Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Natahuji sem jeden velmi zajímavý názor z jiné diskuse:

Církevní restituce

Jedna z církví, která dostane od státu peníze v rámci „církevních restitucí", je i Apoštolská církev. Apoštolská církev patří mezi evangelikární církve. Byla povolena a zaregistrována státem v roce 1989. Současný církevní zákon ji zrovnoprávňuje s ostatními křesťanskými církvemi v Česku. Apoštolská církev je členkou v Ekumenické radě církví ČR, ve které se sdružuje s několika jinými křesťanskými církvemi. Statistika k Apoštolské církvi: * Registrace: 1989 * Počet duchovních v roce 2005: 156 * Počet duchovních v roce 2010: 184 * Počet věřících v roce 2011: 4934 * Počet věřících na jednoho duchovního v roce 2011: 27 * Výše roční finanční podpory od státu v roce 2011: 48 529 000 Kč * Výše finanční náhrady podle navrhovaného zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi: 1 056 336 374 Kč. * Výše náhrady na jednoho věřícího 214 093 Kč! Myslím, že jasnějšího důkazu o zhovadilosti přijatého zákona není třeba. Jde zde opět o zvýhodňování určité menšiny oproti většině. O vyhazování neuvěřitelných prostředků, které budou chybět na skutečné sociální projekty a k povznesení společnosti obecně. Může tento naprosto evidentní podvod církví a Nečasovy vlády ospravedlnit? Vždyť ta církev v roce 1948 vůbec neexistovala, komunisté jí tedy nemohli ani nic zabavit; „církevní restituce" by se na ni vůbec neměla vztahovat a přesto dostane od státu přes 1 miliardu!!!! Zdislav Opletal, Olomouc

1 0
možnosti
PU

P65e71t52r 97U96h28e82r

9. 6. 2018 11:10

Ty jsi schopen sem natáhnout naprostou hloupost, petříku. Přečetl sis vůbec ten nesmysl, co tady sdílíš?

Že Apoštolská církev, a další církve vzniklé později, dostane náhradu z podílu Římskokatolické církve už ten tvůj Zdislav zapomněl napsat. Ale to je pro vás, rudé dezinformátory, naprosto standardní postup.

3 0
možnosti
Foto

Jsem zvědava, provede-li se řádná kontrola, kam až povedou tunýlky, kterými se odčerpává z dané částky. Když vidím, jak se politici a jejich lobisté podíleli a možná stále podílejí na různých nečistých praktikách, nomohu věřit tomu, že tady by to bylo křišťálově čisté, obzvlášť když schvalování proběhlo jak proběhlo, tedy o půlnoci a v úzkém kruhu.

1 0
možnosti
Foto

Mám obavu, že i tu kontrolu provedou lidé, kteří jsou nějakým způsobem zainteresovaní na církevních restitucích.

0 0
možnosti
Foto

Úplně stačily jmenovité naturální restituce, technicky se to dalo zvládnout tak, že by provedení svěřilo krajům. Majetkové újmy v minulosti nelze řešit na účet současníků.

1 0
možnosti

Zrušit úplně současné církevní restituce, protože překračují termín nástupu komunistů 25. únor 1948 a odškodňují církve, které ani neexistovaly!

Vypracovat nový zákon o církevních restitucích a nechat ho schválit referendem občanů, protože to budou muset platit všichni občané.

Karma!

6 2
možnosti
Foto

Díval jsem se před chvílí na anketu na PL (odkaz sem nejde dát, protože PL jsou tzv. "nevěrohodné" médium), kde hlasovalo téměř 13.000 čtenářů a 90% souhlasí se zdaněním církevních restitucí dle návrhu KSČM.

1 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavé myšlenky, karma R^

2 4
možnosti
Foto

Doposud jsem byl docela neutrální, ale když tento autor tvrdí, že jsou církevní restituce předražené, tak je to pro mě důkaz, že jsou naprosto v pořádku.

7 2
možnosti
Foto

Autor se opírá o čísla, která uvádí.

0 0
možnosti
AL

Karma přes 37?

---------------------------

Neumím si představit, co by se dělo, kdyby se článek dostal na titulní stranu!

:-)R^

0 2
možnosti
Foto

Takové články se na titulku nedávají.

Tam se dávají články, které obhajují církevní restituce a bojují proti jejich zdanění: https://vladimirhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665809

1 1
možnosti
Foto

Při odškodnění obětí zločinu, je třeba vzít do úvahy i ztracené příležitosti a čas po kterým bylo obětem znemožněno nakládat se svým majetkem. Z těchto důvodů nelze hovořit o předražení. Z mého pohledu jde spíš o podhodnocení a obětem by mělo náležet více.

7 1
možnosti
JT

J10i96r94i 52T90i48c90h63y

6. 6. 2018 17:11

Nechci se poustet do dlouhych komentaru. Cirkve nic nevlastnily a nemelo jim byt nic vraceno!

2 3
možnosti
Foto

Komunisté po roce 1949 provedli soupis církevního majetku, který následně potrdily ONV a KNV. Dále komunisté v roce 1949 prohlásili, že církevní majetek zůstává nadále majetkem církve a socialistický stát jej má v opatrování. Tohle jsou dokumenty o které se opřel Ústavní soud, když rozhodoval o nároku církve o majetku.

2 0
možnosti
MK

Jen je podivné, že právě Husité bojovali proti církevní chamtivosti a vyvolali kvůli tomu dokonce dlouholetou občanskou válku v naší zemi. Jan Hus se musí v hrobě obracet, když vidí chování těch, kteří se zašťiťují jeho jménem...

Zdroj: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665837R^ Palec nahoru za blábol roku.

Husité nebojovali proti církevní chamtivosti, ale z jejich pohledu proti zkaženosti církve s cílem vymýtit všechno zlo, protože z pohledu husitů se přiblížil konec světa. To bylo středobodem jejich víry, parusie.

Jo, Husem se moc neoháněj. Husovy příjmy převyšovali několikanásobně příjmy obyčejných kněží, kteří neměli to štěstí jako Hus a neměli několik obročí.

A jinak, šlo o majetek, který husité zabavovali církvi, pokud zrovna neničili a ten se dostával do rukou husitských vůdců ;-D

1 1
možnosti
PB

Přesně tak. Na to jsem ani nereagoval, to by autor nepobral. Husité nebojovali proti církevnímu zlu, nýbrž prosazovali své zlo na úkor jiných.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik