Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Některým v diskuzi chybí shrnutí, co se konkrétně stalo, takže z britských médií: lehce podroušený Zdeněk Makar (31) si dovolil na adresu okolo projíždějící skupiny mladých mužů na kolech prohodit vtípek: "What ́s this? Bike gang?" Poznámka vyvolala agresi verbální i fyzickou (natočeno bezpečnostní kamerou), Zdeněk M. se snažil situaci uklidnit a potom odejít. Banda se rozjela za ním. Když Zdeněk M. zjistil, že je sledován, otočil se, pustil na zem jídlo z fast foodu a sundal si sako, snad aby se připravil na rvačku. Raymond Sculley (29), zhulený marjánou, sundal z kola řetěz s těžkým zámkem a udeřil oběť nad levé ucho. Když Zdeněk M. upadl na zem, Scully ho touto improvizovanou těžkou zbraní praštil do hlavy ještě dvakrát, se slovy: "Look what you made me do!" Potom všichni odjeli, záchranku zavolal svědek - bohužel bylo pozdě. Scully se později sám přihlásil na policii. Prý neměl v úmyslu vraždit, jednal v sebeobraně a činu lituje.

Důvod, proč vrah odešel od soudu s verdiktem nevinen a nebyl odsouzen ani za zabití nebo ublížení na zdraví s následkem smrti, ten je prostě nepochopitelný, nespravedlivý a krutý vůči oběti i pozůstalým.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za přesný popis situace

0 0
možnosti
Foto

Když si pročítám příspěvky žasnu, jak zaslepenost dokáže u lidí úplně zablokovat cítění. Proč děláte z článku, který kritizuje nespravedlnost politickou agitku a všichni, kteří s panem Petříkem vedete žabomyšší politické války zapomínáte, že jste Češi a že vražda našeho občana nebyla řádně potrestána.

Myslím, že místo stálého řešení co bylo, je třeba se vrátit do reality a myslet na to co bude, když spravedlnost začíná mizet a ani u evropského soudu se ji nedovoláme.

8 0
možnosti
Foto

Na tom je vidět, jak dalece lze "brát vážně" diskusní příspěvky tradičních oponentů pana Petříka. Myslím, že zaslepenost je ještě mírné označení.

1 0
možnosti
Foto

Možná to nakonec bude ještě horší. Nejen, že bude možné beztrestně vraždit Čechy v Británii, ale hrozí, že Nizozemci prapodivného původu budou moci pořádat nájezdy na naše občany přímo v ČR. Když se takto "pobaví", zaplatí jakýsi směšný poplatek jako odškodné, a zase odjedou domů. Tak mě napadá, že by to mohla nějaká cestovka dokonce nabízet jako druh zážitkové turistiky.

2 0
možnosti

Paní Moudrá, kdybych nevěděl o co jde, nabyl bych dojem, že cestovky v Nizozemsku pořádají tematické zájezdy "zmrzač si svého Čecha ". Vy si v hysterii fakt můžete podat s Petříkem ruku.

P.S.: ti grázlové byli dopadeni a jsou stíhaní. Hlavní grázl je ve vazbě.

3 1
možnosti

Zatím jasem se z žádné zprávy nedozvěděl, co se tam vlastně stalo - a proč byl pachatel osvobozen. Jen výkřiky jako třeba od tohoto blogera.

2 0
možnosti

Pachatel byl ovobozen, jelikoz se na jeho odsouzeni neshodla Grand Jury (12 vybranych obcanu schvalenych jak obzalobou tak obhajobou). Asi dukazy nebyly tak presvedcive ... nevim dukazy jsem nevidel.

3 1
možnosti
Foto

Neškodilo by připomenout, že za vlnou násilí lidí "sympatizjících s extrémní pravicí" (abych to řekl aspoň trochu politicky korektně) stály rozdmychané nenávistné vášně proti cizincům pracujícím v Británii. Což se dělo při pro-brexitové kampani. Pamatuji kromě jiného i zprávu o útoku na dělníky z Polska.

Také neonacista Thomas Mair, který zavraždil poslankyni Jo Coxovou, se vezl na vlně nenávistné vášně roztočené pro-brexitovou kampaní. Zcela správně byl odsouzen na doživotí a ještě k tomu soudce do odůvodnění rozsudku vložil morální odsouzení vraha a idejí, k nimž se hlásí.

Dodám však, že osvobozujícímu rozsudku pro vraha našeho občana pracujícího v Británii vůbec nerozumím a nelíbí se mi. Ale neznamená to, že bych kvůli tomu měl teatrálně paušalizovat.

5 1
možnosti

Rozhodovala jury 12 nahodne vybranych obcanu odsouhlasena jak zalujici stranou (Crown) to obhajci ... Ta se neshodla na rozsudku ci mela pochybnosti ... v tom pripade nemohla obzalovaneho odsoudit. Tak funguje Common Law system.

1 2
možnosti

Píšete skvěle!

Dokážete psát tak, že to zdejší menšinu bolí a hoodně řekněme mrzí. :-)

Další skvělý článek, kterému dala většina (dle vysoké karmy) za pravdu.

:D

2 3
možnosti

Tak abychom po sérii planých kydů konečně odpověděli na otázku z nadpisu: ne, nemohou. A ani případ vytažený Petříkem nic takového nesignalizuje. Jde o medializovaný případ, který řešil soud a na základě předložených důkazů rozhodl jak rozhodl. Rodina zabitého a český stát využil opravných prostředků ale shromážděné důkazy podle všeho nepodporují verzi o vraždě ať si o tom myslíme co chceme. Petříkem podsunutá myšlenka, že zlovolní Angličané, kteří rozhazují ve vlastní zemi novičok, ještě ke všemu úmyslně a cíleně vraždí za tiché podpory soudů cizince z východu je pro nestranného člověka k smíchu.

5 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že pokud se jedná o Rusko, Putina a komunisty zastáváte přesně opačný názor, potom si dovolím já označit Vaše příspěvky za sérii planých kydů.

4 5
možnosti
Foto

ano tohle je jeden z příkladů který ukazuje jasně, že pro západ jsme lidé druhé kategorie a je to i neschopnost naší politické reprezentace která místo žabomyších válek a boje o koryta by měla udělat maximum pro lepší pozici naší země a hájit právě jejich občanůR^

10 1
možnosti
Foto

Přesně o tom můj blog je, paní Palková R^

3 0
možnosti

I32r59e45n37a 72H92r56u67b38á

10. 7. 2018 17:21

Kdoví co by bylo, kdyby ubyty nebyl Čech ale např. Arab nebo černoch.

3 0
možnosti
Foto

Hořela by část Velké Británie, jak se stalo standartem ve Francii.

4 1
možnosti

Když někdo neumí psát a chce vysokou karmu, tak vytáhne na světlo boj s komunisty.

Vy, pane autore píšete zcela jinak a přesto máte čtenost i karmu, na kterou jiní bez zařazení na titulní stranu nikdy nedosáhnou.

Opět skvělý článek!

Zasloužená karma.

R^:-)

2 1
možnosti
Foto

Jako vždy, když jste oplusoval příspěvek: "Je lepší se mýlit s Ruskem, než mít pravdu s Amerikou" (odkaz vám klidně mohu dodat). Tak velmi rád pochválíte jakéhokoliv ruského trolla a je jedno o čem píše, nebo zda má či nemá pravdu. Důležitá je ta jeho pozice, jak jste sám již několikrát prokázal.

6 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik