Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politování hodná událost, ale nepochopil jsem, co s tím mají společného gastarajtři

2 1
možnosti
Foto

Myslím si, že Vám nemám šanci cokoliv vysvětlit, pane Matuško.

Například ani to, že 1+1=2

3 1
možnosti
Foto

Díky.

Však se již zastánci západní "demokracie" mohou zbláznit z toho, že tento zločin nemohou přišít komunistům nebo Putinovi.

5 2
možnosti
JB

J51i11r35i 96B39o43r

10. 7. 2018 14:08

Pokud já čerpám informace z medií dobře, tak Evropský soud nerozhodoval o vině ale o správnosti postupu a legislativě Britského soudu. Tak že váš blog je jako vždy o h.... pane Petříku.

6 5
možnosti
Foto

Dle Vašeho vyjádření de facto o h... rozhodoval Evropský soud.

K čemu je takový soud, který nemůže nic rozhodnout?

10 0
možnosti
MJ

Hmm.

Snad relativne podobna udalost se stala nedavno v Bratislave, kdyz tam jeden vypatlanec ubil filipince na smrt. Policie ho pustila jako ze slo o rvacku s nestastnym koncem. Az kdyz se ukazalo video, svedci a snad hlavne cela Bratislava vysla do ulic pozadovat spravedlnost pro filipince, tak chlapka zas zavreli a bude souzen minimalne za zabiti :-/. Moralne vyspela Britska spolecnost by mela poucit Slovensko jak se spravne chovat k vlastnim lidem co zmasirujou cizaka :-(.

https://www.cas.sk/clanok/701239/obvineny-juraj-z-dunajskej-stredy-filipinca-henryho-36-v-bratislave-dokopal-tento-muz/

15 0
možnosti
Foto

Ano, ale v tomto případě existoval důkaz - video. Já se ve svém příspěvku ptal, zda z toho incidentu v UK existuje video a myslím, že asi ne.

1 1
možnosti
Foto

Posuzovat spravedlivě trestné činy je velmi často obtížné až nemožné a zvláště pak, když tak činí laické publikum.

Tak například "muž s kuší". Myslím, že nastalo velké zklamání, když byl odsouzen za "ublížení na zdraví" snad k 10 letům. Ovšem, v mnoha zemích by mu asi bez milosti napařili vraždu a i já si myslím, že to vražda byla.

Nebo jiný příklad. Myslím, že to byl Duchcov, kde se na náměstí stala veřejná výtržnost, při které jedna osoba kolem sebe mávala nějakou dlouhou větví a snad i někoho trefila.

Blogové publikum bylo tehdy přesvědčeno, že se jedná o pokus vraždy, i když ta větev byla tak nešikovná, že jen stěží by šlo zasadit smrtelnou ránu.

Nebo, před pár lety silně medializované skandalizování speciální pedagožky, která jen udělala to, co její povinností. Upozornila na podezřelé obrázky, které nakreslilo dítě.

A tak si myslím, jestli to bylo skutečně tak, jak píše autor. Že by britský soud soudil podjatě jen proto, že se jednalo o "Gastarbeitera" z Čech?

Nevím, jestli z toho incidentu existuje video. Asi ne, což je podivné, protože dnes máme videa prakticky ze všeho. Ale, možná ten pachatel dokázal své chování tak dobře zdůvodnit a omluvit tak, že ho soud osvobodil.

Chtěl jsem zmínit "piráta Lacinu", ale neudělám to. Spíše zmíním případ Nečesaný (syn). Ví ještě vůbec někdo, jaký je stav tohoto soudního procesu? Znovu odsouzen nebo znovu osvobozen?

Prostě někdy nevíme, jak to ve skutečnosti bylo a neměli bychom předstírat, že to víme. Ale mnoho z nás, mezi nimi i já, to často děláme.

6 1
možnosti
Foto

Sice máte pravdu, ale těžko přesvědčíte soudního experta, aurora blogu.

6 3
možnosti
Foto

Je potřeba se dopátrat příčiny proč naší lidé musí odcházet do zahraničí. A autor blogu je pak pochvalně nazývá Gastarbeitery. Kdyby nemuseli odcházet, nemuselo by docházet k těmto případům. A autor blogu, jako zaměstnavatel v ČR, může poskytnout relevantní informace. A proto se opětovně ptám jakou vyplácí svým dělníkům průměrnou mzdu a čekám na odpověď.

5 7
možnosti
Foto

Pane Flaško, v každé zemi, včetně Česka, jsou pracující cizinci. A to nejen Ukrajinci na stavbách, v supermarketech nebo nemocnicích.

Spousta světových firem tu má své ředitele, cizince.

Pravda, Škodovka sice je český podnik, ale v německém vlastnictví:

"Předsedou představenstva společnosti Škoda Auto a.s. a jejím výkonným ředitelem byl od 1. září 2010 německý manažer Winfried Vahland.

Jedním z následků tzv. výfukového skandálu (Dieselgate) ve Volkswagen Group bylo rozhodnutí nového vedení koncernu Volkswagen v čele s předsedou představenstva Matthiasem Müllerem, že Winfried Vahland se měl stát generálním ředitelem velké pobočky koncernu ve Spojených státech amerických. Zde by zastupoval koncern v celém severoamerickém regionu, do kterého by patřily USA, Mexiko a Kanada se všemi tam působícími výrobními podniky Volkswagenu.[14] Vahland však v říjnu 2015 oznámil, že nejen na toto místo nenastoupí, nýbrž že zcela odchází od Volkswagen Group.[15] Novým předsedou představenstva Škody Auto a.s. se poté stal německý manažer Bernhard Maier."

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Auto

4 0
možnosti
OK

O77t24a 73K88i72n94c

10. 7. 2018 12:40

Opět rýpete do někoho (tentokrát do Britů), aniž byste znal konkrétní podrobnosti případu. Máte pouze určité informace z tisku, nic víc. Ale to je u vás běžné. Rv

6 6
možnosti
TB

Poučte mě laskavě o podrobnostech případu.

5 0
možnosti
JB

J48a64n 79B18u64r23d26a

10. 7. 2018 12:32

"Bez soudu odsoudili."

;-D

2 0
možnosti
Foto

J78a71k25u80b 27R15o49t14h

10. 7. 2018 12:12

;-D;-D;-D;-D;-D;-D Moment, nadechnu se... ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

7 3
možnosti
KP

Po nadechnutí odjeďte do Velké Británie vychovávat mládež. Snad se také setkáte s jejím vděkem.

3 0
možnosti
RS

R77u89d27a 34S81l57a79v45í23k

10. 7. 2018 12:11

Shrnuto: Zaorálek to opět podělal, protože podal žalobu k soudu, který ale nemá kompetenci to změnit.

5 0
možnosti
SB

Možná máte pravdu, pokud jde o Zaorálkovu chybu, ale tady je především fakt, že došlo k vraždě a ta zůstala nepotrestána.

Nějaký Zaorálkův omyl může určitou roli hrát, ale na samotné podstatě věci (vražda zůstala nepotrestána) to nic nemění. My si hrajeme na to, že EU je zárukou rovnosti, a ve skutečnosti má autor pravdu, že kdyby se tohle stalo v ČR, tak by vražda potrestána byla, a kdyby přeci jenom ne (ona by potrestána byla, ale píši "kdyby přeci jenom ne"), tak byste viděl to čóro móro na diplomatické úrovni.

Tohle je jako vražda Marie Charouskové 26. srpna 1968 sovětskými okupačními vojsky v Praze. Vůbec nebyla potrestána.

6 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik