Diskuse

Programový ředitel knihovny Václava Havla: „Zeman je pro nás ohromné ponížení“

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ač jsem se snažil sebevíc, v textu této básně jsem umění nenalezl. Jablko se zřejmě hodně daleko odkutálelo od stromu. Zřejmě je tato nadčasová báseň určena pouze pro vnímavější elitu Pražské kavárny.

Ukázka z textu básně Halucinace:

Jáchym Topol: halucinace

jel jsem autobusem seshora z Košíř bylo vedro mezi sklama jako v peci vzduch se lesknul

všichni vypadali nevyspalí a utahaní hodil jsem se tam díval jsem se okolo sebe vztekle a s nechutí jako kdokoli s jehož pohledem jsem se střetnul po celou dobu nikdo nepromluvil ani slovo jsem v pekle napadlo mě ano tohle je peklo vedro mi rvalo hlavu každou stanici

jsem chtěl vystoupit už tam nebylo k hnutí musím něco udělat teď někoho chytnu měl jsem chuť někoho zabít nebo zabít...

Celý text je zde: http://www.revolverrevue.cz/files/imce/antologie_ukazka.pdf

0 3
možnosti
Foto

nejenom politolog, právní expert, teď už i erudovaný literární kritik;-D

8 0
možnosti

Kvalitní hodnocení situace.

Karma!

0 9
možnosti
PU

P21e56t83r 32U20h51e64r

24. 6. 2017 11:18

Takže tobě, petříku, přijdou poslední Zemanovy výroky v pořádku? Premiéra označil veřejně za svini, Trumpovou by hnal holí za to, že se vzdala funkce amerického velvyslance, přičemž všichni víme, že amerického velvyslance určuje a jmenuje americký prezident. Opravdu ti tohle připadá v pohodě?

6 0
možnosti
Foto

Petřík se za své lži a nactiutrhání neomlouvá, není schopen uznat byť jen omyl. Dokonale vyhovuje diagnóze politika podle MUDr. Hnízdila: PSYCHOPAT.

5 0
možnosti
PT

P83e18t38r 37T93o54m32e93k

23. 6. 2017 23:42

Petříku vy jste neuvěřitelně odporný člověk. O Jáchymu Topolovi víte ..... a nesaháte mu ani po paty. Z takových jako jste vy je mi zle. Divím se adminům, že vám ten blog plný plivanců a lží nevymažou. a pevně věřím, že vymažou mě, protože jsem o vás napsal pravdu.

8 2
možnosti
Foto

Prokažte mi v mém blogu nějakou lež.

1 7
možnosti
Foto

Ste se do toho, Jaromíre, ale opřel. Karma.

Uvidíme, co je v té "stovkové" diskuzi.

2 4
možnosti
Foto

Díky. ale podívejte se do diskuse na jeden z nevěrohodných webů, který též přebírá některé Vaše blogy.

0 4
možnosti
Foto

Tak, článek už převzal jeden "nevěrohodný web" a diskuse pod článkem stojí za to. Napsal tam člověk, který zná Jáchyma Topola.

0 5
možnosti
Foto

Četl jste něco od JT, nebo vám stačí plivance na jeho osobu?

8 0
možnosti
MB

Byla chyba, že se zboural Stalinův pomník. Stačilo upravit knír, dát do ruky lahvinku, aby se to nepletlo, a pražská kavárna v čele s Topolem by měla další symbol, kam by se mohla chodit klanět svému idolu.

2 4
možnosti
Foto

Dneska se MŮŽETE klanět komu chcete(*). Žijme dosud v natolik svobodném světě, že se můžete klanět komu chcete a NEMUSÍTE se klanět tomu, koho nemáte rád.

Havla jsem měl rád od chvíle, kdy jsem na střední škole četl jeho hry. Nikdy jsem se mu neklaněl. Měl své chyby, ostatně jako každý z nás. Mám rád jeho dílo a s vděčností vzpomínám na (nejen jeho) disidentství, které sice komunisty v naší zemi neodstavilo (na to byli všichni dohromady malé páky), ale byli nám povzbuzením v naší „lásce“ k CCCP a KSČ. A i když byli mezi chartisty namnoze odstavení komunisti, jsem za Chartu rád – ani nám nedovolili číst výzvu ve smyslu „k něčemu jste se zavázali a nedodržujete to?“ – to byla fakt těžká vlastizrada...

