Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Petriku dokazte, ze Osama bin Ladin zadal (vubec kdy) o azyl a kdy byl udelen. Nebo jestli mel povoleni vubudovat vycvikove tabory pro islamske fanatiky. USA zadaly jejich zruseni a uzavreni, fanatiku z Afganistanu vypovezeni. Opraveny pozadavek , kdyz tito povrazdili v New Yorku 3000 lidi. Dale pisete, US dobyli Kabul a nekolik vojenskych zakladen a to uz je vylozena, snadno prokazatelna lez. Kabul dobyla vojska Severni Aliance, US pouze poskytly pouze leteckou podporu. V Afganistanu se take konaly za mezinarodniho dozory svobodne volby, To Soveti nikdy a nikde nedovolili a jak by take mohli kdyz je nemeli ani doma. Pokud se tazete na smysl boje proti Talibanu, pak uz to, ze Taliban upira polovine populace pravo i na to nejzakladnejsi vzdelani stoji za to proti nemu bojovat.V teto souvislosti pripominam utoky na devcata jdouci do skoly a vstrikovani kyseliny do oci, popalene obliceje, Padli vojaci prokazali odvahu a to mimoradnou a oceneni si zaslouzi.

10 2
možnosti
Foto

Loutková vláda v Afghánistínu není schopna přežít bez US vojenské podpory. To je důvod účasti amerických vojenských sil. Ostatní vazalské státy US aliance dodávají této agresi punc mezinárodní akce. Je to jakási obdoba mezinárodní internacionální pomoci z dob Leonida Iljiče Brežněva. Na pozadí těchto reálií byli zabiti 3 čeští vojáci. Není to nic, čím by se Česká republika mohla v budoucnu chlubit.

5 6
možnosti
MD

A nakonec ..

takze tu mame nejen vojaka zla a vojaka dobra. My tu mame i muslimy zla a muslimy dobra. A jednotlivci neprislusi by si je popsal a zaradil podle jeho vedomosti a znalosti, ale podle toho, co prichazi od tech 'sedicich za svitici lampou.'

1 2
možnosti
JH

Je to sice smutné, ale ani tak důvod k účelovému zaměňování pojmů obět a hrdinství!

2 2
možnosti
VS

To je tak průhledné. Boskovický buržuj-proletář si přečetl blog idolu všech místních EU-haterů pana "Větvičky" o tom, že naši padlí vojáci vlastně žádní hrdinové nejsou, anžto jsou za svou činnost placeni. A úderný titulek je na světě. Potom trošku rozvést historii Afghánistánu, kterou už dříve přispěl do diskuze a článek je tady.

11 2
možnosti
MD

Je to zamysleni. A kdyz neni dokonalejsiho z Prahy, tak alespon z takove jake je z Boskovic. Zaplat panbuh za nej. Treba bude pro VELKE autory z VELKYCH mest ponukou k jejich tvorbe.

5 1
možnosti
Foto

To napíše obdivovatel strany, která zavedla titul "Hrdina socialistické práce" ;-D;-D;-D

11 3
možnosti
Foto

Velmi správně paní Jandová ! Není důležité co se píše, ale kdo to píše. Myslíte třídně, tak je to správně...tak to má byt !!

18 2
možnosti
EH

Souhlasím s tím, že bychom Afghánce měli nechat na pokoji. Ale nesouhlasím, že by vojáci nebyli hrdinové. Pořád lepší oslavovat lidi, kteří zemřeli při výkonu práce než dělat hrdiny z pouhých obětí typu chlapci v Thajské jeskyni. Jediné jejich hrdinství bylo, že trpělivě čekali na záchranu a pak tu záchranu zvládli.

Navíc vojáci by neměli řešit politiku. Vojáci mají dělat, co se jim řekne, tak pojďme raději vinit NATO nebo naší vládu.

2 1
možnosti
DT

Jsou holt povolání, kde už jen jejich vykonávání je známkou hrdinství. Ne každý má, s prominutím, koule na to, aby tahal lidi z hořícího domu. A je úplně jedno, jestli se během své profesní kariéry k takovému případu dostane. Ten člověk se zkrátka svobodně rozhodl, že pokud k takovému případu dojde, on do toho hořícího domu půjde zachraňovat životy cizích lidí. To z něj, alespoň podle mě, dělá hrdinu...

Stejně tak je hrdinou člověk, který zemře při hlídání základny v kraji, kde se zajatcům řežou hlavy či se upalují zaživa. Podle mě se nestali hrdiny, když zemřeli, ale stali se jimi ve chvíli, kdy se rozhodli vykonávat povolání, kde jsou té smrti jaksi blíže, než třeba pekař v dodávce..

9 0
možnosti
VV

K jejich smrti se nechci vyjadrovat, ta je vzdy hrozna. Ale myslim si, ze ti hosi tam sli za dobrodruzstvim. Jen si ho asi takto nepredstavovali.

4 1
možnosti
MD

Nerekl bych, ze zamyslet se nad smrti nekoho je jeho urazkou. Mozna museli umrit proto, aby v budoucnu neumreli dalsi. A to je uz v rukou tech zivych. Mrtvi sve rekli.

5 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavý článek. Zemřelí nejsou samozřejmě hrdinové. Jsou jen smutnými oběťmi vazalství, euro-patolízalství, členství v NATO a celkově diletantské zahraniční politiky Česka. Karma R^

5 9
možnosti
VR

Nejprve mne napadlo vás přirovnat k jistému zvířeti na tři písmena, pak jsem si ale uvědomil, že bych se dopustil hrubé urážky toho nevinného dobytčete!

10 2
možnosti
VS

Pane Petřík, zkuste si zjistit co se dělo ve dvacátých a třicátých letech v středoasijských státech, kde nechal Stalin bourat mešity. Pak byste možná pochopil proč Afgánci, když se tam objevili komunisté a poté sovětská armáda, proč zuřivě bojovali.Rv

10 1
možnosti
VH

Bojovali, jako občané všech okupovaných států, proti okupantovi. Tehdy i teď.

PS: On ten cynik boural i kostely a kláštery. Přesto je mnozí vítali.

1 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik