Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J44i56ř18í 94K62i33n75d16l

19. 10. 2016 13:50

V SSSR byl problém v tom, že se tam určovalo, kdo je Žid podle otce a ne podle židovského zákona halachy, který říká, že Židem je ten, kdo se narodil Židovské matce anebo konvertoval k Židovství.

0 0
možnosti
Foto

Tento zakon halachy, ktery nerozlisuje mezi Zid a zid, je zaklad mnoha problemu Zidu. Viz me poznamky nize. Navic zde popirate to, co jste napsal nize, ze Zid musi znat Toru atd. a dodrzovat pravidla judaismu. Toto plati podle halachy jen pro ty, kteri na zidovskou viru prestoupili.

Jinymi slovy Zidi uznavajici halachu maji gulas v tom, kdo je Zid rovna se zid. Take by se dalo rici, ze zidovske nabozenstvi vymyslene Mojzisem melo hlavni ucel stmelit jeho kmen a pozdeji cely zidovsky narod. To je pochopitelne v dane dobe.

Narod zalozeny na jedne a zadne jine vire sice muze byt schopny, silny a ideove cisty. V moderni dobe je to vsak zaklad k problemum. Podobne problemy nastaly v zemich, kde chteli vladci mit jedine nekrizitovatelny katolicismus nebo nekritizovatelny marxismus-leninismus. Pluralita vir a mysleni, ktere se, dokud neskodi moc jinym, toleruji, je nesmirne dulezita pro vyvoj spolecnosti.

1 0
možnosti
OF

Poláci také tvrdí že ve vedení UB /polská Stb bylo 80% židů , po válce židé tvořili jen 1% polské populace, před válkou 9%/ a tím vysvětlují poválečný antisemitismus

V pozadí pogromu v Kielcích je prý obsazení vedoucích míst místní správy židy návrativšími se ze SSSR.Podobně se argumentuje i v souvislosti s Jedwabném

Předválečný antisemitismus se zase vysvětluje tím, že židé obsadili obchod a služby

a blokovali růst polské střední třídy. Jistě , v Jedwabném místní mladí židovští komunisté /levičáci/ udávali Poláky NKWD, ale bylo to důsledkem dřívějšího pronásledování.Doplatili na to bohatší asimilovaní židé, kteří Rusům určitě nefandili.

Takovým myšlenkovým pochodem, bychom byli za chvíli antisemité všichni.

Židé dbali na vzdělaní, a tak je mezi nimi více nositelů Nobelovy ceny a mají relativně větší zastoupení v každém politickém hnuti / kromě lidovců a křesťanské demokracie ;-D/

P.S Na Těšínsku jsem mezi Poláky s antisemitismem nesetkal. Není to českým vlivem, je to vzděláním.

2 0
možnosti
Foto

J98i64ř66í 92K22i48n89d98l

19. 10. 2016 13:30

Anismitismus byl v Polsku a je stále hluboce zakořeněný. Proto tam nacisté založili vyhlazovací tábory. Podle pamětníků, byli Židé vracející se z koncetračních domů táborů ubíjeni a to se zejména dělo v Polsku. Takže se vrátili zpátky do koncetračního tábora. Do Plaestiny jít nemohli, tomu bránila V. Británie. Proto pro ně nařídil prezident Trumen zřídit tábory ve kterých budou žít důstojně a v lidských podmíkách. Tábory existovaly až do 50 let.

2 0
možnosti

Veřejně neznámý historický pohled.

Původní nositelé myšlenky socialismu a komunismu byli Židé, rovněž potvrzuje ve svém diskuzním příspěvku diskutující Kavka.

Zajímavé - karma pro autora

1 3
možnosti
Foto

Přiznám se, že mne svým příspěvkem Martin Kavka překvapil.

Ale v tomto se s ním dá rozhodně souhlasit.

1 1
možnosti
Foto

J55i75ř60í 75K93i12n22d80l

19. 10. 2016 13:06

Po říjnové revoluci v Rusku bolševici zrušili židovské organizace, byl jim vydán zákaz vydávat časopisy knihy. Ze sféry obchodu byli Židé přemísťování

do změdělství a průmyslu. Židy deportovali do oblasti Barnavi, což je

Birobidžan, kam bylo deportováno 160 000 Židů.Dále bolševici ruší židovské školy,

a vědecké ústavy a zavírájí synagogy. Kultura v hebrejštině byla zakázaná.

Rušíse židovské školy a vědecké ústavy V Jidiši je možné psát jenom oslavné

ódy na Stalina. Za druhé světové války předává Stalin války Gestapu seznamy německých komunistů a Židů.

Po válce je připraven velký monstr proces zaměřený proti židovskýcmm lékařům. Smrt Stalina je zachrání

V 50 letech je židům zakázna péct chléb maces a jsou jim zavřeny židovské hřbitovy.

Židé nesmí studovat na prestižných univerzitách.Je jich situace se mění až s nástupem Jelcina.