Pokud jde o naše „poplyšákové“ prezidenty, Havel byl osobnost, docela slušný člověk a díky němu nás znali za hranicemi.

Klaus a Zeman? Nikdy jsem neměl (na rozdíl od Havla) rád ani jednoho; když byl Klaus zvolen poprvé, neměl jsem z toho radost, ale říkal jsem si „aspoň že to nebyl Zeman“; inu dočkali jsme se i jeho. MUDr. Hnízdil mluví o psychopatech v politice – urážet, lhát, nikdy nemít potřebu se omluvit, neznat stud... Zeman této diagnóze „vyhovuje“ až abnormálně.

Všichni tři jsou „velcí muži minulosti“ – přes veškeré výhrady vůči nim. Jenže – Havel umřel, Klaus se moc neprojevuje a stále více stárnoucí Zeman nám všem dělá čím dál větší ostudu. Nevím, koho budu volit v příštím prezidentském klání, ale abych volil Zemana? To by proti němu musela nastoupit taková kreatura, jaká se vymyká mým představám.

----------

*) s jistou výhradou – je-li to Stalin nebo Guevara, nikdo vás nezavře, ale nedávejte si na triko Hitlera; to by vás asi zavřeli.

6 2
možnosti
MB

Nejste Vy nahodou byvaly lampasak?

6 0
možnosti
Foto

Morální právo regulovat věci a pořádek ve světě Spojenými státy s pozice silnějšího zmizelo s neplatností doktríny "zdržování komunismu" pádem železné opony. Od té doby je to jen vnucování vlastních představ o chodu světa. Politické dění má vždy efekt opožděnosti. Ovoce, mnohdy trpké, a sklízí se až po dlouhém čase, kdy se většinou nic, kromě verbálního odporu, nedá moc dělat. Mnozí si vypreparovali Havla do jakési nadpozemské modly, která tady vše zařídila a mocní se z ní mohl podělat. Houby, mocní nemysleli na Havla, ale na to, jak prosadit svojí politiku a Havla před sebou strkali, oblepili řády, doktoráty, prostě život svatých hadr. Čekám, kdy ho navrhnou na svatořečení, o čemž se levicově liberální média málem postaraly. Nakonec svojí bustu v "síni slávy" nesmrtelných jediné správné demokracie už má. Ale on byl jen bohém, kterému se třeba nechtělo hnít v kriminále, takže i nějaká ta osobní úlitba režimu i proběhla, který zdaleka nechtěl dělat převrat, někoho zachraňovat, ale kterému sláva dělala abnormálně dobře, který pil, kouřil a s nějakou etikou ve vztahových problémech si nedělal hlavu. Ideální osoba ke zmanipulování. To ovoce jeho "panování" již dozrálo, v poslední době už jen hnije.

Zeman je stejný mimoň v poměru k většinové společnosti, sebestředný, malicherný, přesvědčený o své výjimečností, s nádechem normalizačního intelektuála, s podobnou zálibou nechat si podkuřovat, se světskými neřestmi, ale on to nezastírá, on si je i toho vědom a dokáže dost otevřeně setřít každého, kdo si na něj tu pusu otevře. On nezastírá, dokáže věci nazývat svými jmény, i změnit názor a říci to otevřeně. Většina médií, který utváří názor většinové společnosti, jen to všechno ještě přitvrzují v domnění, že většinu lidí odradí.

Může se mu hodně věcí vyčíst, mnohé se nemusí hodně líbit, ale v dnešní době, kdy jsme v chomoutu silnějších, je to více než třeba. Nemusíme ho mít rádi, ale můžeme ho akceptovat. Udržuje vzdor na nejvyšší úrovni. Je slyšet.

7 4
možnosti
Foto

Díky za Váš příspěvek.

Souhlasím i s Vaším hodnocením Miloše Zemana. Mně osobně v jeho okolí nejvíce vadí Mynář, ale možná jsou tam i horší. Na druhé straně si myslím, že u nás není politik, který hájí zájmy našeho státu více než Zeman.

5 5
možnosti
VJ

R^!Bravo, pane Petříku!

6 3
možnosti