Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J27a42k86u78b 45R31o85t58h

26. 10. 2016 16:59

Zase jsem se ušpinil četbou vašeho mastného, žluklého textu. Fujtajksl. ;-€

10 0
možnosti
PT

P21e88t21r 10T28o52m91e26k

26. 10. 2016 16:55

Uvědomujete si, že jestliže neustále dokola mluvíte o tom jak pan Herman podlézá sudetským Němcům může kdokoliv nazvat vás dolejzačem za našimi ruskými okupanty ? Fakt vám to není blbý ?

12 0
možnosti
Foto

Dejte sem jediný odkaz, kde něco takového dělám.

V opačném případě lžete.

0 2
možnosti
Foto

O32t39t77o 70Č13e60r89n93ý

26. 10. 2016 16:52

Kolektivní vina není právní nástroj. Pokud mluvíte o téměř 100% podpoře Henleinovi, tak ta nebyl z počátku zdaleka tak silná, ale hospodářská krize vyhnala spoustu Němců přes hranice za lepším a Henleinovi úderníci to začali podmiňovat členstvím. Za podpis hrozili i likvidací. Tady selhalo právo, tady selhal stát. Podpory státu šly především českým přistěhovalcům přesto, že mnohé z těchto krajů se významně podílely na hospodářství ČSR. Po rozložení RU, zavedení cel atd., mnohé z těchto krajů byly bez odbytu výrobků, které tehdy šly volně do celé monarchie. Byla tam mnohem větší bída než v Čechách.

Pokud chcete uplatňovat kolektivní vinu, to byste musel odsoudit i českou společnost, která jako jeden muž, alespoň se to tak jevilo, podporovala komunisty, a to i v dobách, kdy se političtí odpůrci likvidovali jako na běžícím pásu. A vědělo se o tom.

Ve starém tisku, třeba z roku 1933 si přečtete zcela otevřeně, jak se zacházelo se Židy a politickými odpůrci v Německu, ale žádným vládám na západ od nás to jaksi nevadilo, aby nepodporovaly další výboje toho šílence. Ne, že nikdo nevěděl.

Ani nikdo nemluvil o čl. 86 Vers. smlouvy o možné úpravě hranic v případě národnostních menšin, kde rozhodnutí náleželo tzv. hlavním mocnostem. Ty si svoje hranice s Německem zajistily, ale východní byly jen předmětem jakési arbitráže. Neházejme vinu na všechny kolem, svojí máme také.

Po válce se všichni, kdo se aktivně účastnili rozbití republiky měli soudit a trestat, a nevybíjet si zlost za vlastní selhání na ženách starcích a dětech. Válečné ztráty sudetských Němců se odhadují na 130000 lidí, takže si to "užili" za to připojení.

V každém případě ty kecy Hermana nejsou v pořádku, dělá to dojem, že je to oficiální politika vlády. A na to je on malý pán.

4 3
možnosti
SS

Dnes plne souhlasim.

0 0
možnosti
ZK

Herman v sobě jako potomek holocaustem postižených Židů dokázal najít dost síly mluvit z odsunutými německými krajany. Češi, kterým se nic moc nedělo, se dusí nenávistí dál.

18 1
možnosti
Foto

Myslím, že jeho úmysly nejsou ušlechtilé, ale hmotné - viz církevní restituce.

0 4
možnosti
MK

A je chucpe Petříku, když se komunisté jako ty ohání panem Bradym, který před vámi utekl do Rakouska ;-O;-O

16 0
možnosti
PT

P75e88t69r 50T61o82m32e93k

26. 10. 2016 16:56

To si komunisti nikdy nepřipustí.

6 0
možnosti

Tak to se nebude líbit

novodobým historikům, politikům i politologům. Vzal jste to pěkně nahrubo Česky od podlahy i s tím, co se dneska neříká, nebo překrucuje.