Pramen : FILOZOFICKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI, KATEDRA SLAVISTIKYHISTORIE ŽIDOVSKÉ KOMUNITY V RUSKU

4 0
možnosti
Foto

To je potom zajímavé, proč se sami Židé v SSSR tolik podíleli na likvidaci vlastního národa a kultury, když na VŘSR a nástupu bolševiků k moci měli rozhodující podíl.

0 3
možnosti
MK

To je blábol Petříku. Žid nepřestane být Židem, jako Čech nepřestane být Čechem i když je komouš anebo nácek.

Jinak ano, Židé byli nositeli myšlenky socialismu a komunismu a ano, za uskutečnění této ideji néváhali vraždit. Nicméně, již v roce 1938 dochází k obratu a komunistický režim dokončuje likvidaci občanů židovské národnosti. Likvidaci, která nastala po nástupu Stalina k moci. Vyvrcholením bylo spojení s nacistickým Německem, kdy po obsazení západní části Polska Německem utíkali Židé do východní části Polska obsazené sovětským Ruskem, odkud byli navracení zpět do Německa, předávaní na demarkační linii NKVD gestapu a SS jednotkám, případně odvlečeni do komunistických koncentráků na Sibiři. Po roce 1945 se situace trochu zlepšila a uvolnění nastalo se vznikem Izraele, kdy si komouši mysleli, že se Izrael začlení mezi socialistické země. Když se tak nestalo, tak nastalo nové pronásledování Židů, jak v SSSR, tak Polsku a Maďarsku. NDR bylo výjimkou, vzhledem k nedávným historickým skutečnostem. Jinak pronásledování Židů vyvrcholilo v Československu v procesu se Slánským. Ne, že by mi bylo Slánského a spol. líto, ale hlavním důvodem jejich odsouzení a zavraždění bylo to, že byli Židé

8 1
možnosti
Foto

Na Vaše připomínky jsou odpovědi jednak v mém článku a jednak pod příspěvkem pana Koláře.

A vysvětlete mi, proč Stalin nezlikvidoval Kaganoviče či Litvinova, když byl dle Vás Stalin antisemita.

0 1
možnosti
Foto

V každém případě to byli zloději a vrazi. A takové vy hájíte a obdivujete :-\

4 1
možnosti
Foto

Můžete citovat, kde prohlašuji, že hájím zloděje a vrahy?

0 2
možnosti
RK

R64a55d83e22k 15K83a26r54a62s

19. 10. 2016 12:46

Samozřejmě máte úplnou pravdu, ale o některých věcech se prostě dnes nesmí mluvit. Stejně jako dnes nefunguje skutečná demokracie ani svoboda, tak ani ta oficiální historie není skutečnou historií.

0 0
možnosti
RH

Právě Stalinův anitsemitismus veškeré židovské spolustraníky zlikvidoval.

9 0
možnosti
Foto

Je vidět, že jste můj článek nečetl.

Např. Kaganovič patřil mezi 5 nejbližších Stalinových spolupracovníků po celou dobu jeho vlády.

0 2
možnosti
OK

Vytvořil jste neuvěřitelný paskvil.

Za prvé vůbec nerozlišujete mezi Židem a židem. Ten první pojem znamená národnostní původ, ten druhý náboženskou příslušnost.

Za druhé přinášíte totální historický zmatek. Je pravdou, že v počátcích mezi bolševiky bylo mnoho Židů. To se však v SSSR a později i jinde začalo měnit. Je známo, že Stalin poté, co se zbavil Trockého, najel na antisemitskou vlnu a dnes již víme, že paralelně s Hitlerem Židy ve velkém likvidoval (z historických prací mohu doporučit Krvavé země historika Timothy Snydera). Později i vazalové SSSR na tuto vlnu najeli, proto také byl za vnitřního nepřítele strany označen Žid Rudolf Slánský a proto také se za socialismu takřka neučilo o holokaustu a likvidačních táborech pro Židy, ale prostě jen o koncentrácích.

8 0
možnosti
Foto

Pane Koláři,

přečtěte si znovu můj článek, protože právě o tomto v něm píši, jelikož jsem očekával námitky kolem Židů s velkým písmenem a židů s malým písmenem. Proto u všech uvádím židovský původ, to znamená, že všichni jmenovaní byli Židy. Zda dále vyznávali i svoji víru, či konvertovali jinam, to už neřeším, protože toto asi bylo značně individuální.

A doporučuji si přečíst můj článek důkladně, protože po boku Stalina byli politikové židovského původu až do jeho smrti. O Kaganovičovi se psalo, že dokonce patřil k nejmocnější trojce (Stalin, Berija, Kaganovič).Takže jako antisemita Stalin neobstojí, protože ten likvidoval svoje nepřátele bez ohledu na původ.

0 2
možnosti
OF

A kde je můj krajan Felix Děržinskij ? ;-D

0 0
možnosti
Foto

To přece nebyl žid, to byl jakýsi zchudlý polský šlechtic.

1 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik