Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Další vyfutrovaný makroodhadce majetku. Zákon má spoustu chyb, obsahuje vyložené blbosti, někdy záměr na obohacení z paragrafu vyloženě září a prostor pro korupci je obrovský. Třeba způsob prokazování minulého vlastnictví, nebo odpuštění daně při převodu na třetí osoby. Jenže to by chtělo si ho přečíst a rozebrat změní, která nejsou tak populisticky vděčná. Co bylo ukradeno, to má být vráceno a že komouši kradli ve velkém, je prostý fakt. To že komouši kradli hlava nehlava ale neznamená, že má být hlava nehlava cokoliv vráceno a pak doufat, že na konci to tak nějak plus mínus vyjde.

1 2
možnosti
AL

Skvělé téma, dobře zpracované a tomu odpovídá čtenost i karma.

Také dávám karmu a přeji pohodový den.

:-)R^

3 6
možnosti
Foto

Díky za příspěvek R^

Je zajímavé sledovat reakce potrefených "husí"

2 1
možnosti
PM

Vždycky se hrozně nasměju když se někdo pomocí uměleckého díla snaží argumentovat.

0 0
možnosti
MK

Když to nejsou Mašínové, tak je to církev. Připadně cinc o morální velikosti komunistů, pokud to není smíchané vše dohromady. Za mříže by měli by v prvé řadě jít všichni komunisté, kteří zde od roku 1946 potají a od roku 1948 bez skrupulí, kradli majetky, okrádali lidi, zavírali lidi a likvidovali lidské životy.

Předražené Petříku není nic. Jsou to peníze za nevydaný majetek, navyšované o předpokládanou inflaci.

Inflace je taková věc Petříku, kdy se peníze ročně znehodnocují o nějaký procentní bod vzhledem k rostoucím cenám a příjmům. Deflace je opak.

Za komunistů nebyla inflace, protože to tvrdili komunisté. Byla jen měnová reforma, která okradla lidi o desítky miliard korun a pak bylo narovnávání cen.

Navíc, tvoji guru z ANO a KSČM prostým komunistům jako jsi ty a latentním komunistům, těm, kteří jim také věří jako ty, zatajili, že nevydaný majetek stále přináší zisky do státního rozpočtu, takže církev dostává ty platby ze svého, nevydaného majetku. Vlastně si ty platby nepřímo platí.

5 0
možnosti
Foto

pokud ten kdo okrádá lid,žije z jeho práce a likviduje životy těch, kteří nesouhlasí,si zaslouží vězení, tak jste vlastně vyjádřil souhlas s tím, jak bylo nakládáno s církvemi-politici i klér se přetahují o moc a peníze-jedni jak druzí myslí jen n a mamon

1 3
možnosti

Dokažte pane Petříku, že církevní restituce byly předražené o 54 miliard, jinak jste lhář.

7 1
možnosti
Foto

Citoval jsem předsedu vlády naší republiky.

A Vy naopak dokažte, že církvím patří skutečně to, co si nárokují

4 1
možnosti
FD
JS

J38a56n 50S74ý73k60o57r34a

6. 6. 2018 14:37

Tak to je argument hodný Koniáše 8-o

1 0
možnosti
PB

Nepište prosím pseudofakta o věcech, o kterých nic nevíte. Církev v minulosti suplovala chod státní správy v obcích. Tedy zajišťovala matriky, křtiny, svatby, pohřby, ale mnohde vedla i katastrální desky, soupisy majetku, lazarety, chudobince a první školy. Zajišťovala informovanost lidí a osvětu. Za to jim náležely daně v podobě desátek (dnes je daň 15%) . Robota potom nebyla povinnost chudých, nýbrž zámožných. Sedláci a statkáři museli jako formu daně pokrýt požadavky na obhospodařování půdy šlechty ze zdrojů své čeledě tím, že vždy určili kdo kam půjde toho dne pracovat. Zda na statkářovo, či panské. Mělo to svá pravidla, jako třeba pětidenní pracovní týden apod. jako každý odvod daně. Dnes se platí daně přes 50% + korporátní daně podniků 19%. A k tomu celá řada jiných daní.

6 0
možnosti
Foto

Prosím Vás, nepište sem ptákoviny.

Chcete tím snad říct, že když nyní platíme vyšší daně, než naši předkové odváděli církvi, že potom měli zdarma lékařskou péči a dostávali invalidní a starobní důchody?

2 7
možnosti
DP

A jak jste přišel na těch 54 miliard? Jo tak, on to říkal Babiš, tak to ovšem musí být pravda.:-/

8 0
možnosti
JZ

Církevní restituce předražené nejsou, to je jedna z dalších Petříkových lží. Naopak komunistický stát protiprávním zabráním a využíváním církevního majetku získal v letech 1948 - 1989 neoprávněně stovky miliard korun.

15 1
možnosti
Foto

Tento majetek, kteří vytvořili naši předkové sloužil všemu lidu. Nevím nic o tom, že by si nějaký komunista přivlastnil kostel, nebo faru. Kostely a fary za komunistů ke svojí činnosti užívali církevní preláti a byli placeni z peněz daňových poplatníků, tedy i z výnosů majetku, na který si činili nárok.

Podle výkladu zákona některých historiků byli církve pouze uživateli církevního majetku a ne vlastníky.

Jenže, jak se dostali k moci ODS, TOP09 a někteří zkorumpovaní poslanci, tak prosadili tento protilidový "zákon."

Minimálně 80% našeho národa toto odmítá a církve odsuzuje pro jejich mimořádnou chamtivostRv

2 10
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik