Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není mi moc jasný proč (a za co) by se pan Brady měl kát (předposlední odstavec) :-/

6 0
možnosti
Foto

Ale vždyť se kál. Ex post prohlásil, že by nevzal od Zemana krajíc chleba. Že už ten metál od něj nechce.

2 1
možnosti
MK

M28i87l92a74n 80K72e35s46l

9. 9. 2017 18:08

Někdy může i zatracovaný člověk udělat správnou věc.Mistr Karel Gott dostal titul národního umělce z rukou generálního tajemníka komunistické strany Československa a prezidenta republiky Gustava Husáka.Našli se prndalové,kteří nabádali mistra k vrácení jmenování v době,kdy ještě režim fungoval a i po tom ,co režim padl.Pan Gott to neudělal,titulu se nezřekl.Vyčítají mu to jeho fanoušci?Nevyčítají.Ocenění si zasloužil- bylo v souladu s přáním lidí.Podobné je to i s panem Nohavicou.Lidé jej berou a myslím,že s jeho oceněním souhlasí.Navíc ještě hrozí,že Zeman bude znovu zvolen prezidentem.To by se pan Nohavice žádného ocenění ani nikdy nemusel dočkat.Dopřejme panu Nohavicovi vyznamenání a prezidentovi,že konečně něco dobrého udělal.

9 0
možnosti
ON

Chtít od aktivního přisluhovače režimu aby vrátil titul je zbytečné. Stačí se podívat s jakým úsměvem a nadšením přednáší projev na schůzi kam byly nahnáni umělci aby podepsali antichartu.

1 3
možnosti
BV

Přesné a jasně vysvětlil situaci kolem Bradyho nevyznamenání hradní protokolář Forejt ve svém prohlášení zveřejněném po slavnostním udělování stránkách hradu.

tam najdete popis standardního postupu kontaktů s navrženými, významnou roli ministra Hermana v protlačování svého příbuzného i obsah dvou telefonátů s Bradym. První byl od Forejta na základě žádosti Hermana. Druhý byl od Bradyho. V obou bylo Bradymu zdůrazněno, že je sice mezi navrženými, ale že to neznaméná že vyznamenání dostane.

Nicméně je jasné, že Brady spíše věřil informaci od Hermana, že bude vyznamenán. Je nesporný fakt, že se Herman značně angažoval, protlačil Bradyho mezi naržené parlamentem, navrhnul i ho sám a to dokonce jménem ministerstva kultury přímo prezidentovi a loboval za něj.

Stojí za to si to velmi diplomatické prohlášení přečíst, Herman tam není přímo uveden, ale i méně chápaví snad pochopí jeho roli v celé aféře

http://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prohlaseni-reditele-odboru-protokolu-kpr-12979

9 0
možnosti
AT

Už to proboha znovu nepitvejte. Forejt vysvětlil úplně všechno, kromě jedné "drobnosti" : proč volal Bradymu v den, kdy už byla údajně listina vyznamenaných uzavřena.

3 1
možnosti
Foto

Tito tzv. demokraté z pražského prostředí jsou velmi netolerantní, totalitní nátlakovou skupinou, které nemá v ČR obdoby. Zdrojem jejich síly je Česká televize, kterou platí sice všichni občané, slouží ale jen velmi úzké vrstvě pražské galerky. Doufejme, že jim inteligentní obyvatelé Česka opět zatrhnou tipec, zdá se, že potřebují další lekci !

10 6
možnosti
Foto

Nechcete být mluvčím "Pražské kavárny"? :-)Mohl byste tak být mluvčím něčeho, co de facto neexistuje, Nemusí být špatné, být mluvčím něčeho, za co se paušálně označují ti, se kterými jiní názorově nesouhlasí.

Jsou lidé, a počítám se mezi ně, kterým se nelíbilo, že člověk navržený na státní vyznamenání (a vůbec si nemyslím, že navržený být musel) byl použit pro vydírání hlavou státu. Dnes se mi nelíbí, že tatáž nemocná hlava státu hodlá zneužít geniálního písničkáře ke svým předvolebním manipulacím. Moc bych si přál, aby Nohavica našel v sobě sílu to odmítnout, přestože by si ten metál za svou tvorbu jistě zasloužil. Vyžadovat to po něm však nemůže žádný "kavárník", ani kdokoli jiný. Je to jeho volba a jeho svědomí.

9 3
možnosti
EK

Na Nohavicovi byste chtěli, aby se choval jako hrdina a kál se za své hříchy, ale kaje se za své hříchy prominentní slunečnice Šiklová, zarytá komunistka, která jen nestačila po okupaci rychle převléknout kabát? A takových je mezi kavárenskými povaleči plno.

13 0
možnosti

Jasná karmaR^

Nic není horšího než ti, kdo se považují za něco lepšího než údajní vesničtí nevzdělanci, kteří demokraticky ve volbách prosadili většinové preference. Často mi to jde proti srsti, ale rozum lidu je víc než touhy kavárny.

6 5
možnosti
OZ

"rozum lidu"? Pánbůh s náma...

7 2
možnosti
Foto

... jsou lidé, kteří by neměli mluvit o zmanipulovaném davu, vypadají pak fakt směšně - pomiňme takovou maličkost, že nikdo netvrdí, že někdo něco musí - ale jak jinak než ubohou lží, odůvodní tací jako vy, své pomatené výplody Rv;-)

16 4
možnosti
VK

Jedn z největších lhářů tady je obdivovatelem největšího lháře v politice. Jak příznačné.

14 5
možnosti
Foto

Typické reakce lidí vašeho ražení - jeden člověk něco řekne a vy to hned vydáváte za názor celé skupiny. Ono by bylo jednoduché to i obrátit, ale za to mně opravdu nestojíte.

14 2
možnosti
Foto

Tady nešlo o jednoho člověka.

V případě "strýčka" Bradyho šlo o tisíce lidí, v případě Jarka Nohavici zatím těžko říct, ale doposud jde minimálně o stovky lidí, jak to dokládají internetové diskuse na toto téma.

1 2
možnosti
JL

Doufám, že celé to čachrování s medailemi s novým prezidentem skončí.

13 1
možnosti
Foto

S kterým novým prezidentem?

Vy už víte, kdo bude novým prezidentem?

1 4
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik