Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

R^;-), díky za blog.

5 15
možnosti
JZ

Profesor Drahoš na rozdíl od Miloše Zemana nebyl v KSČ. Komunisté pouštěli na Západ také ty, kteří jako profesor Drahoš něco uměli a vynikali ve svém oboru, vědce, umělce, sportovce atd. Takže to je stejné jako ptát se, jestli byl hokejový brankař Jiří Holeček komunistickým prominentem?;-D

22 1
možnosti
Foto

Sportovci či umělci byli výjimkou.

Ale běžní pracující a to i ve vědeckých oborech to měli těžké a pokud chtěli na západ, tak museli být zadobře s komunisty.

4 11
možnosti
Foto

I když StB (Státní Bezpečnost) asi oficiálně neexistovala, je tento zkrácený název zavedený a lepší než psát "Xtá Správa Hlavního velitelství SNB" nebo tak nějak podobně.

A co se týče těch nejvyšších nebo kandidátů na tuto nejvyšší funkci, si já myslím, že na pohovoru, po kterém byl občan zanesen do seznamů StB jako KTS (kandidát tajné spolupráce) vyslovil tento občan se spoluprací souhlas.

A to, proč o něm nejsou již žádné další záznamy, může mít nejméně dvě příčiny:

A. Nějakým způsobem se neosvědčil, něco vyžvanil a podobně a tak v jeho vytěžování nebylo pokračováno.

B. Nebo se stal tak důležitým, že jeho svazek byl "zmizen".

Je mi 69 let, mám už něco za sebou a toto si prostě myslím. Má li někdo lepší vysvětlení, tak ať to prostě napíše.

2 12
možnosti
VV

Existovala:

Státní bezpečnost (zkratka StB, hovorově estébáci, slovensky Štátna bezpečnosť, ŠtB) byla československá politická policie, která byla ihned od svého vzniku v roce 1945 pod kontrolou KSČ, a sloužila k ovládnutí mocenských pozic a likvidaci protivníků komunistického režimu. Vznikla 30. června 1945 jako jedna z neuniformovaných složek Sboru národní bezpečnosti. Po roce 1948 byla jedním z hlavních nástrojů komunistického teroru. Zanikla rozkazem ministra vnitra

7 0
možnosti
Foto

Smazal jsem pana Kopřivu pro urážlivý a lživý příspěvek.

1 4
možnosti
Foto

Správně, ale je to dvousečné. Někdy hrozí, že diskuze pak vypadá jako bitevní pole.

2 2
možnosti
MJ

Vaše spekulace o tom jestli byli panové Horáček a Drahoš komunistickými prominenty je pouze o tom , že chcete soustavně nasírat slušné lidi, kteří se účastní diskuze na tomto blogu, jediný prokazatelný kandidát, který je přímo spojen ze zločinou komunistickou stranou je Zeman.

22 2
možnosti
Foto

Myslím si, že se mýlíte.

Důkazů jsem snad přinesl dost.

3 11
možnosti
VK

Dal jsem první odstavec. V zájmu zachování duševního zdraví jsem toho zanechal. Hnojomet.:-P

17 2
možnosti
Foto

Pokud se Vám cokoliv v mém článku nezdá, můžete to argumentačně vyvrátit.

1 3
možnosti
Foto

Pane Petříku, vy tvrdíte (jestli to je pravda je jiná otázka) že jste před rokem 1989 nikdy na západě nebyl. No jestli to pravda je, tak bych rád podotkl, že přímý zákaz měli jen nomenklaturní kádry ozbrojených složek, nebo lidé režimu nepohodlní. K té druhé skupině jste určitě nepatřil, takže....

A přesně v duchu svého blogu v něm kydáte hnůj na druhé, zatímco taktně zamlčujete členství v KSČ současného prezidenta.

18 2
možnosti
Foto

Mohu Vás ujistit, že jsem nebyl příslušníkem žádných ozbrojených složek.

Vystudoval jsem strojírenství a celou dobu až do r. 1989 jsem pracoval jako konstruktér.

Já si jen nepamatuji ze svého okolí, že by dostal normální cestou devizový příslib člověk mladší 30 let. Pokud tedy nebyl prominentem.

4 8
možnosti
Foto

Tohle se komentovat nedá, odcházím zvracet.

16 3
možnosti
Foto

Ono, pravdu je někdy těžké unést.

3 7
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik