Diskuse

Chamtivost našich církví je bezmezná (žaloby o výnosy z vráceného majetku)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pokud všichni zdejší zanícení diskutéři a upřímní křesťané si dokázali svou víru uchovat i během předchozího blševického režimu tak vlastně prokázali, že k obcování s Bohem netřeba kostelů a církevních institucí-takže proč restituce?

Nemovitosti-kromě sakrálních staveb ty ať jsou přístupné všem jako kulturní dědictví- dejme samoživitelkám bezdomovcům a sirotkům, a kněží kteří se hrnou do služby církve ať místo kázání ošetřují nemocné-

proč se církev soudí s Národní galerií třeba o obrazy? K zvětšení slávy Boží anebo kvůli mamonu?:-)

4 3
možnosti
Foto

Je zajímavé, proč si tyto otázky nepoloží zdejší zanícení diskutéři a upřímní křesťané.

Každý, kdo jim tyto a podobné otázky položí, je dle pana Pechara "bolševický parazit".

Svými příspěvky tito křesťané pouze dokazují, jak výnosný je byznys s dušemi věřících.

S Vaším příspěvkem naprostý souhlasR^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji čtenářům za rozsáhlou diskusi a vysokou karmu.

Těší mne, že tolik čtenářů souhlasí s mými názory u tak závažného tématu.

Jen bych prosil moje oponenty, aby se lépe ovládali, nesnižovali se k osobnímu napadání, vyhrožování a argumentovali věcně.

2 5
možnosti
Foto

Myslím, že si jen moc fandíte. ;-D

5 1
možnosti
Foto

0becně vzato, jak to, že vyvlastnění drobní akcionáři Budwaru v r. 1945 nedostali žádnou náhradu, ale bohaté církve si přišly na majlant. Nemělo se to vzít v pořadí, v jakém k tomu došlo?

1 0
možnosti
Foto

Ptejte se státní mafie, ne nás.

0 0
možnosti
Foto

Já to tedy shrnu: Zaplať pánbůh, že to ty církve dostaly. Je to pro lid v podhradí mnohonásobně lepší, než když by to státu zůstalo .

9 0
možnosti
Foto

Takže jste rád, že prostřednictvím státu přispíváte církvím ze svého?

0 2
možnosti
Foto

po přečtení blogu i diskuze jsem došel k názoru, že autorem pouze cloumá závist, nic než závist.

9 2
možnosti
Foto

Jsem šťasten, že jsem se mohl setkat s tak dokonalým altruismem, který se stará toliko o ega ostatních blogérů.

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Kindla, který zde argumentoval brutálními verši z Koránu něco o vyjádřeních v Bibli.

Teolog Raymond Schwanger nalezl v Bibli 600 pasáží kde jsou explicitně líčeny krutosti, 1000 veršů kde Bůh sám koná kruté “tresty”, 100 pasáží kde Bůh explicitně přikazuje Izraelcům zabíjet lidi, a několik příběhů kde Bůh zabíjí iracionálně a bez jakéhokoliv zjevného důvodu. Raymond Schwanger říká, že krutost je jednoduše nejčastěji popisovaná aktivita ve Starém Zákoně. Mnohé z těchto aktivit lze s klidným svědomím označit za genocidní.

Cituji:"Numeri 15:32-36

Jednou, když byli synové Izraele na poušti, přistihli muže, jak v sobotní den sbírá dříví. ... Hospodin pak řekl Mojžíšovi: „Ten muž musí zemřít. Ať jej celá obec za táborem ukamenuje.“ Celá obec ho tedy vyvedla za tábor a kamenovali jej, až zemřel, jak Hospodin Mojžíšovi přikázal."

"Deut 2:31-37

Hospodin mi řekl: „Pohleď, už to začíná! Vydávám ti Sichona i jeho zem. Začni si ji podmaňovat a obsaď ji.“ ... Tenkrát jsme dobyli všechna jeho města. Každé z nich jsme vyhladili jako proklaté včetně mužů, žen i dětí. Nikoho jsme nenechali naživu. Z dobytých měst jsme si rozebrali dobytek a kořist. ... Hospodin, náš Bůh, nám je všechny dal."

1 0
možnosti
Foto

Bible je souhrn lidských vyprávění, která vznikla během 1 600 let. Bible je sbírka 66 knih, které vznikaly v průběhu přinejmenším patnácti století. Tyto knihy napsalo přibližně 40 různých autorů, ve třech jazycích, na třech kontinentech světa.Vypráví i příběhy z dob Sumerů. Tedy není božím přikázání jako Korán. To, co vy uvádíte je Starý zákon a tím se křesťané neřídí. Tou částí se řídí Židé a to přesně pěti knihami Mojžíše a jsou to Genesis, Exodus, Leviticus, Deuteronomium a končí Mojžíšovou smrtí kolem 1 200 let.Těchto pět knih je obsahem Tóry, či Pentateuchem. Jak se bude Tóra vykládat je obsaženo Talmudu, který obsahuje diskuze Rabínů o výkladu Tóry je známo 3500 autorů Tóry. Tóra je základem židovské víry a je pro ně směrodatná. Tóra není mrtvý dokument a stále přizpůsobuje době. Příběhy ve Starém zákonem jsou zejména podobenství. Korán je dán Arabům samotným Bohem, a proto je jeho výklad neměný. Křesťané se řídí Nový zákonem a evangeliími, která jsou evangelium Matouše, Marka, Jana, Lukáše. Takže jste opět vedle.

4 1
možnosti
Foto

Problém s církví je, že si kupovala vždy duši. Pro ní veškerá dobročinnost a veškeré ušlechtilé skutky, kterých se kdy omylem dopustila, tak představovaly cenu za tento obchod.

3 5
možnosti

J78a35r14a 20R65a50n79k

17. 9. 2017 2:21

To uz je tu po dvacateRvRv

3 0
možnosti
Foto

Váš článek je vylhaný od perexu po závě.

Už v perexu-restituce neschvalovala nevolená strana LIDEM, lae řádně zvolení poslanci-u nás není vázán mandát na politickou stranu, ale na poslance a každý hlasuje za sebe ne za svou politickou stranu (tedy i odsouzený poslanec byl pořád poslanec)

A k hlavní náplni článku-církev nežádá žádný výnos z navráceného majetku-to je bohapustá lež.Rv

Když bylo o navrácení majeku rozhodnuto tak státní lesy nesměly do vydání majetku provádět těžbu, ale pouze nutnou údržbu lesů, kterých se týkalo vydávání. Církev se domnívá, že byla provedena těžba, která po rozhodnutí o vydání byla nezákonná a žádá tedy aby ji bylo ponecháno dřevo z nelegální těžby nebo o náhradu za vzniklou škodu.

O tom kde je pravda pak rozhodne nezávislý soud tak jak je v demokracii zvvykem. Naštěstí dnes už nerozhoduje žádný stranický sekretariat jak to vyhovovalo Vám.

10 2
možnosti

Je to divne, ale souhlasim s vami.

4 0
možnosti

Ačkoliv je u nás většina ateistů, nesouhlasí s minulým vyvlastněním církevního majetku. A na Vás se, pane Petříku, sneslo v diskuzi mnoho invektiv i za uvedení názorů jiných lidí, vlastně i za provedenou dávnou sekularizaci z doby komunistů.

Někteří se zaklínají bázní Boží, ale chybí jim tolerance, rozumná smířlivost, někdy i slušnost, jakou káže i papež František. Ta snůška nenávisti mi připomněla brutální verš z Koránu : " Bijte a zabijte je všude, kde je dostihnete!", myšleno tedy bezvěrce, nemuslimy. Zaráží mě, že je skoro tak silná zloba a nenávist i mezi námi křesťany, Čechy.:-(

3 3
možnosti
Foto

Právě tato netolerance k jiným názorům, ale hlavně křesťanská nenávist a chamtivost ze mne udělala ateistu (i když v době před rokem 1989 jsem s křesťanstvím sympatizoval). Dokonce jsem v době svých sympatií s křesťanstvím v osmdesátých letech nechal pokřtít svoje děti.

A teď jsem rád, že moje děti nepokřtily moje vnuky s rozhodnutím, že to nechají na nich, až dospějí.

Ale mám obavu, že křesťané, kteří svojí víru staví pouze na lidské chamtivosti a netoleranci k ostatním, moje vnuky nezískají.

Verše, které citujete z Koránu překonává Starý zákon z Bible.

Mohu dát citace i odkazy.

4 7
možnosti