Karma!R^

1 11
možnosti
MK

Anebo co se říká a nepřekrucuje, což vám komunistům nejde pod nos. :-)

9 0
možnosti
MB

M17i45l77a58n 12B59í90l50e97k

26. 10. 2016 16:35

V onom projevu, kvůli kterému lidé neznalí historie nasazují Hermanovi psí hlavu, mj. zaznělo:

"...Židovská a romská komunita byla během vlády nacionálněsocialistického teroru téměř vyhlazena. Vztahy mezi Čechy a Němci pustošily zločiny nacionálních socialistů, které se děly ve jménu německého národa vůči národu českému...

Osobně je to pro mě příležitost zvláště cenná. Pocházím totiž z rodiny, kterou drsně zasáhly ony neblahé události XX. století. Řada mých příbuzných nepřežila tzv. konečné řešení židovské otázky a na ty, kteří válku zázrakem přežili, tvrdě dopadla nová, tentokráte rudá totalita.

Na základě mých osobních zkušeností a zkušeností z vlastní rodiny jsem zakusil, že prostě nelze redukovat člověka na jeho politickou, etnickou nebo náboženskou příslušnost. Nejsou přece žádní „die Tschechen“ nebo „die Deutschen“. Jsou jen konkrétní lidé s osobní zodpovědností za svůj život a za své činy, z nichž se budou zodpovídat."

Pan Brady opravdu nemá proč svému synovci nadávat;-)

15 0
možnosti
MK

Na areonetu si to nemyslí, takže je ;-O

To je jako nosit Petříka do Kremlu

9 0
možnosti
MK

Máme tam vše. Sudetské Němce, katolíky, restituce.

Petříku, nebudu znovu a znovu dokola opakovat co a jak bylo před rokem 1938, nicméně, že ti nevadí, že Putina oslavují na východě Ukrajiny a ty tomu tleskáš, stejně jako tleskáš tomu, že se východní Ukrajina chce odtrhnout...podobnost se Sudety čistě náhodná, že?

Nicméně, na tragédii pana Bradyho se skutečně sudetští Němci nepodíleli. Je to stejný nesmysl říci, že se na komunistickém puči v roce 1948 podíleli Češi a Slováci. Pravda je však taková, že fyzická likvidace Židů byla v nacistickém Německu tabu. Naopak Němci věřili, na základě propagačních filmů, že se vysídleným Židům daří velice dobře. Největší zrůdnost nacistů a komunistů nespočívala v tom, že likvidovali svoje oponenty a rasové, či třídní nepřátelé, ale v tom, že přesvědčili obyvatelstvo, že vše se děje v jeho prospěch a aby se na nic neptalo a kdo se ptal skončil v koncentračním táboře. V případě nacistického Německa se jednalo o Osvětim, Dachau, Ravensbruck apod. V případě komunistického Československa o Jáchymov.

Takže Západ dotlačil sovětské Rusko k dohodě s nacisty? Ale nepovídej? Tak proč od roku 1933, tedy nástupu Hitlera k moci, to bylo ruští komunisté, kteří pomohli vyzbrojení Wehrmachtu? Proč pomáhali ve vývoji a zkouškách německých letadel, tanků a poskytovali nacistickému Německu svoje polygony za Uralem? Proč existovala spolupráce mezi gestapem a ruskou NKVD před rokem 1938? Proč, když nacisté a komunisté obsadili Polsko, Rusové vydávali uprchlé Židy jednotkám SS, případně proč je likvidovali ve svých koncentrácích na Sibiři? A nejednalo se jen o Židy, ale také německé komunisty, kteří utekli do SSSR před Hitlerem. Pokud je rovnou Rusové nezlikvidovali, jako Poláky v Katyni.

13 0
možnosti
LJ

Není to pro něho moc otázek? ;-D

6 0
možnosti
FV

To je zajímavá úvaha, Jaromíre. A věděl jste, že jezuita Pierre Teilhard de Chardin se podílel na objevu člověka čínského neboli sinantropa?

3 0
možnosti
PP

Když ti to někde soudruzi ty slátaniny napíšou, dostaneš to ještě v azbuce nebo je to přímo takhle?

13 0
možnosti
FV

Ono to tak vypadá, ale jak Jaromíra znám, tak si to píše sám. O to je to horší. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik