Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Majetek církve ohodnotila v roce 2007 Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické, nezávislá společnost Ernst and Youny. Souhlas s navrácením majetku se vyslovila křesťanská církev, Federace židovských obcí, vláda, Svaz obcí a měst, Agrární komora. Kdyby se majetek ohodnocoval podle data, kdy se církvi vrací, byla by hodnota majetku podstatně na jiné výši.

12 1
možnosti
Foto

Za nevydaný majetek bude církvím vyplacena náhrada ve výši 59 mld. Kč. Tato částka bude splácena po dobu 30-ti let ve výši cca 2 miliardy ročně (to jsou necelé dvě tisíciny státního rozpočtu). Tato částka představuje hodnotu církevního majetku, který po provedení „církevních restitucí“ zůstane stávajícím držitelům bývalého církevního majetku. Ihned s platností zákona bylo odblokováno 44 % historického církevního majetku (v hodnotě 59 mld. Kč), s nímž zejména obce budou moct nakládat ve prospěch svých území. Těch 44 procent se církev zřekla.

13 1
možnosti
Foto

z vašeho komentáře vyplývá, že se ho zřekla za 59 miliard---nebo jste to jen nešťastně formuloval? děkuji za vysvětlení

0 0
možnosti
VR

Petříku, vaše nestydatost překonává všechny meze! Vy, jako komunista, byste měl sedět tiše v koutku, držet hubu a stydět se!

Právě vaše strana má na svědomí největší krádeže v naší zemi a toto vše je jen důsledek vaší krádeže církevních majetků!

22 3
možnosti
Foto

Pane Roudenský,

Právě Vaše nestydatost překonává všechny meze, protože o mně lžete!

Nikdy jsem nebyl komunistou, ani v KSČ, ani v KSČM

4 8
možnosti
Foto

. RvRvRvRv Na Církevní majetel byl vydán zákonem blokační paragraf, to znameno, že nikdo s ním nemohl plnohodnotně nakládat ani jej privatizovat.To dod oby než bude o majetku církví rozhodnuto. Pokud Státní lesy, těžily v lese na který byl vydán blokační pragraf dřevo a to prodávaly, tak porušovaly zákon a měly by církvi vrátit, to, co ziskaly prodejem dřeva.

21 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik