Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

No ono to neni tak komicke pani Jandova. Ve vyskumu Collegium Carolinum v Mnichove se falsuji nase dejiny.

0 1
možnosti
LJ

V roce 2002 byl Zeman hostem pořadu ČRo1 - Radiožurnál. V pořadu O kom se mluví jasně prohlásil, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé.

"Tak já si myslím, že to byly dekrety, které odrážely ducha té doby a jsou to podobné dokumenty, jako byly přijaty v řadě dalších evropských zemích po pádu nacismu. A my nemůžeme dnešním prismatem hodnotit ducha té doby. To je v podstatě totéž, jako kdybyste mustroval situaci, která se u nás odehrávala po třicetileté válce, nebo jako kdybyste se vyjadřoval k popravě českých pánů na Staroměstském náměstí dnešním prismatem. Každý dokument, a Benešovy dekrety jsou takovým dokumentem, musíte posuzovat v daném historickém kontextu. Já jsem byl první politik, který jasně řekl, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé a byl jsem za to mnohokrát kritizován, a přesto jsem měl odvahu to říci prostě proto, protože si myslím, že je to pravda. Benešovy dekrety v té době byly odpovědí na plánovanou genocidu českého národa a není pravda, že zakládaly odsun a není pravda, že zakládaly mýtus kolektivní viny," pronesl doslova Zeman na ČRo1 podle přepisu rozhovoru na webu milos.chytrak.cz.

Zdroj: http://domaci.eurozpravy.cz/politika/63724-zeman-v-roce-2002-benesovy-dekrety-jsou-vyhasle/

4 0
možnosti
MB

M86i28l53a54n 34B23í34l39e75k

26. 10. 2016 16:46

A v roce 1990 Zeman prohlásil, že poválečný transfer německého obyvatelstva probíhal "přesně v duchu stalinských migračních přesunů"...

2 0
možnosti
MK

Ostře protestuji proti tvrzení, že západ dotlačil Stalina k napadení Polska a Finska a k anexi Litvy, Lotyšska, Estonska a Besarábie. Považuji toto tvrzení za nehoráznou lež.

Pravda je taková, že Hitler a Stalin byli gangsteři, kteří se nakonec o kořist servali sami mezi sebou.

18 0
možnosti
Foto

Doporučuji přečíst soudobé deníky, například Deníky Táborského.

0 0
možnosti
Foto

No vy jste komik, teď už jen chybí, aby z toho pan Hermánek obvinil Václava Havla a pan Nožička Karla Schwarzenberga ;-D

19 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik