Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Většinou Vás nečtu, vaše blogy jsou na mne příliš jednostranné a politické.

Dnes mne ovšem zaujal titulek. Máte pravdu. Ti vojáci dělali svou práci s rizikem - jako hasiči, jako policajti. Upřel byste hasiči který umřel ve službě označení hrdina?

Já ne. I proto se střílí čestné salvy, rakev bývá zabalená do vlajky....

Druhá strana mince je proč vůbec na misi byli. Protože je tam vyslala naše republika, člen NATO. Vy to vidíte jako vinu současného stavu v té oblasti.

Co tak občas slyším (a poslední dobou se často vídám s příslušníky Cizinecké policie) sami zadržení migranti (a ne, milí "správňáci", skutečně jich není pouhých 12....) na našem území při výsleších uvádí že za dob diktátorů ( Kaddáfí, Assad atd.) se v zemích dalo jakž takž žít.

Teď tam vládne bezvládí a boje všech se všemi - a proto někteří dají 5000 dolarů za falešný pas který odhalí první úřednice na letišti.

Takže současná situace je jaká je - a bez naší účasti by byla asi ještě horší.

Základní chybou asi bylo vměšování se do vnitřních záležitostí zemí Blízkého východu ať už ze strany NATO či Ruska.

5 1
možnosti
JN

Zcela s Vámi souhlasím - když jsem byl letos v Egyptě, tak i náš průvodce mluvil o tom, jak se lidem za "diktátora" Mubaraka žilo mnohem lépe než nyní. Přičemž většina těch, která Arabské jaro v roce 2011 vyvolala, je už dávno ze země pryč...

3 1
možnosti
OK

O28t96a 28K68i39n25c

7. 8. 2018 15:06

Nesmyslný je celý váš blog. Všiml jste si, že i váš oblíbený prezident Zeman se vyjádřil úplně jinak? Máte vůbec alespoň špetku úcty. Měl byste se stydět, lidmi s takovými názory v jakém smyslu je psán váš blog z výše uvedených důvodů hluboce pohrdám.

11 5
možnosti
MD

Pohrdat pravdou jen proto, ze je neprijemna? To se ovsem daleko nedostaneme.

6 6
možnosti
MD

Hodne dobry clanek a jedne velke 'neprijemne' pravde. Na ni je nejmene prijemne to, ze jsou tu 'dva vojaci' ve stejne roli. Jeden zvan okupantem a druhy hrdinou. Da se rici, ze zapad proziva znacne schizofrenni obdobi.

9 6
možnosti
VH

Tak je to vždy. Například Palestince nazývá "svět" teroristy. A vždyť jsou to přece hrdinští partyzáni, kteří se postavili se zbraní v ruce proti brutálnímu okupantovi (jak píšeme třeba o atentátnících na Heydricha).

Pozor - tím nemíním nikoho dehonestovat, či naopak vychvalovat. Pouze poukazuji na relativitu mnohých pojmů, mnohých pohledů, mnohých klišé.

4 0
možnosti
IB

I66v17o 32B52o13u29š66e

7. 8. 2018 15:02

Co napsat a nepřijít o íčka.........

17 1
možnosti
NS

Fuj! Že se nestydíte...Rv

11 2
možnosti
Foto

Další, který nemá ani nejmenší špetku úcty... RvRvRv

19 3
možnosti
VH

Ke komu nemá špetku úcty? Mrtvým ji v blogu vyjadřuje opakovaně.

5 0
možnosti

Já si říkal, kdopak že první příjde s tim, že na ně plivne. V duchu jsem tipoval Petříka. A je to Petřík. Děkuji, nezklamal jste.

11 5
možnosti
Foto

Ti tři vojáci dělali svou práci s vědomím, že riziko úmrtí je podstatně vyšší, než např. práce pilota dopravního letadla, nebo řidiče autobusu. Dělali ji dobrovolně a proto věděli i proč ji dělají. Hrdinové to jednoznačně jsou a nic na tom nezmění psaní nějakého Petříka nebo Větvičky.

13 3
možnosti
Foto

Zdravím Radima "-" ;-).

1 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Petříku za názor a propíchnutí jednoho tabu.

I když neumím posoudit Váš výčet historických fakt ohledně Afghanistánu, líbí se mi zpochybnění "hrdinství" jako takového.

A to přesto, že jsem přesvědčen o skutečném hrdinství těchto vojáků.

Právě o až provokativní prolamování tabu by měkly blogy být.

Ve svém blogu píšete, že "hrdinou je snad ten, kdo s nasazením života riskuje pro záchranu jiného života". A to přesně oni dělali.

Jste-li voják, je právě toto Vaše práce. Nejste filosof. Jste nástroj. Vaše argumentace "proti" jejich hrdinství se opírá o smysluplnost konfliktu, ve kterém zemřeli a o finanční benefity.

Smysluplnost není jejich věc. Na tu se ptejte nejvyšších velitelů a politiků.

A finanční benefity jsou jen malá záplata, jak teď už jistě všichni pozůstalí vědí.

0 0
možnosti
AG

Jak konkrétně prosím tito vojáci riskovali své život pro zachranu života koho?

0 1
možnosti
MK

Ten humbuk je už fakt dost trapný. Je mi jich líto, ale pozítří po nich neštěkne pes. Jen novináři z toho mají žně, hnusné žně.Rv

4 2
možnosti
SN

:-).....Mileno.......novináři a politici ! R^R^R^

1 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik