Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Hrdinou je každý, kdo s rozvahou přijme povolání, u něhož je významné riziko smrti.

1 1
možnosti
Foto

U záchranářů či řidičů z povolání je toto riziko dost vysoké. A řidičem z povolání je vlastně i každý živnostník, který autem jede vyřizovat pracovní zakázku.

3 4
možnosti
DV

D87a57v91i61d 77V23l24k

7. 8. 2018 18:57

Je hrdinou bloger ,který honí karmu na smrti vojáků padlých za zájmy své vlasti? Hrdinou zašitým u klávesnice?

13 7
možnosti
Foto

Není spíše důvodem k zamyšlení, proč má vysokou karmu článek, který kritizuje působení našich vojáků v Afghánistánu, než články, které tyto vojáky uznávají za hrdiny?

Můžete si být na 100% jistý, že uvedení vojáci nepadli za zájmy naší vlasti. Ostatně to v mém blogu máte vysvětleno po lopatě a podle výše karmy to velké množství čtenářů pochopilo.

5 3
možnosti
AL

Uctění památky padlých českých vojáků? Zapomeňte, vzkázala UEFA do Edenu

--------

Evropská fotbalová federace UEFA nevyhověla žádosti pražské Slavie, aby při dnešním domácím zápase třetího předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev mohla uctít památku tří padlých českých vojáků v Afghánistánu.

2 0
možnosti
DR

Logické, UEFA je na propojování sportu s politikou velmi tvrdá a to je správně.

3 0
možnosti
Foto

Já to za sebe shrnu asi takhle: Včera jsem se po dlouhé době díval na zprávy v nějaké tv, o těch padlých vojácích tam byla dlouhá reportáž. A pak následovala jedna krátká, nějaký dělník pracoval na dálnici u Humpolce, poblíž se srazila dvě auta, jedno se vymrštilo a dělníka na místě zabilo. A tady jsem si uvědomil ten strašný rozdíl. Když jedu na vojenskou misi do Afgánu, jedu dobrovolně a musím s nebezpečím smrti počítat. Ale jít takhle normálně do práce a díky tomu, že nějaký hlupák pospíchá a nezvládne svůj vůz, se vrátit domů nohama napřed, tomu říkám tragédie. Jenže toho dělníka posmrtně nikdo nepovýší, ani z něj neudělají ředitele společnosti. A přitom on také pracoval pro naši společnost, jeho práce měla zvýšit bezpečnost na našich dálnicích a uchránit životy nás všech. I on je vlastně hrdina, který položil život za vlast.

13 2
možnosti
Foto

Můj článek jste pochopil naprosto přesně R^

6 1
možnosti
DR

Konečně o Afghánistánu věcný blog který má hlavu a patu. Díky.

Zvlášť bych z něj zdůraznil toto jako nejdůležitější pasáž:"To je právě ta afghánská mentalita, kdy se v okamžiku vpádu jakýkoliv cizích vojsk většina Afghánců semkne kolem kohokoliv, kdo proti cizím vojskům bojuje jakýmkoliv způsobem.

A nebezpečí „vývozu terorismu,“ kterým se neustále zaklínáme?

Talibán je ryze paštúnské hnutí, které zajímá oblast Afghánistánu (a části Pákistánu), ale nevyváží svoji ideologii ven jako IS, Al Kajda a další známé teroristické islámské organizace."

Ale přece jen se snad už blýská na lepší časy pane Petřík:

https://zpravy.idnes.cz/afghanistan-taliban-usa-donald-trump-mirove-rozhovory-jednani-kabul-asraf-ghani-gf1-/zahranicni.aspx?c=A180731_153908_zahranicni_aha

Už konečně i samotní američané začínají pomalu chápat do jak nesmyslného konfliktu se zapletli.

8 3
možnosti
Foto

Díky za tento odkaz.

Z článku vyplývá naprostá bezradnost Američanů, ale k žádné dohodě nedojde, protože Taliban nepřistoupí na nic jiného, než na odchod cizích vojsk z Afghánistánu.

Takže se válka povleče ještě velmi dlouho, protože Američané si po neúspěších v Iráku, Libyi, Ukrajině, Sýrii nemohou dovolit další debakl.

A nezapomeňme na zbrojaře, pro které je válka životním posláním, protože se válkami živí.

5 2
možnosti
Foto

J21a75n 63Š41i68k

7. 8. 2018 17:28

Je to jednoduché. Buďto hrdiny jsou nebo nejsou. Pro mě hrdiny jsou. Pro Vás ne. Myslím, že to popisujete příliš složitě a začínáte se do těch faktů zamotávat. Hezký den

6 4
možnosti
MV

vzdy jste proti proudu, ale tohle je uz fakt nechutny!

12 7
možnosti
Foto

Já nejsem proti žádného proudu, já jsem na straně faktů.

7 6
možnosti
PU

P32e37t39r 83U17h95e97r

7. 8. 2018 17:08

petříku, smaž ten blog. Uděláš nejlíp. Jsi hodně za čarou...Rv

8 10
možnosti
Foto

Pravdivé argumenty totiž nejste Vy a Vám podobní schopni pobrat, že?

7 4
možnosti
KT

Citiji, pane Petříku, Vašeho soudruha A. Ličku z diskuze pod mým článekem: "Trochu moc přes čáru, je tento ́článek ́, když pozůstalí tří mladých kluků trpí a ještě je ani nepochovali.

Nu což, je to váš článek."

Ano, pane Petříku, je to Váš článek, nu což.

15 0
možnosti
Foto

Asi pláčete na špatném hrobě. Toito je článek pana Petříka.

4 4
možnosti
MK

Petříku, jsou určité meze, přes které slušný člověk prostě nejde.

Opakem slušných lidí pak jsou lidé, kteří žádné meze nerespektují a jsou ochotni se propůjčit i ke "kopání do mrtvol". Těchto lidí si nevážím a nezřídka jimi i opovrhuji. Do této kategorie řadím po tomto článku i vás.

11 6
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik