Uhera či Zdeňka Matušky, kteří se mi snaží podsouvat něco, co jsem nikdy nenapsal.

1 6
možnosti
PU

P31e70t91r 90U90h45e49r

19. 10. 2016 15:44

petříku, tobě nikdo nic nepodsouvá...prostě zbožňuješ komunisty, vyzdvihuješ jejich zločiny, jsi komunismem fascinován, Stalin je tobě a tvé rodině velkým vzorem. Toto všechno vyplývá z tvých blogů. Předchozí režim a hlavně jeho pád ti dopomohl k tomu, co dnes máš.

11 1
možnosti
Foto

K tomu je nutné dodat velmi důrazně, že na podílu, vlivu a roli židovských intelektuálů na VŘSR není nic nevysvětlitelného, protože carský režim organizoval pogromy na Židy ve velkém, takže nutně docházelo k jejich radikalizaci. Stejně tomu tak v případě jiných národností, kterým taky kromě běžnému feudálního a buržoaznímu útisku pil krev ještě velkoruský šovinismus.

VŘSR vskutku nebyla provedena Rusy, teprve postupně už pouhou početní převahou docházelo k její rusifikaci, tedy přivlastňování jejich výsledků.

1 0
možnosti
Foto

Pane Řezníku, to snad ne?

Toto pan Braun nepobere. Carský režim je přece nedotknutelný.

Ale, já s Vámi souhlasím.

1 4
možnosti
Foto

Protože existuje nebezpečí, že pan Petřík nabude dojmu, že mne umlčel, protože nekomentuju jeho elaborát, chtěl bych napsat následující. Byl jsem schopen přečíst jen jednu úvodní větu a pak poslední odstavec. Z něj jasně vyplývá, že pan Petřík je ... ale ne, nenapíšu to, protože každému to dnes musí být nad slunce jasné. Takže jen jedna poznámka. Židem se člověk zpravidla narodí. Pokud tedy nekonvertuje k Judaismu. Zatímco býti komunistou, je zvrácená, perverzní volba. A to je to provinění.

6 1
možnosti
Foto

Že by se Žid nemohl přihlásit k jiné národnosti, tak to bych se divil. Posloužím příkladem: Ze Zoltána Goldenberga se stal po WWII Čech jako poleno, Zděněk Toman, který nechal své dítě pokřtít.

0 0
možnosti
MB

M76i67l15a37n 89B23í41l93e20k

19. 10. 2016 14:34

Stalin otevřenou antisemitskou kampaň rozjel až po II. světové válce. Nařídil vraždu populárního židovského divadelníka Solomona Michoelse, zatýkání a popravy členů Židovského antifašistického výboru, připravoval monstrprocesy se "spiknutím lékařů" židovského původu, to vše pod ostrou antisemitskou kampaní, která v Židech viděla "beznárodní kosmopolity", agenty kapitalismu atd. Stalin nebyl antisemita typu nacistů, ale neváhal využít ke svým mocenským záměrům právě i kartu antisemitismu - a to velmi razantně (naštěstí pro Židy v SSSR zemřel dřív, než se jeho plány začaly plnit).

3 0
možnosti
Foto

Z tohoto se nedá prokázat, že Stalin byl antisemitou, i když v jeho čistkách bylo velké množství židovských obětí.

To by v první řadě musel odstranit Kaganoviče, který stál po jeho boku až konce Stalinova života.

1 2
možnosti
Foto

Dnes mám špatnej den...nerozumněl jsem článku ani diskuzi:-)

2 0
možnosti
OF

Neznáme Murata ani Davouta a tak se bavíme o komunistech.

;-D

0 0
možnosti
PU

P45e43t59r 10U36h19e50r

19. 10. 2016 14:08

Vůbec jsem nepochopil pointu tvého článku, petříku, ale to asi téměř nikdo. Snad jen pár jedinců z té tvé rudé klaky...

5 0
možnosti
Foto

Pointa článku tkví v tom, že židovští intelektuálové provedli na ruském národu nepěkný experiment.

1 0
možnosti
Foto

Zase zkoušete udělat ze Stalina anděla???

7 0
možnosti
Foto

Co mi to podsouváte za hlouposti?

Vy nerozumíte psanému textu, pane Matuško?

0 2
možnosti
Foto

Ještě příspěvek pro pana Kindla:

mohl byste svá tvrzení o útlaku židů po VŘSR ozdrojovat? Jak by mohli židé, byť revolucionáři, dovolit rušení synagod? Je pravda, že byly ve velkém bourány pravoslavné kostely (dokonce Chrám Krista Spasitele), ale Velká moskevská synagoga zůstala stát. Stejně jako plno synagog po celém Rusku - pálili je až nacisté.

Židovská kultura byla zakázaná? Co Vám říkají jména jak Michoels, ředitel židovského divadla, kde se hrálo v jidiš ještě po válce, co Vám říká Mejerchold a celá řada židovských spisovatelů, divadelníků a filmařů?

Na kterých prestižních univerzitách nesměli židé studovat (kde vystudoval Chodorkovský?)

1 2
možnosti
OK

Dovolím si dodat zdroj já:

Snyder, Timothy: Krvavé země, Paseka 2013 (český překlad)

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik