Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyhrál ten,

který rozumí tomu, proč je na Pražském hradě a ví čí zájmy má chránit.

Starší lidi už historie poučila a proto se nedají otáčet na obrtlíku nějakou hloupou a urážlivou propagandou proti stávajícímu presidentu a vůbec žádné vzdělání v tom nehraje roli.

Karma!

7 9
možnosti
Foto

Ano, sám jsem byl překvapený, když jsem šel k volbám, jak se do schodů o hůlkách šourali stařenky a stařečkové, kterým muselo být přes 90 let, ve volební místnosti jsem musel čekat, než odvolí, protože je podpírali jejich příbuzní, když jsem vycházel z volební místnosti, tak to samé, zase jsem potkával velmi staré lidi.

A na chodbě jsem slyšel vzrušený rozhovor, kde se obávali zvolení Jiřího Drahoše jako kandidáta Němců. Tito staří lidé ještě pamatují II. světovou válku.

Já jsem Jiřího Drahoše vnímal jako zástupce Bruselu, ale spíše Washingtonu, což je ještě horší. Petr Kolář by Jiřímu Drahošovi určitě nedovolil hájit zájmy naší republiky.

7 7
možnosti
RK

R48a20d53i72m 13K80a78l37a97s

29. 1. 2018 14:30

Souhlasím s tím, že tohle ploché dělení, které je bohužel většině médií, politologů i komentátorům vlastní, nemůže přinést nic dobrého, protože nepopisuje reálný stav věcí, ale místo toho vytváří jednoduchou zkratku, která vytváří jakýsi pocit křivdy, deziluze, zatvrzení atd.

Ovšem nesouhlasím s tím, že bychom se měli těšit na SPD ve vládě. Proč? Já neříkám, že přímá demokracie je nutně špatná. Nemusí být, ale k jejímu zavádění je zapotřebí dlouhý čas. V souvislosti s referendy se vždy připomíná Švýcarsko, které slouží jako argument pro i proti. Pokud se zastavím u argumentu proti, pak říkám, že mi odpověď, že ve Švýcarsku existuje tradice referend 100 let, a proto se s ním nemůžeme měřit, neuspokojuje. I ve Švýcarsku nepochybně byli kdysi v bodě nula a tato tradice musela teprve započít.

Rychlá implementace prvků přímé demokracie by však přinesla destabilizaci celého systému. Vždyť jsme ještě nevstřebali ani přímou volbu prezidenta... Kampaň v r. 2013 byla značně vypjatá, letos byla o něco mírnější a věřím, že za pět let bude zase suverénnější a hodnotnější. A jen na této volbě je patrné, že je zapotřebí nejméně patnácti let, než se snad dočkáme jisté stability a ustálenosti přímé volby. Zatím jsme nevytvořili třeba ani takový detail, jako je stabilní formát TV duelů.

A tak když vše shrnu, Tomio Okamura mi nepřijde jako politik, který by byl trpělivý a viděl realizaci svých cílů nejdříve v horizontu třiceti až padesáti let...

Posledním bodem je NATO. Já samozřejmě také nesouhlasím s vylhanými důvody útoků na jiné země a s transportem demokracie do vzdálených regionů. Nicméně jsme ukotveni v NATO, spoléháme na něj, na vlastní bojeschopnou armádu nemáme (a stejně by nám asi ani nebyla co platná) a tak je zapotřebí rozumně akce NATO podporovat. - Protože když něco chci, musím i něco dát.

4 0
možnosti
RK

R63a43d77i85m 97K97a77l12a78s

29. 1. 2018 14:32

...komentátorů...

0 0
možnosti
MB

Není nic dehonestujícího na tom, že (Obecně řečeno) - Slabý člověk, starší člověk - hledá nějakou oporu. Onen Mesiášský moment, (lékař - kněz). . Opravdu, nic divného, pak i příklon k levici a levice k M.Zemanovi. Evidentně nastala mobilizace hlasů - těch starších. Opět zvláštnost - Asi měli jít mladí, jde o jejich budoucnost ... Já s Milošem problém nemám, nebral jsem jej vážně - nebudu jej brát vážně ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Můžete si psát jakékoliv traktáty, překrucovat a shánět falešné argumenty, ale na skutečnosti, kterou jste uvedl v titulku nic nezměníte. :-)

11 3
možnosti
Foto

Takže voliči Miloše Zemana, kterým je kolem 20 let jsou dle této Vaší logiky staří a vysokoškoláci nevzdělaní?

1 3
možnosti
NM

;-€...tak nevím kdo asi tu společnost rozděluje??!!

2 0
možnosti

Stačil jen ten pravdivý nadpisR^

7 2
možnosti
Foto

Kolik je Vám roků a jaké máte vzděláni pane Černý?

1 2
možnosti
VK

Jsem mladý a vzdělaný a pana Zemana jsem volil také, ač mi na něm spousta věcí vadí byl přijatelnější než profesor Drahoš. Letošní výběr kandidátů byl stejný jako výběr facky zleva nebo zprava.

8 1
možnosti
JB

J64a69n 60B96u55r14d76a

29. 1. 2018 14:03

Pokud automaticky předpokládáte, že člověk s nižším dosaženým vzděláním je méně hodnotný člověk, a že pokud někdo o nevzdělaném člověku řekne, že je nevzdělaný, je to urážka, je to jen a jen váš problém a je to hrubě neuctivé vůči těm, kteří to vzdělání nemají.

2 0
možnosti
OH

V něčem s Vámi souhlasím, v něčem méně. Naprosto s Vámi souhlasím s tím, že média se snaží dělat z voličů Zemana nevzdělané blbce a seniory (to je, mimochodem, také velmi urážlivé vůči seniorům), na druhé straně nevím, proč se zase Vy snažíte urážet pana Drahoše a označovat ho a'priory za něčí loutku. Myslím, že hlavní problém tohoto národa je postupná ztráta slušnosti a nenávistné postoje vůči těm, kteří s námi nesouhlasí. Tento úpadek je dobře patrný při čtení diskuzí pod nejrůznějšími články. Přál bych nám všem více nadhledu a selského rozumu.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, ale co se týká pana Drahoše, tak jsem si přečetl rozhovor s Petrem Kolářem, který byl hlavním poradcem Jiřího Drahoše a doslova jsem se zděsil, že odpovědi Petra Koláře na určitou problematiku jsou naprosto totožné s odpověďmi Jiřího Drahoše v diskusích. Petr Kolář bohužel patří k politikům, kteří prezentují ty nejhorší washingtonské jestřáby, ty, kteří jsou v pozadí vojenských napadení arabských států a vojenské války na Ukrajině.

A proč v diskusích Jiří Drahoš trvale odmítal sdělit jméno svého budoucího kancléře? Nikdo jiný než Petr Kolář jako kancléř Jiřího Drahoše logicky nevychází.

2 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik