Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Domnívám se, že pozemky - role, luhy, háje - byly církvím odňaty už v masarykovské pozemkové reformě a ve druhé reformě těsně po ww2. Navíc, velká část pozemků byla církvím Josefem Druhým pouze postoupena k užívání a to jenom v případě církevních organizací, řádů a kongregací, které poskytovaly kulturní, vzdělávací, charitativní služby a zdravotní péči. "Socialismus" naplňoval původní, nedokončené státní záměry a dokončil proces znárodňování těchto nemovitostí třetí, málo významnou, reformou - velké majetky už byly odňaty dříve - viz třeba Státní lesy.

Jako vždy, úmysly a plány komunistů byly ty nejlepší, dopadlo to však jako vždycky ... nedokázali majetkově a v katastrech dořešit původní rozhodnutí Československého státu a teď mohou i za špatné počasí Otců Vlasti.

Jde o velký podvod na českém národě.

4 3
možnosti
Foto

Samozřejmě máte pravdu.

Jenže svatí si to všechno vyložili ve svůj prospěch a toto se jim prostřednictvím TOP09, ODS a Karolíny Peakce podařilo prosadit.

2 3
možnosti
MK

Vše okolo restitucí se děje jen a pouze proto, že komunisté kradli. Komunisté jsou zloději a nemají vůbec žádné morální právo do restitucí zasahovat. A pro agenty StB platí to samé.

Systémově nejsprávnější by bylo, kdyby náhradu církvím platili komunisté ze své kapsy. Nechápu proč je k nim dnešní systém tak velkorysý a už vůbec nechápu, že si ještě dovolují něco namítat.

8 1
možnosti
Foto

Pokud by měli platit církevní restituce jenom a pouze členové KSČ v r. 1948 a jejich dědicové, tak se taková paní Slánská může rozloučit s veškerým svým majetkem.

A proč jenom komunisté, vždyť s druhou pozemkovou reformou souhlasili i lidovci.

4 0
možnosti
Foto

Antisemitské? Tak to si musím přečíst.

0 0
možnosti
Foto

J42a93k60u43b 22R18o54t36h

10. 11. 2017 17:07

Proč? Vy to stejně nepochopíte. Stejně jako Petřík. I vy pak k tomu napíšete nějaký canc?;-€

3 4
možnosti
Foto

J11a55k95u79b 36R46o11t16h

10. 11. 2017 16:59

Fujtajksl. Nic víc se bez nausey nedá říct. ;-€;-O

2 1
možnosti
VE

Dnešní lidé, kteří se na krádeži nepodíleli, to budou "vracet" dnešním flanďákům, kteří majek nevlastnili natož aby se podíleli na jeho získání. Ti co se na krádeži podíleli, komunisti potrestáni nebyli a nebudou.

1 2
možnosti
Foto

Bohužel to odnesou obyčejní daňoví poplatníci, kteří se ničím neprovinili a představitelé církví, kteří se o nic nezasloužili, přijdou ke stamilionovým majetkům.

5 4
možnosti
JV

J85i27r71i 16V39r96a45b49e45c

10. 11. 2017 16:39

Komunisti a polokomunisti chtějí zase hrabat.

4 2
možnosti
Foto

A mají se od koho učit, učit a učit.

2 1
možnosti
Foto

Co už všechno není antisemitismus?

2 0
možnosti
Foto

Myslím si, že toto by měl Pavel Bělobrádek vysvětlit.

1 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik