Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J53i42ř98í 75K26i76n22d68l

11. 10. 2017 15:17

Autonomní republika Krym byla je de iure i de facto pevná součást Ukrajinské republiky. Ukrajinská ústava v č.l. 92 odst. 13 a 18y jasně stanoví, že státní hranice a teritoriální struktura země mohou být určeny a ustanoveny pouze a jenom ukrajinskými zákony. Ústava neupírá lidu možnost rozhodnout o těchto záležitostech formou referenda, nicméně toto referendum musí být vyhlášeno příslušnými státními orgány, a jelikož se jedná o záležitost dotýkající se celého státu, musí mít taktéž možnost se k němu vyjádřit všechny osoby, které jsou nadány volebním právem. Referendum vyhlášené krymským parlamentem tak v otázce zákonnosti selhává v několika aspektech – nevyhlásil jej k tomu legitimní státní orgán a možnost zúčastnit se jej byla omezena striktně na obyvatele krymské oblasti. Dále došlo k porušení Vídeňské úmluvy o smluvním právu z roku 1969, Charta OSN, a to ji v druhém odstavci prvního článku. Dále bylo vyhlášeno po obsazení parlamnetu ruskými vosjky a proběhlo v režií ruské armády.

8 1
možnosti
Foto

Jedno porušení Ústavy UA v Kyjevě na Majdanu bylo následováno druhým porušením téže Ústavy na Krymu.

Nikdy není všechno dokonalé.

1 7
možnosti
Foto

Pane Petříku, v poslední době se u nás v Praze strašně rozmnožili ruští obyvatelé. Jen u nás na Jarově už obydlují celé bloky a domy v Zeleném Městě a na novém sídlišti na Vackově. Bylo by podle Vás správné a logické, kdyby tito ruští občané, kteří už se v naší čtvrti počítají na stovky, ne-li tisíce, uspořádali "referendum" a odsouhlasili, že bude Zelené město další gubernií Moskvy...?

11 1
možnosti
Foto

J32i36ř52í 76K22i63n11d56l

11. 10. 2017 15:05

Prezident Zeman na Parlamentním shromáždění Rady Evropy nemluvil o prioritách ČR, ale o zájmech Ruska. Finančně nebo jinak kompenzovat Ukrajině Krym znamená souhlasit s principem vojenské agrese, okupace a zabrání cizího území. Perfektní. Ostuda jako hrom.Tím jsou Češi v Evropě jenom banda srá.......čů, která nepatří na západ, ale na východ. Jakou musel mít Putin radost.. Je vidět, že peníze z ruského Lukoilu na Zemanovou kampaň, aby se stal prezidentem padly na úrodnou půdu

10 0
možnosti
Foto

S těmi kompnzacemi osobně nesouhlasím, protože toto je vůči ukrajinským pučistům velkorysost.

Ukrajiští pučisté si nic takového nezaslouží, ti si zaslouží zodpovídat se před soudem ze svých zločinů.

0 6
možnosti
Foto

J21i85ř55í 61K82i31n21d43l

11. 10. 2017 14:53

Pro pana Petříka platí, že vesmír a lidská hloupost je nekonečnáRvRvRv

12 1
možnosti
Foto

Já myslím že u p. Petříka to není hloupost, ale úmysl. O to je to ale horší.

7 2
možnosti
Foto

Rusové ukradli Krym. Rusové dodávají zbraně a vojáky na východní Ukrajinu. Rusové ohrožují všechny své sousedy a provokují v Pobaltí. A Putin je největším nebezpečím pro Evropu od roku 1989. A na těchto faktech nic nezmění ani tklivé blogy p. Petříka.

23 5
možnosti
Foto

Copak, že ti Rusové v Pobaltí dělají? Chtějí občanství jako každá národnostní menšina v civilizované zemi?

Při dělení Československa nikdo žádné jazykové zkoušky nechtěl a občanství se přiznávalo podle opce, podle volby. Ovšem v Pobaltí to ej jinak, tam žijí občané bez občanství.

P.S. Když jsem v roce 2005 přiletěl do Talinu, neměl jsem o tom ani páru a udivilo mě, že jak taxikář, tak naši obchodní partneři hovořili rusky. Ani nevím, kdy jsem ten místní jazyk zaslechl. Snad jen angličtinu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik