Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P38e50t63r 10T26o76m14e94k

23. 1. 2017 18:10

Už zase nemluvíte pravdu. Jako obvykle. Chtěl jsem to vyjádřit jedním slovem ale to by zdejší útlocitní cenzoři nespolkli. Konkrétně se vyjádřím jenom k Srbsku. Díky NATO dam zemřelo méně lidí, než kdyby nezasáhlo. To vás ale zjevně nevzrušuje. Milovníku kalašnikovů.

3 1
možnosti
Foto

A jak to, pane Tomku víte?

Ale hlavní škoda by byla jiné že? Neexistence základny a Madla by neměly business.

1 0
možnosti
MK

Na co tolik složitých řečí? Stačilo napsat stručně a jasně "Miluji Putina" !

9 3
možnosti
Foto

Já zase miluji, když někdo odmítá respektovat fakt, že existuje dosud platná Dohoda čtyř států o obecné bezpečnosti.

0 3
možnosti
Foto

"To možná víte, že na iDnesu je zakázáno citovat jakýkoliv jiný zdroj, než mainstreamový? "

Můžete to nějak doložit, nebo se mám domnívat, že jste obyčejný lhář???

10 0
možnosti
Foto

Ano, mohu to doložit svojí korespondencí s adminy, když mi smazali příspěvky a napadli moje blogy, kde jsem citoval jiné zdroje, než mainstreamové.

0 5
možnosti
ZH

Rv Kolik Vám za tohle platěj člověče?

10 1
možnosti

Co se týče radaru,

řekl to všem natvrdlým ministr zahraničí Zaorálek zcela jasně, že nejsme hloupí, aby jsme stavěli radar v Brdech, protože by byl okamžitě zaměřen ruským jaderným raketovým systémem a jeho zásah by odepsal zároveň celou Prahu.

Válku na Ukrajině začal Porošenko, který poslal vojsko na východ Ukrajiny, aby potlačilo odpor převážně rusky mluvících Ukrajinců s tím, že to za týden vyřídí. Moc se mu to nepovedlo, ani dodnes.

Pokud dáte někomu dar a on se otočí proti vám, tak ten dar budete chtít vrátit a to je přesně příběh Krymu. Jelcin dal, Putin vzal. Ale ono by se mu to nepovedlo, pokud by ho převážně rusky mluvící občané Krymu nepodpořili.

5 8
možnosti

Pane Čumpelíku, pokud se přidáme na stranu ruských agresorů, tak zřejmě Prahu srovná se zemí americký útok, pokud by došlo k válce. Ostatně, Rusové nám do Brdů dali jaderné zbraně a ani se nás nezeptali, zda s tím souhlasíme. Američané k nám jenom chtěli umístit radar, ale nejdřív se nás zeptali na názor. Vidíte ten rozdíl?

10 2
možnosti
MK

Nebudu to číst celé, nemá to smysl. Jen malá poznámka. Odpůrci radaru byli napojena na ruskou ambasádu a ani se tím netajili. Ona také stačilo vidět co to bylo za lidi a z jakých politických skupin.

Víš Petříku, těm lidem , kteří protestovali ani tak nešlo o radar. Zvláště v situaci, kdy se vědělo, že Rusové by měli možnost inspekcí a kontrol na radarové základně. V principu jím šlo o to, vyvolat protiamerické nálady, protože v roce 1989 se jim zbořil svět.

Typ radaru který zde měl být umístěn měl obě funkce, jak aktivní, navádění raket na cíl, v tomto případě na blížící se raketové nebezpečí, tak pasivní a to monitorování nepřátelských raket. Rusové mají na hranicích EU rakety, které zasáhnou cíl kdekoliv v Evropě za pár minut, takže tento radar by nemohl nikdy působit proti ruským raketám. Ale mohl působit proti raketám například z Iránu, které by mohly být likvidovány raketami z Polska anebo Itálie. To jsou prostě fyzikální možnosti, neb jen příprava antiraket trvá několik minut a zaměření cíle a trajektorie také několik minut. Rusové to věděli. Pro ně nebyl radar vojenský, ale politický problém. Stejně jako pro ty, co protestovali.

8 0
možnosti
Foto

Tehdy žádné rakety na hranicích EU Rusové neměli. Správně, pokud by byl radar zde umístěn, šlo by o politický problém s porušením existující Dohody čtyř států o obecné bezpečnosti.

0 2
možnosti

Jestli jste Petříku opravdu nikdy nebyl v KSČ, jak neustále tvrdíte, ukazuje to jen na neskutečnou bolševickou neschopnost a šlendrián....takový kádr si nechali trestuhodně proklouznout mezi prsty:-)

9 2
možnosti
Foto

Pokud byste byl opravdu objektivní, tak byste sám musel uznat, že netolerantní bolševické myšlení zde předvádíte Vy a řada Vašich příznivců.

3 6
možnosti
VK

Otázka k autorovi: níže píšete, že občané mají shodný názor s vámi a soudíte podle diskuse na novinkách a zde. Co tedy říkáte zdejší diskusi a co říkáte na to, že jste mistr světa ve sbírání minusů? Poloveřejně si za vás stoupne jenom ultra komunista a kremlin Standa Novák a Rejzir.

7 1
možnosti

Jinak, své námitky vůči vašemu názoru jsem shrnul níže. Ještě bych rád zdůraznil roli Ruska v našich dějinách. Podle dostupné informací totiž Rusko nikdy nebylo naším přítelem, a podle toho je k němu třeba z naší strany přistupovat - s velkou obezřetností. Rád svůj názor vysvětlím:

1) V 19. století, v době sílícího nacionalismu, který byl inspirován německými romantiky, také mnohé další národy hledaly svou podstatu v půdě, dávné tradici, apod. Část českých obrozenců uvěřila v naše slovanské kořeny, které v té době představoval pouze jazyk a vlastně už vůbec nic jiného. Podobné názory sdíleli i jiné slovanské národy, které se vymezovaly tu vůči Maďarům (Slováci, Chorvati, aj.), tu vůči Němcům (Slovinci, Češi, apod.), tu vůči Turkům (Srbové, Bulhaři, Makedonci). Rusové v tom vycítili příležitost k rozšíření říše a definovali si panslavismus jako nástroj k rozšíření impéria. Nikdy se slovanskými národy nesmýšleli poctivě, vždy jim šlo o to, začlenit je pod carskou vládu. To dobře pochopili Poláci, kteří již pod carskou vládou byli. U nás potom alternativu (partnerství slovanských národů v rámci Rakouské říše) definovali Havliček či Palacký, protože si byli dobře vědomi, že orientovat se na Rusko by znamenalo, že vymění jedno poddanství za jiné.

2) Na počátku 2. světové válkdy byli Rusové a Němci spojenci. Stalin uznal vznik Protektorátu Čechy a Morava a na oplátku si mohl dobýt východ Polska, Pobaltí či Finsko. Do války se Rusové pustili s Hitlerem až poté, co je sám napadl.

3) Po tzv. "osvobození" ruská NKVD odvlekla spoustu československých občanů na Sibiř, a ti už se nikdy nevrátili. Takto se osvoboditel nechová.

4) V roce 1948 se u nás Rusové podíleli na puči, který z nás učinil ruské závislé území. Ani tak se osvoboditel nechová.

5) V roce 1968 se naše země pokusila zbavit se ruské nadvlády. Byli jsme okupováni vojsky Ruska a jeho vazalů. To byl jednoznačně nepřátelský akt.

6) Dnes Rusko veškeré nepřátelství vůči našemu národu vydává za boj proti fašismu.

7 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik